ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    Ανάγκη αναμόρφωσης πανεπιστημιακού ασύλου

    stuff
    19.01.2007, 08:31
    «ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ότι μόλις τελειώσει η μακρά δημόσια διαβούλευση που κράτησε πάνω από ένα χρόνο, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο νόμου που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας των ΑΕΙ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την κυβερνητική πρόθεση αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του Πανεπιστημιακού ασύλου.

    Σε ό,τι αφορά στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,ο εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις παρατήρησε ότι επρόκειτο περί μιας εικόνας «που μιλά από μόνη της». Και εξήγησε: «Είδαμε αστυνομικούς να γίνονται θύματα επίθεσης με βόμβες μολότοφ, που προφανώς κατασκευάστηκαν μέσα στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Πρόκειται περί μιας ιδιότυπης αντίληψης που αναφέρεται στο Πανεπιστημιακό άσυλο, ως προς το οποίο υπάρχει μια απόλυτη αντιστροφή εννοιών. Άσυλο υπάρχει για να υπάρχει ελευθερία της σκέψης κι όχι για να κατασκευάζονται βόμβες μολότωφ».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε εν συνεχεία χαρακτηριστικά σε προσωπική συζήτηση που είχε με τον καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΕΜΠ Γιάννη Μόραλη. «Ο μεγάλος μας ζωγράφος μου είπε ότι από τα 9 πορτραίτα που είχε διαθέσει στο ΕΜΠ, τα 7 καταστράφηκαν στην πυρκαγιά που σημειώθηκε πριν από μερικά χρόνια», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος και διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ευθαρσώς δηλώσει την ανάγκη αναμόρφωσης του τρόπου αντιμετώπισης του Πανεπιστημιακού ασύλου,έτσι ώστε και το άσυλο να μη θιγεί αλλά και να μη γίνεται χρήση - κατάχρηση του ασύλου για να προβαίνουν ορισμένοι σε εγκληματικές ενέργειες».

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ευαισθησία των ΜΜΕ εκδηλώθηκε διαφοροποιημένα στην περίπτωση του επεισοδίου της Θεσσαλονίκης και στη χθεσινή επίθεση κατά των αστυνομικών η οποία «δεν τιμά τον πολιτισμό μας». Και τόνισε πως «η υπόθεση της Θεσσαλονίκης εξαντλήθηκε με τις ΕΔΕ και τις κυρώσεις που επεβλήθησαν,με άλλα λόγια εφαρμόσθηκαν οι νόμοι της Πολιτείας. Στη χθεσινή υπόθεση είδαμε μια ξεχωριστή «πολιτεία»,που φτιάχνει βόμβες μολότωφ,τις πετά και τυγχάνει ασυλίας».

    Αναφορικά με χθεσινή δήλωση του Πρύτανη του ΕΜΠ ότι εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος υπάρχει μια εστία υπό κατάληψη,η οποία ενδεχομένως αποτελεί πηγή παράνομων δραστηριοτήτων,ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχουν νόμοι που ορίζουν πώς γίνονται οι έρευνες εντός του Πανεπιστημιακού χώρου και, άρα,πρόκειται για ένα θέμα που υπάγεται στην αρμοδιότητα της Πανεπιστημιακής κοινότητας και των πρυτανικών αρχών».

    Σε ό,τι αφορά στη δράση των «κουκουλοφόρων»,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για πολιτική εμπλοκή κομμάτων της αριστεράς». Σε ο,τι δε αφορά στην καταγγελία καθηγητή σε σχέση με μαρτυρία σύμφωνα με την οποία κουκουλοφόροι φέρονται να κατέβηκαν από όχημα της ΕΛΑΣ,ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στον Εισαγγελέα» και παρατήρησε ότι «αν υπήρχε τέτοιο περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας, θα το είχαμε δεί στις οθόνες μας».

    www.kathimerini.gr




    A N A C O N D A



    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : stuff στις 22-01-2007 12:04 ]


    επισυναπτόμενα: 18-01-07_178817_1.jpg 
    uNick
    19.01.2007, 09:41
    Φαντάζομαι ξέρεις τί θέμα άνοιξες πρωί-πρωί...

