ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    Τι πιστεύετε για το γάμο δύο ατόμων του ίδιου φύλου;

    EffieKakaflika
    19.12.2005, 10:40
    Ακούσαμε για τον γάμο του Elton John και για τον επικείμενο γάμο του George Michael. Τι γνώμη έχετε για την νομιμοποίηση στην Ελλάδα του ΄"γάμου" των ατόμων του ίδιου φύλου;

    Floyd
    19.12.2005, 14:51
    'Εχουν δικαίωμα όπως έχουν και όλοι οι άλλοι να παντρεύονται απλά τυχαίνει να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι δικό τους λάθος
    rivera
    19.12.2005, 15:59
    Εγω πιστευω τα χειροτερα...........
    Οποιος πιστευει κατι αλλο,θα πηγαινε στο γαμο του
    αδερφου του με εναν 60χρονο;
    .......και ακομα χειροτερα...στο γαμο του μπαμπα του με τον χασαπη της
    γειτονιας;
    της μαμας του με την Τουλα που εχει το μαγαζι με τα εσωρουχα;
    Σε εναν ξενο απο μας,η γνωμη μας ειναι απομακρυσμενη αρκετα και οχι αντικειμενικη.Δεν μας ενδιαφερει τοσο πιστευω ωστε
    να απαντησουμε με ειλικρινεια.
    mariaaa
    19.12.2005, 16:47
    Πιστευω πως ο καθενας εχει το δικαιωμα να κανει οτι νομιζει
    αρκει να μην ενοχλει τους υπολοιπους.Ο γαμος ομως
    μεταξυ ομοφυλοφυλλων με ενοχλει.
    Τουλαχιστον το να γινεται το ιδιο μυστηριο με τους
    ετεροφυλοφιλικους γαμους μου φαινεται αδιανοητο.
    Τους υποστηριζω ομως για καποια δικαιωματα που πρεπει να παρουν!
    Θα ελεγα πως ειναι πολλα τα οσα θα επρεπε!
    kifa
    19.12.2005, 16:54
    κι ετσι ο Θεός έπλασε τον ΑΔΑΜ και τον...ΑΔΑΜ !!!!...


    χεχεχεχεχεχε...



    EffieKakaflika
    19.12.2005, 16:58
    Το θέμα δεν αφορά νομίζω το τελετουργικό (που είναι αστείο) αλλά νομικές ρυθμίσεις και συμβάσεις ώστε αυτά τα ζευγάρια να μπορούν να παίρνουν σπίτι μαζί, να έχουν δικαιώματα σε θέματα υγείας κλπ. Σε κάτι τέτοιο τι θα λέγατε;

    vardaris
    19.12.2005, 21:07
    Εχον δικαίωμα στο ξεφωνητό
    thank
    19.12.2005, 22:41
    Ειδικά σε θεσμικα θέματα, αν υπάρχουν ουσιαστικα εμπόδια, πιστεύω πως πρέπει να λυθούν. Αλλά δεν εχω εικόνα για το ποιά ειναι αυτά τα εμπόδια. Για τα υπόλοιπα, πράγματι ειναι λίγο αστείο το ολο θέμα. Επίσης, ποκλείεται να επιτρέψει η εκκλησία τον θρησκευτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ακόμα και αν θεσμοθετηθεί απο την πολιτεία, μαλλον θα παραμείνει σχεδόν ανενεργή η δυνατότητα. Εδώ με τον πολιτικό γάμο (μεταξύ διαφορετικού φύλου) και υπάρχει τέτοια επιφύλαξη.

    Καλά .. φαντάζομαι κάποιον Αντιδήμαρχο να παντρεύει 2 αντρες πχ .. "Τον πήρε και τον σήκωσε" την άλλη μέρα ... Τύπος, κανάλια, κλπ. Θα βγεί "αδερφή", διαφθορέας και ότι αλλο μπορεί να φανταστει κανείς. Ουτε ψύλλος στον κόρφο του που λέμε ..

