Τη 2η Μπιενάλε Διαδικτυακής Τέχνης, με τίτλο Μπιενάλε στον τόπο του ψηφιακού πολιτισμού, φιλοξενεί από σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, και ώς τις 21 του μηνός η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22) σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία τέχνης και τεχνολογίας Αrtopos.
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο Άγγελος Πλέσσας και ο Δημήτρης Φωτίου.
Η ιντερνετική Μπιενάλε επιτρέπει στους επισκέπτες της να δουν τις διαδικτυακές δημιουργίες καλλιτεχνών που διαρκώς ανανεώνονται, εμπνευσμένες από θέματα της επικαιρότητας, όπως η χειροτονία ομοφυλόφιλων ιερέων και η πτώση των Δίδυμων Πύργων, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά, μέσα από έργα διαδραστικά, και να «κουβεντιάσουν» με τους δημιουργούς μέσω των ηλεκτρονικών τους διευθύνσεων.
Όπως αναφέρει στα Νέα η πρόεδρος του Artοpos Αννα Χατζηγιαννάκη, η Μπιενάλε Διαδικτυακής Τέχνης κρατά σαφείς αποστάσεις από άλλες καλλιτεχνικές εκθέσεις, όπως της Βενετίας, αφού δεν υπάρχουν θέμα, κριτική επιτροπή, χορηγός, πόλη που να τη φιλοξενεί, ούτε καν βραβείο.
Ο επισκέπτης «μπαίνοντας σε έναν χώρο εκθέσεων θα έχει την αίσθηση ότι βλέπει τέχνη, οπότε η ατμόσφαιρα και οι συνθήκες θα του επιτρέψουν να εξοικειωθεί με τη net. art» απαντά η κ. Χατζηγιαννάκη στο ερώτημα γιατί να επισκεφθεί κάποιος την έκθεση, αφού μπορεί να την παρακολουθήσει από τον υπολογιστή του.
«Επιπλέον στον πραγματικό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα έργα, να ανταλλάξουν απόψεις» προσθέτει ο καλλιτέχνης και υπεύθυνος για τη net. art του Αrtopos, Δημήτρης Φωτίου.
Πηγή: news.in.gr
Η έκθεση WB05 - Web Biennial 2005 είναι διεθνές εγχείρημα του Genco Gulan με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης και περιλαμβάνει έργα για το διαδίκτυο (net.art) και την κινητή τηλεφωνία καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Η Web Biennial προσφέρει μία διαφορετική προσέγγιση στην παρουσίαση ετερογενών καλλιτεχνών που ταυτόχρονα συναντιούνται και γνωρίζονται με την ευκαιρία αυτή.
Κάθε Biennale, παίρνει το όνομά της από την πόλη που τη φιλοξενεί. Η WB05, δεν διεξάγεται στον χώρο, αλλά στον τόπο του ψηφιακού πολιτισμού: Στο Web. Ανήκει σε όλες τις πόλεις του κόσμου, μπορούν να την επισκεφθούν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη από το internet, μέσα από το οποίο οργανώθηκε και παρουσιάζεται.
Η έκθεση φιλοξενείται στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα - Παρασκευή 12:00 - 21:00,
Σάββατο 10:30 - 14:30,
Κυριακή κλειστά.