    Ας μην πάρω θέση με την τσίμπλα στο μάτι... Αργότερα...
    stuff
    19.01.2007, 11:19
    Πιες καφεδακι και.....ξεκινα!!
    KAKOFONIKS
    19.01.2007, 11:47
    Τότε στις 17/Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο σίγουρα το παιδιά πέθαναν για να το υπερασπίσουν (αυτό όπως και άλλα δικαιώματα). Πραγματοποιήθηκε το "αίτημα", εντός των Πανεπιστημίων της χώρας παρέχεται άσυλο στους φοιτητές , άσυλο όμως όσον αφορά τις ιδέες και τα πιστεύω όχι για να κατασκευάζουν μολότωφ και να σχεδιάζουν πως να καταστρέψουν περιουσίες .

    Υπο αυτήν την έννοια ναι είμαι υπερ της αναμόρφωσης και πιστεύω οτι πρέπει να πραγματοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατόν.Γιατί δεν το ανέχομαι ένα βλαμμένο (για να μην πώ κάτι χειρότερο) να καταστρέφει το αυτοκίνητο μου , να προσπαθεί να κάψει τον αστυνομικό φίλο ή συγγενή μου αύριο μεθαύριο και πάνω απο όλα δεν ανέχομαι να καπηλεύονται αυτά για τα οποία άλλοι έχυσαν αίμα.

    Αυτά !

    WHEN LIFE HANDS YOU LEMON ,MAKE LEMONADE !!!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : KAKOFONIKS στις 19-01-2007 11:48 ]


    Zefuros
    19.01.2007, 12:07
    Επιτέλους, αυτό το θέμα του ασύλου πρέπει να τελειώνει! Το πανεπιστημιακό άσυλο ξεκίνησε για την προστασια των ιδεών, και εχει καταλήξει τα χαλια τα οποια βλέπουμε καθε χρονο. Εαν ειναι δυνατόν, να δινεται ασυλο σε καμποσους αλήτες που τα σπανε και καταστρεφουν.

    Ευθυνη εχουν και οι Πρυτανικλες Αρχές, που αμεσα δεν αποφασίζουν την αρση του σε τετοιες περιπτώσεις
    gazakas
    19.01.2007, 17:46
    Για να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε πριν να αρχίσουμε τις κορώνες και τις κοινοτοπίες περί "αναμόρφωσης του υπάρχοντος πλαισίου", ορίστε τι ισχύει σήμερα σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο:

    “Το Πανεπιστημιακό Άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι. και συνίσταται στην απαγόρευση επέμβασης της δημόσιας δύναμης στους χώρους αυτούς χωρίς την πρόσκληση ή την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., όπως αναφέρεται στη συνέχεια.

    6. (α) Το όργανο αυτό είναι τριμελές και αποτελείται από τον Πρύτανη ή το νόμιμο αναπληρωτή του και ανά ένα εκπρόσωπο του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και των φοιτητών.
    (β) Ο εκπρόσωπος του Δ.Ε.Π. μαζί με έναν αναπληρωτή είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των συγκλητικών μελών του Δ.Ε.Π. Ο εκπρόσωπος των φοιτητών μαζί με τον αναπληρωτή του είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των φοιτητών συγκλητικών.
    (γ) Το όργανο αυτό αποφασίζει μόνο με ομοφωνία όλων των μελών του. Σε περίπτωση διαφωνίας συγκαλείται έκτακτα η Σύγκλητος του Α.Ε.Ι. την ίδια μέρα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά. Η τελική απόφαση παίρνεται με πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των παρόντων.

    7. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ’ όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.”

