ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997
    stratocasteros
    26.08.2006, 18:46
    Πριν το φετινό καλοκαίρι, είχα πιεί 3 φορές από το πολυδιαφημισμένο cocktail,
    δύο σε γνωστή αλυσίδα μπαρ-εστιατορίων και μία σε γνωστό παραλιακό μαγαζί της Πάτρας οπου σπουδάζω ακόμα... (κιθάρα+πτυχίο=?)

    Δεν μου είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση έως θα έλεγα οτι την τελευταία φορά το μετάνιωσα!

    Όλα αυτά μέχρι το φετινό καλοκαίρι, οπότε και πήγα (πάλι) στη Σέριφο.
    Σε ένα πραγματικά φανταστικό μαγαζί (ονομάζεται αέρινο και βρίσκεται στη χώρα), δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι φέτος, οτι ο μπάρμαν Άγγελος, φτιάχνει το καλύτερο μοχίτο, ίσως του κόσμου.
    Μιλάμε για απόλυτη καταστροφή, σε φάση οτι άνετα θεωρείται πλέον αξιοθέατο, η μάλλον... "αξιόγευστο" του νησιού.

    Από τότε που δυστυχώς γύρισα στην Αθήνα και μετέπειτα στην Πάτρα, προσπάθησα με διάφορες συνταγές από internet και περιοδικά να πετύχω αυτή τη γεύση, εις μάτειν όμως.
    Εν τέλει, άρχισα να κάνω, ότι οφείλει να κάνει κανείς σε κάθε μορφή τέχνης, να πειραματίζομαι με τις αναλογίες!

    Έτσι μετά από μερικές ποσότητες χαμένων υλικών και ένα κόψιμο στο δάχτυλο μου (μπράβο ηλίθιε) προσπαθώντας να κόψω ένα lime τα κατάφερα!!!

    Όσοι λοιπόν διαβάζετε ακόμα, έχετε εδώ την ευκαιρία να φτιάξετε και να απολαύσετε ένα αγγελικό μοχίτο!

    Υλικά:
    1-2 κουταλιές τησ σούπας μαύρη ζάχαρη
    10 με 15 φύλλα φρέσκου δυόσμου (αν είναι μικρά μπορεί και περισσότερα)
    1 lime (αν δε βρίσκετε δεν πειράζει να βάλετε και ένα μικρό λεμόνι)
    Σόδα
    2 με 3 σφηνάκια ρούμι
    και πάγο.

    Διαδικασία:
    Παίρνουμε ένα μεγάλο ποτήρι (αν γίνεται περισσότερο από 330ml)

    Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το δυόσμο και λίγο από το ρούμι.
    Στη συνέχεια με ένα ξύλινο γουδοχέρι ή το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας αλέθουμε, μέχρι να έχει σχεδόν διαλυθεί η ζάχαρη.

    Μετά κόβουμε στη μέση το lime προσέχοντας να μην κόψουμε το δάχτυλο μας, (η εκδοχή bloody mojito είναι δοκιμασμένη και όχι τόσο ωραία )
    βάζουμε μέσα το χυμό από το ένα ήμισι και κόβουμε στα 4 το άλλο μισό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
    Στη συνέχεια γεμίζουμε το ποτήρη με 8-10 παγάκια ή ακόμα καλύτερα με τριμμένο πάγο.
    Ρίχνουμε το υπόλοιπο ρούμι και συμπληρώνουμε με λίγη σόδα ή ανθρακούχο νερό.

    Αυτά!
    Απολάυστε υπεύθυνα

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : stratocasteros στις 28-08-2006 02:22 ]


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : stratocasteros στις 29-09-2006 14:46 ]


    korgy
    28.08.2006, 14:57
    το αγαπημενο μου κοκταιλ....βγαινει κ σε παραλλαγή μεντας το οποιο το πετυχαινουν σε γνωστό bar restaurant της βαρκιζας!

    αμα δεν το πιω τουλ 2 φορες το μηνα κατι παθαινω



    viva Cuba !
    rompa
    29.09.2006, 14:28
    Αχ!!Να σαι καλά.Το καλοκαίρι είχα πάει Ισπανία και με έφαγε η αδερφή μου... ένα μοχίτο δεν ήπιαμε ...Μου τα χε πρήξει!!Θα της το φτιάξω μια μέρα να θυμηθούμε τα του καλοκαιριού..