καλησπερα!
Το οτι αποφάσισες να μαθεις κιθάρα "τώρα στα γεράματα" οπως λες, δεν ειναι ανάγκη να σε κάνει να νοιώθεις άσχημα.
Ισα ίσα που ειναι πολύ υγιές να κάνεις κάτι που το θέλει ουσιαστικά η ψυχή σου. Και πόσο μάλλον αν είναι τόσο αγνό οσο η επιθυμία του να μπορείς να εκφραστείς με την μουσική, σε όποια ηλικία και να μας έρθει αυτό.
Εγώ είχα και έχω μαθητές που είναι σχεδόν σε σύνταξη, και αποφάσισαν, να κάνουν φωνητική, οχι βέβαια για να γίνουν τραγουδιστές, αλλα για να μπορούν να εκφραστούν με το τραγούδι πιο σωστά στην παρέα τους.
Κακά τα ψέματα, όσοι ασχολούμαστε με την μουσική, έχουμε μικρόβιο που δεν βγαίνει απο μέσα μας με τίποτα.
Και δεν θέλουμε και να το βγάλουμε δηλαδή...
Αλλοι έχουν την ευκαιρια να το ξεκινήσουν μικροί, αλλοι έχουν το θάρρος να το ξεκινήσουν πιο μεγάλοι. Εξάλλου, η μουσική λένε ότι είναι η γλώσσα της ψυχής, και εφόσον η ψυχή δεν γερνάει ποτέ, αρα... Που το πρόβλημα;
Λοιπόν!
Η συμβουλή που σου έδωσαν για να πας σε ένα ωδείο είναι πολύ σωστη...Ενας δάσκαλος θα σε βοηθησει να μάθεις πιο σωστά κάποια πράγματα.
Αρκεί να βρείς τον κατάλληλο. Εναν δηλαδή που θα του εξηγήσεις ότι δεν ξέρεις νότες και ότι θες να συνοδεύεις απλά τα τραγούδια σου. Με ακκομπανιαμέντα. Γιατί υπαρχουν και δάσκαλοι που δεν μπορούν να σου το διδάξουν αυτό.
Αν επιμένεις να μην πας σε δάσκαλο, αλλά να μάθεις μόνος σου υπάρχουν βιβλία που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό, και μάλιστα αρκετά.
Οπως παραδείγματος χάρη το βιβλίο "πως να παίζεις μόνος σου κιθάρα"
δεν θυμάμαι ποιες εκδόσεις είναι αλλα είναι αρκετά γνωστό αυτό και θα σε βοηθήσει.
Είναι και το βιβλίο με τις συγχορδίες, είναι ένα μπλε και λέγεται " συγχορδίες για κιθάρα" εκδόσεις music melody makers Μουσικός Οίκος Μαυρομουστάκης.
Σε οποιο μουσικό κατάστημα πας θα το βρείς. Οπως και πολλά άλλα.Απλά σου προτείνω κάποια που θεωρώ απο πείρα ότι είναι αρκετά εύκολα.
Αντε! και το πρώτο κομμάτι που θα μάθεις να συνοδεύεις ελπιζω να μου το πεις για να χαρώ!