Παράθεση:
Το μέλος meltica στις 08-11-2006 στις 23:39 έγραψε...
...........
Ξέφυγα λίγο από το θέμα του γάμου... λοιπόν η γνώμη μου είναι ότι ο γάμος είναι μια χαρά αρκεί να υπάρχουν δυο άνθρωποι που θέλουν να ανοίξουν ένα σπίτι, να είναι ώριμοι, να αγαπούν τα παιδιά, να θέλουν να προσφέρουν σε αυτά, να έχουν ενδιαφέροντα (εκτός από την δουλειά τους). Δεν τίθεται μόνο θέμα μονογαμίας ή όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι κολλάνε σε αυτό. Ας μην υπάρχει μονογαμία αν όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν μια χαρά- κατανόηση, εμπιστοσύνη, αγάπη, καλό οικονομικό επίπεδο... Αυτά περίπου. Αν και τώρα μου ήρθε ιδέα για το blog μου οπότε μάλλον λέω να το συνεχίσω εκεί.
|
|
meltica η άποψή σου λίγο με μπερδεύει.
Αυτοί οι δύο άνθρωποι που περιγράφεις,που θέλουν να ανοίξουν ένα σπίτι,έχουν αγάπη για τα παιδιά,ωριμότητα, κατανόηση,προσφορά,εμπιστοσύνη και όλα αυτά τα ωραία,είναι δυνατόν να έχουν και τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις,τη δουλειά τους,τα ενδιαφέροντά τους και παράλληλα να έχουν χρόνο και διάθεση για μια σωστή οικογένεια και να προσφέρουν ανάλογα σ αυτήν?Χρειάζεται αφοσίωση νομίζω να πετύχεις ένα τόσο δύσκολο στόχο όπως η οικογένεια και η ανατροφή παιδιών.
Άσε που,τέτοιοι άνθρωποι που κατέχουν τις αρετές που προανέφερες δεν φαντάζομαι να έχουν ανάγκη να αναλώνονται σε "απιστίες".
Πως φαντάζεσαι να λειτουργεί αυτή η "φόρμουλα"που προτείνεις?
-Στα κρυφά?(μυστικά,ψέμα,υποκρισία,άγχος,τύψεις-πιθανώς-,αποξένωση)
-στα φανερά?(δεν μπορώ απόψε αγάπη μου,έχω ραντεβού με άλλον)
Είναι λίγο πιό περίπλοκα λοιπόν,δεν είναι τόσο απλό να δουλεύουν όλα έτσι μια χαρά!Εξ άλλου πάντα υπάρχει και η επιλογή να μείνουμε ελεύθεροι αν ο γάμος δεν μας ταιριάζει,έτσι δεν είναι?
Τα λέμε και στο blog σου στη συνέχεια(το έκανες θέμα?πάω να δω..)