Δεν ξέρω αν είναι καλό ένα τέτοιο τόπικ αλλά εγώ πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να πω πως τα πήγε η μέρα μου, πως ένιωσα σήμερα, κάτι πέραν του τυπικού "καλά μωρέ, δουλειά, σπίτι, ξεκούραση/διάβασμα/βόλτα, τίποτα τρελό"...
Δευτέρα
Ξύπνησα, αργοπορημένη ως συνήθως, με μια βαριεστημάρα κι ένα άγχος για τις εκκρεμότητες που άφησα από την προηγούμενη εβδομάδα... Δεν τα είχα σκεφεί καθόλου το Σαββατοκυρίακο, μου απαγόρευσα να σκέφτομαι για τη δουλειά όταν διακοπεύω.
Οι σοφοί και οι φρόνιμοι δεν αφήνουν εκκρεμότητες, δεν αναβάλλουν τίποτα που μπορούν να κάνουν σήμερα για αύριο... Πως φαίνεται ότι δεν έχω σχέση με σοφούς...
Η δουλειά ρουτίνα... Ίσως φταίει η συγκεκριμένη, ίσως φταίω εγώ... Το μόνο σίγουρο είναι ότι με καταπίνει μέρα με τη μέρα και νιώθω ότι παραλύω, δε μπορώ να αντιδράσω πλέον... Δεν έχει και νόημα, δεν ήμουν ποτέ αυτό που λένε career-woman, η δουλειά ήταν πάντα ένα μέσο για να εξασφαλίζω το ευ ζειν... Και δόξα τω Θεώ που έχω τη θέση που έχω, άλλοι θα σκότωναν για το πόστο μου (καλά τα παραλέω λίγο...). Μου θυμίζει μια λέξη όλο αυτό... Κοίτα να δεις... "Αχαριστία" είναι η λέξη, ναι!
Είναι τόσο απλό κι όμως τόσο δύσκολο... Δε μπορώ να αλλάξω τον εαυτό μου (και τώρα θυμάμαι τη γνωστή ρήση "δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω") και γι αυτό θέλω να αλλάξω το περιβάλλον μου. Το φόντο, τους ανθρώπους, τα δέντρα, τα ποτάμια, τα θέλω όλα μπλε... Αλήθεια, η αλλαγή σκηνικού κοστίζει και γι αυτό χρειάζεται η δουλειά! Θα παραμείνω δούλος λοιπόν για να μπορέσω να εξαγοράσω την ελευθερία μου!
Κι όμως, είναι φορές που δε νιώθω έτσι, είναι φορές που νιώθω ελεύθερη όσο ποτέ! Λίγες είναι αυτές, αλλά πολύτιμες... Τις έχω μετρήσει, καταχωρήσει και κατηγοριοποιήσει, αναλόγως αιτίας, χώρου, χρόνου και άλλων συμμετεχόντων.
Ένα παράξενο πράγμα, οι περισσότερες από αυτές έχουν ίδια αιτία... Έχουν να κάνουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Όταν μπω σε τέτοιο "mode" τότε όλα αλλάζουν, σαν να αναποδογυρίζονται και βλέπω από κάτω έναν κόσμο φωτεινό να μου χαμογελάει. Να μου λέει "είμαι δικός σου για να με κατακτήσεις" και να ξέρω ότι αν το επιχειρήσω δε θα δυσαρεστηθώ. Πάλι καλά που υπάρχοιυν στόχοι, μακρινοί μεν αλλά κατακτήσιμοι με λίγη φιλότιμη προσπάθεια...
Το θέμα έγκειται λοιπόν, καταλήγω σήμερα, στην επανέναρξη του συστήματος μας στο συγκεκριμένο "mode" που μας κάνει να λειτουργούμε με επιτυχία. Ή αλλιώς, για να ξεφύγουμε από τα συμπεράσματα μιας τεχνολογικής θεώρησης των πραγμάτων: Εάν βρούμε μια συνταγή που να τη λένε "ευτυχία" τότε παίρνουμε τη συνταγή και σημειώνουμε συστατικά. Τη φτιάχνουμε μετά μόνοι μας στο σπίιτι και περιμένουμε να μοσχομυρίσει η αφεντιά της...
Ευχαριστώ και σήμερα