Μπορεί να φανεί λίγο άσχετο και χαζό το θέμα αλλά οι απορίες μου προέκυψαν χθες, καθώς έβλεπα το "Πράσινο Μίλι".
Στη συγκεκριμένη ταινία όπως θα ξέρετε ένας από τους βασικούς χαρακτήρες, ο Τζον Κόφι, είχε μεταξύ άλλων το χάρισμα - ή κατάρα, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω - να αισθάνεται και να βιώνει τα συναισθήματα, την ψυχή και τα βιώματα των άλλων ανθρώπων. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην ταινία Powder αλλά και στη σειρά Charmed (οι Μάγισσες), όπου η Φοίβη γίνεται empath, όπως ονομάζανε τέτοιου είδους ανθρώπους.
Οι απορίες μου τώρα είναι οι εξής:
1) Όλοι μας λίγο πολύ μπορούμε να συναισθανθούμε διάφορα από κάποιον άνθρωπο κοντινό σε εμάς. Υπάρχουν άραγε πράγματι τέτοιοι άνθρωποι που να συναισθάνονται και να συμπάσχουν με όλον τον κόσμο ή απλά είναι χολιγουντιανά κόλπα (ρωτάω γιατί πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία...); Όσοι ασχολείστε με τέτοια θέματα έχετε ακούσει ή διαβάσει ποτέ κάτι παρόμοιο;
2)Πιστεύεται ότι κάτι τέτοιο είναι χάρισμα ή κατάρα;
3)Θα μπορούσε να το αντέξει αυτό ο άνθρωπος;
Εσείς θα θέλατε να είστε empath (στα ελληνικά μάλλον μεταφράζεται εμπαθιτηκός και όχι εμπαθής- δεν το έχω ψάξει);
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : theotita στις 15-05-2006 15:40 ]