    Τώρα βέβαια, ισως διατυπωθεί η άποψη πως, μια νομιμοποίηση τέτοιων γάμων ενδυναμώνει τις τάσεις ομοφυλοφιλίας, κλπ κλπ. Δεν ξέρω αν έχει αποδειχτεί πως κάτι τέτοιο θα συμβεί, αλλα ως αρχή προτιμώ κανόνες που βασίζονται στην ελευθερία της ανθρώπινης βούλησης, παρά στη χειραφέτησή της. Ακόμα αν έχουν αρνητικές πλευρές (όπως τις εννοεί ο καθένας). Το στοίχημα ειναι πως θα ελαχιστοποιούνται.

    houlina
    19.12.2005, 22:59
    sigura i nomimopoihsh aftou tha ferei stin epifaneia poly perissotera omofilofilika zevgaria kai isws ap'ti mia klisei polla stomata alla ap'tin alli isws anoiksei akomi perissotera...
    dikaiwma tu kathe an8rwpu na exei protimiseis k na zei elefthera xwris anasfaleies kai fovies...

    gate
    20.12.2005, 01:29
    Ο γάμος (σε νομικό πάντα επίπεδο - το διευκρινίζω - και όχι σε θρησκευτικό, όπου πλέον παίρνει διάσταση πνευματική) δεν είναι παρά μια σύμβαση (...μια δικαιοπραξία, όπως θα λέγαμε νομικά), η οποία (όπως κάθε δικαιοπραξία άλλωστε...) έχει νομικές συνέπειες που αφορούν κυρίως σε θέματα κληρονομικά ή συντάξεων κ.ο.κ. Το θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων, κατά ένα μεγάλο μέρος του, γεννήθηκε ακριβώς απ' αυτή τη νομική ανάγκη. Είχαν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις όπου για χρόνια ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων ζούσε μαζί και ξαφνικά ο ένας απ' τους δύο έφευγε απ' τη ζωή, αφήνοντας τον άλλον (ο οποίος τύχαινε να είναι σε οικονομικά δυσχερέστερη θέση) κυριολεκτικά στο δρόμο, καθώς δε δικαιούνταν τίποτε, όπως θα γινόταν στην περίπτωση που είχε αναγνωριστεί ως σύζυγος...

    Προσωπικά, πιστεύω ότι ο πολιτικός γάμος θα πρέπει να επιτραπεί σε αυτούς τους ανθρώπους που έτσι επέλεξαν, αποφάσισαν ή αναγκάστηκαν να ζουν. Ο θρησκευτικός είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί να επιτραπεί, για λόγους που λίγο ως πολύ όλοι γνωρίζουμε (και θεωρώ ανούσιο να ασχολούμαστε με αυτήν την "επιλογή" της εκκλησίας ως προς το θέμα αυτό! Ο θρησκευτικός γάμος είναι ένα ιερό μυστήριο και όχι μία σύμβαση, όπως ο πολιτικός. Όποιος λοιπόν θέλει να ζήσει το γάμο ως ιερό μυστήριο καλείται να ακολουθήσει τα οριζόμενα από την εκκλησία κι αν δεν μπορεί, απλώς απέχει. Κανείς δε μας υποχρεώνεται να ακολουθήσει τα εκκλησιαστικώς οριζόμενα, αλλά και κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει την εκκλησία να αλλάξει τους δικούς της κανόνες. Η εκκλησία δεν είναι Κράτος, για να μας νοιάζει η "συνταγματικότητα" των κανόνων της ή να μπορούμε να τους προσβάλλουμε, όπως γίνεται με τους κανόνες του Κράτους. Όποιος πάλι έχει ανάγκη το γάμο ως σύμβαση, πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμά του αυτό από την Πολιτεία)

    Πάντως, απ' όσο γνωρίζω, το ζήτημα των ομοφυλοφίλων δεν είναι ο θρησκευτικός γάμος αλλά ο γάμος ως σύμβαση που θα τους προσφέρει ορισμένα κατά το νόμο πλεονεκτήματα... Αυτό δεν υπάρχει λόγος να το στερηθούν, αντιθέτως πιστεύω ότι το δικαιούνται.

