ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997
    nefos
    26.06.2006, 21:26


    @ Eμαι "κατά" του να υπάρχουν τόσες παγκόσμιες μέρες για κάτι (ναρκωτικά, μουσική, aids, κλπ).
    Έστω κι έτσι, αν είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος που ξεχνά τις υπόλοιπες μέρες, ορίστε μερικά links που είχε σήμερα η ενετ:

    __________________________________________________________________



    Το μετέωρο βήμα της απεξάρρτησης

    Οκανά: περιμένουν 3 χρόνια οι χρήστες για να μπουν στη λίστα οι χρήστες

    Μεγαλώνει η κρίση, αυξάνεται η χρήση

    Έκσταση και εισπνεόμενα "πολιορκούν" τους μαθητές

    Άδραξαν την ευκαιρία για ζωή

    Απαγορευμένες οι ουσίες αλλά τις βρίσκεις παντού

    Ένα στεφάνι - φόρος τιμής στον άγνωστο χρήστη

    "Επικίνδυνη η υποκατάσταση όταν παρουσιάζεται σαν μαγική λύση"
    anastasia272002
    27.06.2006, 13:09
    κι ομως... μερικες φορες ακομα και αυτες οι "στημενες" μερες μπορουν να οδηγουν καπου...
    ειδικα οταν μιλαμε για drugs
    Ειχα βρεθει καποτε σε μια συγκεντρωση σε κεντρικη πλατεια μια τετοια μερα..
    Πιστεψε με...κατι λεει...
    Feggarenia261
    27.06.2006, 22:08
    Ναι.. Ισως είναι μια βοήθεια για να παρακινηθούν περισσότερα ατομα αυτές οι μέρες.. Οπότε βοηθάνε! το ζήτημα είναι να μαστε σε αφύπνιση ανα πάσα στιγμή... Γιατί τα ναρκωτικά είναι όντως εφιάλτης... Εφιάλτης που χω ζήσει απο κόντα με συγγενικό μου πρόσωπο... Γι αυτό όσο μπορούμε να βοηθάμε.. Με οποιοδήποτε τρόπο..
    assasinos
    27.06.2006, 22:11
    Προσωπικά δηλώνω κατά του διαχωρισμού μεταξύ "σκληρών" και "μαλακών" ναρκωτικών.Ναι μεν δηλαδή δεν τρυπιέσαι ρε μάγκα...αλλά με τόσες φούντες,χορτόπιτες και σοκολάτες από Ολλανδία μεριά, πως είναι δυνατόν να μη γίνεις απροσάρμοστος προς την κοινωνία (όσο σηψαιμική κι αν αυτή είναι) και να μη γίνεις φυτό με τόσο χόρτο?...απόψεις...
    nefos
    06.07.2006, 17:22
    Πού «κολλάει» η μεθαδόνη

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι για τη Θεσσαλονίκη: Οι πάσης φύσης εξαρτημένοι από ουσίες κυμαίνονται από 12 έως 15.000, αυτοί που έχουν μπει στο πρόγραμμα μεθαδόνης είναι 800 κι εκείνοι που αναμένουν, επίσημα, είναι 650, οι θάνατοι από ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, επίσημα, με τη «σύριγγα στο χέρι» υπολογίζονται στους 70 το χρόνο, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι υπερδιπλάσιος.

    Τα κέντρα που αναπτύσσεται το πρόγραμμα μεθαδόνης είναι τέσσερα, σε: Σταυρούπολη (ψυχιατρείο), λιμάνι, οδό Ευζώνων και νοσοκομείο Παπανικολάου, με τον ΟΚΑΝΑ να αδυνατεί να αναπτύξει νέα κέντρα σε χώρους όπου κρίνει δόκιμους, γιατί αντιδρούν τοπικές ηγεσίες και τοπικές κοινωνίες.

    «Τα νούμερα είναι γνωστά, όπως γνωστό μάς είναι και το πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί η Σταυρούπολη να δέχεται χρήστες που δεν της ανήκουν και να αντιμετωπίζει προβλήματα, καθημερινά, βίας και ακραίων συμπεριφορών. Να λειτουργήσει το πρόγραμμα, αλλά μόνον για τα δικά μας 50 παιδιά», επανέλαβε χθες ο δήμαρχος Σταυρούπολης Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος με τις τοποθετήσεις του αυτές ξύπνησε έναν... εφιάλτη, το πόσο κλειστή είναι η κοινωνία μας σε σύγχρονα προβλήματα, όπως η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

    Και η Θεσσαλονίκη δεν έχει μόνον να παρουσιάσει την περίπτωση της οδού Αναγεννήσεως, με τον δήμαρχό της και τους κατοίκους της περιοχής να αρνούνται την ανάπτυξη προγράμματος χορήγησης μεθαδόνης, αλλά και απλές περιπτώσεις ένταξης ψυχασθενών στην κοινωνία, όπως πρόσφατα στον Εύοσμο, με κατοίκους να αντιδρούν και τον δήμαρχο να «συμμορφώνεται» στις απαιτήσεις των κατοίκων.

    Οι αρνήσεις αυτές και ο κίνδυνος κατάρρευσης του προγράμματος οδηγεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, όπως λέει ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, στην απόφαση ν' «ανοίξει» νοσοκομεία και κέντρα υγείας γι' αυτόν το σκοπό. Κι αυτό, όπως τονίζει ο ιατροδικαστής, θα γίνει σύντομα, εφόσον δεν προκύψουν αντιδράσεις εργαζομένων του τύπου του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος», που είχε επιλεγεί για τη χορήγηση μεθαδόνης, αλλά το πρόγραμμα δεν αναπτύχθηκε ποτέ σ' αυτό.

    Ο ιατροδικαστής, εφόσον ο σχεδιασμός του υπουργείου προχωρήσει, προτείνει τη λύση της χορήγησης μεθαδόνης όπου θα βρίσκεται ο χρήστης, με τη χορήγηση κάρτας σ' όσους μπουν στο πρόγραμμα. Μ' αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι θ' αποτραπεί ο κοινωνικός αποκλεισμός, αλλά και η συγκέντρωση μικροεμπόρων ναρκωτικών στους χώρους ανάπτυξης του προγράμματος, γιατί αυτοί οι χώροι θα είναι πλέον πολλοί.


    ενετ- 06/07/2006