Ελαττώματα μπορεί να μας βρίσκει ο καθένας, ανάλογα με το πόσο δεν ταιριάζει μαζί μας! Έτσι, κάποιες συνήθειές μας που θεωρούνται αδυναμίες & ελαττώματα από μια μερίδα ανθρώπων, μπορεί να μην πειράζουν κάποιους άλλους.
Πιστεύω ότι η αίσθηση της έννοιας "ελάττωμα" είναι υποκειμενική για τον καθένα μας & ότι τα πραγματικά ελαττώματα είναι οι συνήθειες που βλάπτουν τον εαυτό μας (π.χ. καταχρήσεις) καθώς & η συμπεριφορά που βλάπτει τους άλλους ( π.χ. φθόνος).
Στις μέρες μας η κατάταξη της ιδιότητας του ευαίσθητου στην κατηγορία των ελαττωμάτων & η επικράτηση της αρνητικής έκφανσης της έννοιας αυτής στις συνειδήσεις του μέσου όρου των ανθρώπων δείχνει, κατά την άποψή μου, το δείκτη μιας τραγικής "παχυδερμοποίησης" της εποχής.
Η ευαισθησία όσο είναι κατάρα άλλο τόσο είναι & ευλογία. Είμαι ευαίσθητος σημαίνει ότι έχω ανοιχτές τις αισθήσεις μου. Ότι συλλαμβάνω με τις "κεραίες "μου μεγάλο αριθμό μηνυμάτων & προσλαμβανουσών που οι άλλοι έχοντας "σκληρύνει" αδυνατούν πολλές φορές να συλλάβουν. Σίγουρα ο ευαίσθητος άνθρωπος χρειάζεται να κάνει & λογική αποκωδικοποίηση του καταιγισμού των μηνυμάτων που δέχεται, ιδιαίτερα των συναισθηματικών, ώστε να ορίζει μια αρμονία στη συγκινησιακή του φύση. Έτσι, διαφοροποιείται η έννοια του "ευαίσθητου" από αυτήν του "στενάχωρου".
Δεν είναι αδυναμία η ευαισθησία. Είναι αρετή. Οι καλλιτέχνες είναι ευαίσθητοι.
Είμαι & εγώ ευαίσθητη & παλεύω ανάμεσα στο λευκό & το μαύρο της ευαισθησίας μου...