    (άρθρο 2 του Ν.1268/82)



    Προσέξτε καλά την παράγραφο 7 και επιπλέον αναλογιστείτε ότι μπορεί μεν να μην επιτραπεί η είσοδος στην αστυνομία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να ασκηθούν ποινικές διώξεις ή να κατατεθούν μηνύσεις, από τις πρυτανικές αρχές για παράδειγμα, ακόμα και να γίνουν συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στην διάπραξη των αδικημάτων μετά την έξοδό τους από το χώρο του ασύλου.
    Το ερώτημα είναι γιατί, αφού το υπάρχον νομικό πλαίσιο το επιτρέπει, η αστυνομία δεν επεμβαίνει σε περιπτώσεις όπου βλέπουμε να "διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής."; Μήπως θα έπρεπε να μας περάσει από το μυαλό ότι δεν υπάρχει τέτοια βούληση γιατί το κράτος έχει ανάγκη από "καμποσους αλήτες που τα σπανε και καταστρεφουν"; Έτσι δύο στόχοι μπορούν να επιτευχθούν: α) δημιουργία και διατήρηση ενός εσωτερικού εχθρού που θα λειτουργεί ως φόβητρο για τους νοικοκυραίους που θα απαιτούν μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση και θα τους συσπειρώνει γύρω από την κεντρική εξουσία, β) αμαύρωση και δυσφήμηση κάθε αντικυβερνητικής και αντικαθεστωτικής κινητοποίησης, η οποία επισκιάζεται από απόψεις του επιπέδου "αυτοί που διαδηλώνουν καίνε και σπάζουν".


    Επιπλέον, νομίζω ότι ο εκάστοτε Υπουργός Προπαγάνδας (συγγνώμη, Υπουργός Τύπου) δεν είναι και η αντικειμενικότερη πηγή είτε πληροφόρησης είτε ανάλυσης για τέτοια θέματα...

    http://blogs.musicheaven.gr/gazakas

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gazakas στις 19-01-2007 17:48 ]


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gazakas στις 19-01-2007 18:00 ]


    jorge
    19.01.2007, 18:43
    Αντώνη το να σπας και να καις δε νομίζω να είναι κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής.
    gazakas
    19.01.2007, 18:47
    «Είδαμε αστυνομικούς να γίνονται θύματα επίθεσης με βόμβες μολότοφ"

    Αυτό όμως είναι, Γιώργο.
    jorge
    19.01.2007, 18:56
    Αυτό ναι, είναι έγκλημα κατά της ζωής, όμως οι αστυνομικοί δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται απ' έξω. Στην εποχή της τεχνολογίας, είναι εντελώς ηλίθιο αυτό. Έχουν τόσες κάμερες (και θερμικές), οπότε ας πάρουν πρόσωπα και όταν με το καλό βγούν έξω τα παιδιά, ας τους πιάσουν να τελειώνουμε... Είναι λάθος χειρισμός που αποσκοπεί ξεκάθαρα σε αυτά που ανέφερες.
    gazakas
    19.01.2007, 18:58
    ΟΚ-συμφωνούμε απόλυτα
    Xrononaytis
    19.01.2007, 21:22
    Ma den exoun katalavei kati to kratos einai oi tromakrates oxi emis kai prosapthoun me polous tropos na mas kimisoun oste na kanoun paixnidia piso apo tin plati mas .

    Astikonomikoi iparxoun kai mesa sta panepistimia me politika se tei aei sxoles kai otan gini kati enimeroun .

    .Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ημερών μας είναι ο Αχαχαμπαχανισμός. Με αχαχαμπαχανιστές δεν κάνω παρέα, ούτε και με όσους αχαχαμπαχανίζουν μαζί τους αχαχαμπαχάνιστα.


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Xrononaytis στις 19-01-2007 21:23 ]


    Zefuros
    22.01.2007, 11:15
    Παράθεση:

    Το μέλος jorge στις 19-01-2007 στις 18:56 έγραψε...

