Είμαι 19,5 και αποφάσισα να ξεκινήσω κάποιο μουσικό όργανο.Eπειδή πάντα μου άρεσαν τα πληκτροφόρα,σκεφτομαί κάτι μεταξύ πιάνου και αρμόνιου.Έχω όμως κάποιους προβληματισμούς πριν πάρω την τελική απόφαση.Καταρχάς γνωρίζω τις απαιτήσεις που έχει το πιάνο και τα πολλά χρόνια που χρειάζονται για να θεωρηθείς ότι παίζεις καλά.Δεν είμαι ούτε ανυπόμονος,ούτε έχω την ψευδαίσθηση ότι θα γίνω σε 1-2 χρόνια ο μεγάλος βιρτουόζος.Αλλά όσο να 'ναι,θέλω να βλέπω τον εαυτό μου να προοδεύει με τον καιρό και να έχω την ικανοποίηση ότι κάτι κάνω.Διάβασα κάπου εδώ ότι για να παίξεις καλά πιανό μπορεί και να περάσουν 5-6 χρόνια,ενώ αρμόνιο 1-2.Βέβαια αυτά δεν είναι και απόλυτα νούμερα.Άλλος μπορεί τόσο κι άλλος τόσο.Επιπλέον το πιάνο όσο και να μου αρέσει σαν μουσικό όργανο,στο σπίτι μου δεν υπάρχει κι έτσι η επαφή μου μαζί του θα περιορίζεται στη 1 ώρα την εβδομάδα.Αντίθετα αν αποφασίσω να μάθω αρμόνιο,αν δώ οτι με τραβάει και μπορώ να συνεχίσω,θα αγοράσω ένα και θα εξασκούμαι και στο σπίτι.Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα.Με ενδιαφέρει για το μακρινό μέλλον να συνθέτω δικά μου τραγούδια.Εκεί βέβαια ξέρω ότι το πιάνο είναι το όργανο που ενδείκτειται.Βρίσκομαι λοιπόν σε αυτό το μικρό δίλημμα σκεπτόμενος όλα αυτά.Με δεδόμενη την ηλικία μου(όσο να 'ναι δεν ξεκινάω στα 6 αλλά στα 20 σχεδόν) και όλα αυτά που γράφω πιο πάνω,θα ήθελα να ακούσω και μια δεύτερη γνώμη.Ξέρω ότι η τελική απόφαση είναι δική μου κι ότι όποιος πραγματικά θέλει να κάνει κάτι,το καταφέρνει,απλά θα ήθελα να διαβάσω και μια άποψη κάποιου γνώστη γύρω απο τα πληκτροφόρα,άσχετα απο το τι εγώ τελικά θα αποφασίσω.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : airflow στις 13-10-2005 02:00 ]