    Το θέμα βέβαια παύει να είναι τόσο απλό, όταν στο προσκήνιο έρχεται το θέμα του παιδιού... Εφόσον όλες οι νομικές συνέπειες του γάμου θα είναι ενεργές, θα είναι ενεργό και το δικαίωμα της υιοθεσίας ; Κι αν ναι, το παιδί μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά με δύο γονείς του ίδιου φύλου; Ειλικρινά, δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή! Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω τώρα είναι ότι, σε όποια άποψη κι αν καταλήξω τελικά, κριτήριο στη σκέψη μου δε θα είναι, σε καμιά περίπτωση, η εικόνα του παιδιού ως πλαστελίνης tabula rasa, επάνω στην οποία οι ...όποιοι... γονείς πρέπει να καλούνται να σκαλίσουν πρότυπα, κατεστημένα, κοινωνικές συμβάσεις και δόγματα. Τα παιδιά, τις περισσότερες φορές, καταλαβαίνουν (διαισθητικά κυρίως) περισσότερα πράγματα απ' όσα προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε (δήθεν ανώδυνα) οι μεγαλύτεροι. Ενώ οι περισσότερες "εξηγήσεις" μας προς αυτά, τα περιπλέκουν και τα παραπλανούν αντί να τα βοηθούν να αντιμετωπίσουν κατάματα την πραγματικότητα. Και, το κυριότερο, τα παιδιά συχνά επιδεικνύουν ασύγκριτα μεγαλύτερη ανοχή σε πράγματα που εμείς θεωρούμε αδιανόητα...



    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gate στις 20-12-2005 01:33 ]
    joepass
    20.12.2005, 01:50
    Πιστευω οτι εχουν δικαιωμα οπως ολοι οι αλλοι ,ολοι οσοι θεωρουνται (normal)
    αυτο ειναι ενα Ταμπου στο οτι τα ατομα με αυτη την ιδιαιτεροτιτα να ειναι δακτυλοδικτουμενα και αποκλισμενα απο την κοινωνια..ειναι λαθος .
    Αυτοι οι ανθρωποι ισως γεννηθικαν ετσι ,ισως συνευει κατι στην ζωη τους και κατελιξαν να επιλεγουν το ιδιο φυλο ...
    Και τελικα, πρεπει να ξεπερασουμε αυτου του ειδους τα ταμπου στην χωρα μας....
    nikos_music
    20.12.2005, 03:04
    Συμφωνώ με την gate. Προφανώς γίνεται για λόγους νομικούς. Απλώς αυτό πρέπει κάπως να γνωστοποιηθεί στην ελληνική κοινωνία διότι ο τρόπος με τον οποίο πλασάρεται απο τα ΜΜΕ προκαλεί δικαιολογημένα αντιρρήσεις και αρνητικές γνώμες.
    Δεν βρίσκω άλλο λόγο να παντρευτούν δύο ομοφυλόφιλα άτομα.
    (Βέβαια ο Βαλιανάτος θα έβρισκε πολλούς λόγους... )
    Όσο αφορά το θέμα υιοθεσίας η δική μου γνώμη τείνει προς την άρνηση αυτής, αλλά σε αυτό μπορεί καλύτερα να απαντήσει κάποιος ειδικός.
    EffieKakaflika
    20.12.2005, 10:08
    Συμφωνώ κι εγώ με την gate απόλυτα. Είναι θέμα νομικής κάλυψης και όχι ιερής ένωσης (η οποία ιερή ένωση θα πρέπει να λειτουργεί με βάση τις αρχές της εκκλησίας). Πέρα από το θέμα της κληρονομιάς είναι και η αντιμετώπιση αυτών των συντρόφων σε καταστάσεις που έχουν να κάνουν με νοσηλεία σε νοσοκομεία κλπ που αν κάποιος δεν αναγνωρίζεται ως συγγενής ή σύζυγος δεν έχει δικαίωμα να μαθαίνει ή να παρευρίσκεται στο πλάϊ του συντρόφου του.
    Είναι πολύπλοκο αυτό το θέμα για να το αντιμετωπίζουμε ως αστείο και "κράζοντας". Δυστυχως ή ευτυχώς είναι τόσο πολλοί οι άνθρωποι αυτοί γύρω μας που είναι σχεδόν στρουθοκαμηλισμός να τους αγνοούμε. Και είναι οι περισσότεροι πιο πολύ φιλοσοφημένοι και σκεπτόμενοι από άλλους γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν την άρνηση του περίγυρου.
    Γενικά δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να υπερβάλλουμε ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά. Ας υπάρχει αυτή η νομική κάλυψη ώστε να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο (βασικό ανθρώπινο δικαίωμα), χωρίς προκλήσεις και υστερισμούς. Η παρουσίαση του θέματος στα ΜΜΕ, θα συμφωνήσω με τον Νίκο, γίνεται με τρόπο που δεν του δίνει τη σοβαρότητα που του πρέπει.
    Όσο για την υιοθεσία δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα ήταν εξ'ορισμού αρνητική επίδραση για ένα μωρό να μεγαλώσει σε μια τέτοια "ιδιόρυθμη" οικογένεια, ή αν τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και όταν βρίσκεται σε μια κανονικότατη οικογένεια, με το άγχος και τα κόμπλεξ της εποχής. Μάλλον, όμως κλίνω προς το ότι είναι επίφοβο, τουλάχιστον ακόμα, που δεν εχει γίνει αποδεκτή η ύπαρξη αυτών των σχέσεων.