    Αυτό ναι, είναι έγκλημα κατά της ζωής, όμως οι αστυνομικοί δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται απ' έξω. Στην εποχή της τεχνολογίας, είναι εντελώς ηλίθιο αυτό. Έχουν τόσες κάμερες (και θερμικές), οπότε ας πάρουν πρόσωπα και όταν με το καλό βγούν έξω τα παιδιά, ας τους πιάσουν να τελειώνουμε... Είναι λάθος χειρισμός που αποσκοπεί ξεκάθαρα σε αυτά που ανέφερες.



    Χμ, αυτο που λες ΄φερνει και στο προσκήνιο το θεμα χρήσης των καμερων στα διαφορα σημεία της Αθήνας. Υπηρχε μια σχετική συζητηση αυτές τις μέρες. Προσωπικά, είμαι υπέρ. Για διάφορους λόγους
    Aiolos_m
    22.01.2007, 11:20
    Υπήρξαν ισχυρισμοί-μαρτυρίες ότι οι κουκουλοφόροι αυτή τη φορά κατέβηκαν από τα λεωφορεία της αστυνομίας...


    Zefuros
    22.01.2007, 11:32
    Παράθεση:

    Το μέλος gazakas στις 19-01-2007 στις 18:47 έγραψε...

    «Είδαμε αστυνομικούς να γίνονται θύματα επίθεσης με βόμβες μολότοφ"

    Αυτό όμως είναι, Γιώργο.



    Χωρίς να ειμαι νομικός, ωστε να ξέρω εαν αυτό ειναι αυτοφωρο ργκλημα κατά της ζωής, δύο μικρές παρατηρήσεις.

    1. Εάν δεν κανω λάθος, οι επιθέσεις εγιναν εκτος ΠΟλυτεχνειου.

    2. Εάν ξαφνικά μποκάρει η αστυνομία μέσα στο πολυτεχνείο αυτοφωρα, φαντάζεστε τι εχει να γίνει από όλους τους "προοδευτικούς" που θα αρχίσουν να ουρλίαζουν για φασιστικο κράτος?

    3. Το θέμα του ασύλου θέλει όντως συζητηση και αλλαγή του υφιστάμενου status.
    koini_maria
    22.01.2007, 17:31
    Ας ενημερώσει κάποιος τους ''φίλους'' αστυνομικούς οτι στην Φιλελλήνων δεν υπάρχει κανένα πανεπιστημιακό άσυλο και ότι αν ήθελαν , εκεί θα μπορούσαν άνετα να επέμβουν και να συλλάβουν ορισμένους από τους ταραχοποιούς ....
    Αλλά δεν έκαναν τίποτα !
    Το γιατί , δεν θα το κρίνω - ή μάλλον το κρίνω και πολύ μάλιστα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ .

    Όσον αφορά την ''αναμόρφωση'' του ασύλου , είμαι αντίθετη ...
    Άλλωστε , να αναμορφώσουμε κάτι που γνωρίζουμε πως λειτουργεί ...
    Βγαίνει ο κάθε αστοιχείωτος στην τηλεόραση και λέει οτι πρέπει να ''καταργηθεί'' (άκουσον - άκουσον ) το άσυλο . Μα καταλαβαίνουν τι λένε ;

    Ή άλλοι που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν το νέο πλαίσιο νόμου το κρίνουν ως σωστό ή λάθος , ανάλογα με το κόμμα που υποστηρίζουν ...
    Αμάν πια , ρε παιδιά !
    Εν τω μεταξύ , μέσα στα πολλά ανεκδιήγητα που εμπεριέχει το νέο πλαίσο νόμου αναφέρει ουσιαστικά ότι οι καταλήψεις είναι παράνομες και δεδομένης της ''αναμόρφωσης'' του ασύλου θα μπορούν να μπαίνουν αστυνομικές δυνάμεις να τις καταστείλουν ...

    Ευχαριστώ , μα δεν θα πάρω ...

