Παράθεση:
Το μέλος HelenKor στις 07.07.2016, 01:18 έγραψε...
Γεια σου φίλε μου. Δυστυχώς μόλις είδα την ανάρτησή σου και κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη καταθέσει το μηχανογραφικό σου οπότε θα ήθελα απλά να σου δώσω κάποιες γενικές πληροφορίες. Πέρασα κι εγώ από αυτό το στάδιο μέχρι να διαλέξω ποια μουσικολογία να βάλω πρώτη και ήταν αρκετά αγχωτικό. :) Γενικά όμως όλες οι σχολές μουσικής στην Ελλάδα σου δίνουν το ίδιο πτυχίο μουσικολογίας με την ίδια ακριβώς ισχύ. Το μόνο που αλλάζει είναι το πρόγραμμα σπουδών. Στο ΠαΜακ, για παράδειγμα, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχεις πάρει ασχολούνται με το όργανο, με τη σύνθεση, με το τραγούδι ή με γενικές μουσικές σπουδές. Αντίθετα στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ τα μαθήματα είναι καθαρά θεωρητικά. Εάν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις σύνθεση μπορείς να ξεκινήσεις σε κάποιο ωδείο ανώτερα θεωρητικά (ειδικό αρμονίας, ειδικό αντίστιξης, φούγκα, σύνθεση) ώστε να πάρεις τελικά το πτυχίο της σύνθεσης. Αυτά όμως τα πτυχία δεν ξέρω κατά πόσο αναγνωρίζονται από πανεπιστήμια του εξώτερικού, οπότε καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο ωδείο πιο έγκυρες πληροφορίες. Μπορώ να ρωτήσω ποια σχολή δήλωσες τελικά...?
|
Γεια σου και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Ειναι αρκετα χρησιμη ακομη και τωρα που εχω κανει ηδη το μηχανογραφικο.
Τελικα εβαλα πρωτη επιλογη το ΠΑΜΑΚ γιατι μου αρεσε περισσοτερο το προγραμμα σπουδων. Επισης εχει πρακτικα μαθηματα που κανουν τις σπουδες πιο ενδιαφερουσες και επιπλεον εχει και πολυ ενδιαφεροντα μαθηματα ελευθερης επιλογης.
Μαζι με τα ειδικα μαθηματα εχω βγαλει 18.000 μορια κα θαρρω πως ειμαι μεσα. :)
Εσυ ποιο διαλεξες τελικα; Σπουδαζεις τωρα ή τελειωσες;