    antreas_dr
    20.12.2005, 10:43
    Αντε με το καλό και εγω κουμπάρος βρε....
    thank
    20.12.2005, 12:10
    H gate το έθεσε … και η effie επίσης το προχώρησε. Ειδικά σε ότι αφορά την «Πλαστελίνη». Συμφωνώ απόλυτα, ακόμα και εκεί που ¨δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά". Ίσως μπορούμε να προσθέσουμε πως, τα παιδιά αυτά θα έχουν να αντιμετωπίσουν - κατά κανόνα - πέρα από το ζήτημα της ίδιας της υιοθεσίας, την κοινωνική κατακραυγή επειδή οι "γονείς" τους είναι ομοφυλόφιλοι. Ένα πρόσθετο "θέμα" δηλαδή στην πλάτη τους. Δυστυχώς σήμερα, παρά τη φιλελευθεροποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, παραμένουν οι στιγματισμοί. Και όχι μόνο από τις επίσημες δομές, αλλά και από τον κοινωνικό περίγυρο. Ξέρω περιπτώσεις που τα παιδία καλούνται να "απολογηθούν" στην καθημερινότητά τους επειδή κάποιοι γονείς αρνήθηκαν να τα βαφτίσουν λόγω ιδεολογίας. Τα παιδιά περνάνε δύσκολα, οι γονείς καταγγέλλουν και εξανίστανται, τελικά .. στο "δια ταύτα" κανείς δεν ρωτάει τον τελικό κριτή. ...

    Ακόμα και σε πιο απλά θέματα όπως ένα διαζύγιο ή ένας πολιτικός γάμος, οι στιγματισμοί παραμένουν. Αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα... Γιατί υπάρχουν και άπειρες περιπτώσεις παιδίων που μεγαλώνουν σε οικογένειες "καθ’ όλα εντάξει" και αντιμετωπίζουν τα μύρια όσα προβλήματα.

    Δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις (είναι μάλλον εκτός θέματος) που οι «ριζοσπαστικές» κοινωνικές επιλογές, - όντως γίνονται με βάση καλή πρόθεση -, καταλήγουν στο να αποτελούν "άλλοθι" για οποιαδήποτε άλλη στάση των "μεγάλων" έναντι των "μικρών". Ακόμα και προβλήματα που μπορεί να είναι άσχετα με αυτή την επιλογή, ανάγονται εκεί. Δεν εστιάζουν σε απλά καθημερινά θέματα βασιζόμενοι στην ιδεολογική ορθότητα των επιλογών τους, και ερμηνεύουν οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά τους, με βάση την κοινωνικό στιγματισμό, εθελοτυφλώντας σε ενδεχόμενες δικές τους ευθύνες.