    ΥΓ: Εννοείται οτι ο όποιος εκνευρισμός στα λεγόμενά μου δεν απευθύνεται στον συντάκτη του παρόντος νηματίου , που πολύ καλά έκανε και άνοιξε το συγκεκριμένο θέμα αφού ένιωθε οτι ήθελε να τοποθετηθεί .

    Φιλικά
    Μαρία Σκ.
    chorrer
    22.01.2007, 19:19
    Λοιπον για να τελειωνουμε με την καραμελα της καταργησης του Ασυλου, παραθετω το αρθρο του νομου πλαισιου , οπως υπαρχει στο site του υπουργειου παιδειας :

    "Άρθρο 3
    Ακαδημαϊκές ελευθερίες και άσυλο

    1. α) Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.
    β) Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του Ν. 1268/1982 καταργείται.
    2. α) Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών των Α.Ε.Ι.
    β) Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους χωρίς προηγούμενη πρόσκληση ή άδεια του αρμόδιου οργάνου του ιδρύματος και μόνο με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
    γ) Αρμόδιο όργανο είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο ή η Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Το Πρυτανικό Συμβούλιο ή η Διοικούσα Επιτροπή συνέρχεται άμεσα, αυτεπαγγέλτως ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία τηρουμένων των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
    δ) Οι παράγραφοι 4 έως 6 του άρθρου 2 του Ν. 1268/1982 καταργούνται."

    ......Για οποιον ενδιαφερεται να μαθει τι ακριβως λεει γενικοτερα ο νομος πλαισιο . ας παει στην παρακατω διευθυνση :
    σχεδιο νομου

    ΥΓ: Οι καταληψεις (οπως και οι διαδηλωσεις με την μορφη "κλεινω τους δρομους" ) ηταν ΠΑΝΤΑ παρανομες.....Καταληψη μπορει να κανει και μια ομαδα ατομων, χωρις να εχει την αναγκη της πλειοψηφιας......

    Τραγουδιστης των "ΚΡΑΜΑ"----
    www.tzelepis.musicheaven.gr----Δημήτρης Τζελέπης

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : chorrer στις 22-01-2007 19:23 ]


    gazakas
    22.01.2007, 19:45
    @ chorrer

    Τι εννοείς γράφοντας "για να τελειωνουμε με την καραμελα της καταργησης του Ασυλου"; Πάντως. με το να παραθέτεις το σχετικό άρθρο του Προσχέδιου Πρότασης Νόμου (ΚΑΙ ΟΧΙ ενός ισχύοντος νόμου του κράτους), δε βλέπω πώς τελειώνουμε με το θέμα. Εκτός κι αν θεωρείς ότι γίνεται πολύς καβγάς για το τίποτα, διότι, όπως φαίνεται και από το προσχέδιο πρότασης, και η κυβέρνηση που τώρα κάνει τόση φασαρία δεν προτίθεται να αλλάξει και τίποτα ουσιαστικό στον προηγούμενο νόμο εκτός από το ποιος θα αποφασίζει για την πρόσκληση ή την άδεια εισόδου σε δημόσια δύναμη (πριν ήταν τριμελής επιτροπή, τώρα προτείνεται να είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο ή η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος). Τότε ναι, καλό είναι να τελειώνουμε με την καραμέλα ότι πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο του ασύλου, την οποία ανάσυρε ξαφνικά και μεθοδευμένα η κυβέρνηση τη στιγμή που έχει άλλη καυτή πατάτα στα χέρια της, την αναθεώρηση του άρθρου 16...


    chorrer
    22.01.2007, 20:18
    @ gazakas

    Αγαπητε γειτονα (ειμαι απο Αγιο Αθανασιο ) εννοω οτι στην ουσια δεν καταργειται το Ασυλο (πραγμα το οποιο τονισες κι εσυ) .....Βεβαια, συμφωνω οτι πρεπει να γινει κατι σχετικα με το προβλημα απλα δεν πιστευω οτι αξιζει τοση φασαρια για το συγκεκριμενο θεμα, ενω εχουμε πολυ μεγαλυτερα προβληματα στην παιδεια απο το αν θα αποφασιζουν 3 ατομα ή 13 για το αν θα αρθει το Ασυλο και σε ποιες περιπτωσεις, οπως πιστευω οτι κανενας πρυτανης και καμια διοικουσα δεν θα παιξει το κεφαλι της για να την κατηγορησουν μετα, για φασισμο,χουντα,κλπ

