Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο δυσλεκτικός ή ο πραγματικά ανορθόγραφος (μιλάω για τις περιπτώσεις όπου λόγω ανορθογραφίας δυσχεραίνεται η ανάγνωση ενός κειμένου) είναι να ελέγχει το κείμενο του στο Word ή σε κάποιον άλλο κειμενογράφο με ορθογραφικό έλεγχο πριν το στείλει. Μια απλή "αντιγραφή/επικόλληση" είναι και νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουμε πρόσβαση σε τέτοια προγράμματα. Επίσης για όσους αμφιβάλλουν για την ορθογραφία κάποιων λέξεων και τους ενδιαφέρει η αισθητική πλευρά του κειμένου τους ή το αν θα ενοχληθεί κάποιος από τα πολλά τους λάθη, υπάρχουν πάντα τα λεξικά, ηλεκτρονικά και μη. Ας μην αρχίσουν τώρα κάποιοι να λένε ότι μερικοί επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ορθογραφίας, γιατί τα δυο τελευταία post αποδεικνύουν ότι οι βαριές περιπτώσεις απαιτούν θεραπεία
Επίσης υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ελληνολατρών/εθνικιστών/ελληνοκεντρικών ανορθόγραφων που ενώ τα κείμενα τους δείχνουν ότι δεν ανήκουν σε δυσλεκτικούς κάνουν κάτι απίστευτα λάθη, αυτοί οι υπερασπιστές όλων των προαιώνιων αξιών και ιδανικών του Γένους, ανάμεσα σε αυτές και της μητέρας όλων των γλωσσών, της Ελληνικής γλώσσας. Ε, αυτές οι περιπτώσεις revekka μου αξίζουν να τύχουν όχι μόνο σχολιασμού αλλά να χρησιμοποιηθούν και ως επιχειρήματα για τη θεωρητική τους γύμνια ...
Οι ρυθμοί μου λύσσαξαν μα δεν κρατούν τον ήχο/της μοναξιάς σου όταν κλαις και χτυπάς τον τοίχο
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gazakas στις 13-06-2006 00:15 ]