    Όλα τελικά εξαρτώνται από την ικανότητα των ανθρώπων που προχωρούν σε τέτοιες επιλογές να τις φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους, λαμβάνοντας υπόψην πως οι συνέπειες επεκτείνονται και σε άλλους, που είναι από τη φύση τους πολύ πιο εκτεθειμένοι και ανήμποροι. (τα παιδιά, έναντι των μεγάλων). Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά δεν αποφεύγουν τους πειραματισμούς των οικογενειών τους, άλλο αν είναι δύσκολο να το παραδεχτεί κανείς ... Όμως, δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιες περιοχές στις οποίες τα πειράματα είναι πιο σύνθετα και πιο επισφαλή.

    EffieKakaflika
    20.12.2005, 13:08
    Quote:

    Το μέλος antreas_dr στις 20-12-2005 στις 10:43 έγραψε:

    Αντε με το καλό και εγω κουμπάρος βρε....




    Αχ σ'ευχαριστώ....
    elenigeladari
    20.12.2005, 13:20
    Quote:

    Το μέλος EffieKakaflika στις 20-12-2005 στις 13:08 έγραψε:

    Quote:

    Το μέλος antreas_dr στις 20-12-2005 στις 10:43 έγραψε:
    [i]
    Αντε με το καλό και εγω κουμπάρος βρε....




    Αχ σ'ευχαριστώ....

    [/I]





    εγώ να γίνω παρανυφάκι;;;;...
    Bettina
    20.12.2005, 13:44
    Εχω δυο ημερες που παρακολουθώ απο μια μεσημεριανη εκπομπη το θεμα αυτο και δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι τοσος θορυβος??γιατι τοση προβολη??
    Σιγουρα η ιδιωτικη ζωη του καθενος απο εμας είναι σεβαστη,αλλα γιατι θα πρεπει να το διατυμπανιζουμε δημοσιως???
    Προσωπικα δεν πιστευω πως ειναι θεμα γονιδιων,αλλα καθαρα θεμα και ψυχολογιας και ψυχιατρικης.Αυτο το ατομο(το οποιοδηποτε ατομο)ψαχνει να βρει εναγωνιως την ταυτοτητα του και οταν "νομιζεϊ"πως την βρηκε,τοτε προβαινει σε αλλαγη φυλου τις περισσοτερες φορες και κατ'επεκτασην στον γαμο.
    Και ερωτω εγω η αφελης σημερα"γιατι στο γαμο??"Για να διαιωνιστει το "ειδος"???για την αποκτηση απογονων κατοπιν υιοθεσιας???και πως θα φωναζει το υιοθετημενο παιδι την μαμα που θα ειναι ανδρας και τον ανδρα που θα ειναι μαμα???
    Ειτε εχουν προβει σε αλλαγη φυλου,ειτε οχι,γιατι δεν επιλεγουν την "συζηγια"αλλα χωρις γαμο??
    Τι μπορει να τους προσφερει ενας γαμος,εκτος απο μια αρρωστημενη δημοσιοτητα??
    Σε γενικες γραμμες,δεν θα ηθελα ΠΟΤΕ να βρισκομουν στην θεση μιας μανας,που ενω γεννησε ενα τρισχαριτωμενο αγορακι,στο μελλον της προεκυψε ενα ακομα πιο χαριτωμενο κοριτσακι!!!!!!!!!!!!!
    επισυναπτόμενα: Χρήσιμες συνδέσεις - WWF.htm 
    Bettina
    20.12.2005, 13:57
    Γραφει ο antreas dr
    και εγω κουμπαρος!!!!!!!!

    Τι λες Ανδρεα,θα γινουμε κουμπαροι σε ενα ζευγαρι(!!!!!!!)φιλων που θα τελεσουν τους "γαμους"τους στον Δημο Γλυφαδας???
    Bettina
    20.12.2005, 13:58
    Γραφει ο antreas dr
    και εγω κουμπαρος!!!!!!!!

    Τι λες Ανδρεα,θα γινουμε κουμπαροι σε ενα ζευγαρι(!!!!!!!)φιλων που θα τελεσουν τους "γαμους"τους στον Δημο Γλυφαδας???