    ....Οσον αφορα το προσχεδιο νομου...Απο οσο γνωριζω εγω τουλαχιστον, ολες οι κινητοποιησεις γινονται με βαση αυτα που γραφει αυτο το προσχεδιο....Προσωπικα, οσο κι αν εχω ψαξει , δεν εχω βρει αλλο επισημο εγγραφο που να αναφερεται στις αλλαγες της παιδειας...Σε παρακαλω παρα πολυ, αν γνωριζεις καποιο link (παντα επισημο βεβαια) που γραφει κατι διαφορετικο...κι αν δεν σου ειναι δυσκολο...να μας το παραθεσεις, ωστε να το τσεκαρουμε, γιατι νομιζω οτι μας ενδιαφερει παρα πολυ . οτιδηποτε σχετιζεται με την υποθεση.

    Τελος, εγω αυτα γνωριζω, αυτα διαβασα, αυτα παραθετω....Ο καθενας μπορει να τα διαβασει κι ας βγαλει τα δικα του συμπερασματα....Εμενα προσωπικα με εχει κουρασει αφανταστα πλεον αυτη η κατασταση και αυτη η συζητηση γενικοτερα (μιας και πισω απο εναν υπολογιστη δεν προκειται να αλλαξουμε τον κοσμο) ...κι επειδη ειμαι φοιτητης που αγαπαει το αντικειμενο που σπουδαζει....και επειδη καποια παιδακια μου στερουν το δικαιωμα στην μαθηση με τους αγωνες του κυλικειου και του φραπε....να με συμπαθας , αλλα δεν προκειται να σχολιασω τιποτα περισσοτερο, καθοτι δεν φημιζομαι ουτε για την ηρεμια μου ουτε και για τον ευγενικο τροπο που εκφραζομαι....Για την ιστορια παντως, αν αφαιρεσουμε το ζητημα των ιδιωτικων πανεπιστημιων (το οποιο ειναι καθαρα υποκειμενικη αποψη το να εισαι υπερ ή κατα) , κατα τα αλλα, εγω προσωπικα δεν βρισκω κατι αρνητικο στο νομο πλαισιο.

    ...Παντα φιλικα
    gazakas
    23.01.2007, 00:44
    @ chorrer

    Γειά σου πατριώτη! Τόνισα ότι το κείμενο προερχόταν από το προσχέδιο πρότασης για το νόμο-πλαίσιο γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν "τελειώνουμε" με το θέμα. Δεν είναι δηλαδή κάτι το οριστικό. Καλά έκανες και το παράθεσες γιατί είναι ενδεικτικό της υποκριτικής στάσης της κυβέρνησης αλλά ένα προσχέδιο πρότασης νόμου κάθε άλλο παρά "τελειώνει" το θέμα.Τα άλλα είναι μια μεγάλη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει σε άλλα τόπικ.

    Φιλικά
    grammophone
    23.01.2007, 23:16
    Μού φαίνεται ότι ο κ. gazakas έχει δίκιο, φαίνεται σαν κλασική συνταγή προπαγάνδας, κατά την οποία βρισκόμαστε πρό ενός κατασκευασμένου "εχθρού", άρα προλειαίνεται και η "λύση".

    Ίσως όμως φταίει και το ότι στην πανεπιστημιακή κοινότητα λαμβάνεται ως απόλυτη αρχή το άσυλο χωρίς διάκριση, ώστε τα αρμόδια όργανα να μη δίνουν ποτέ άδεια δράσεως στις αρχές όπως προνοεί ο υπάρχων νόμος. Είναι οξύμωρο, αυτό πολύ διευκολύνει την προπαγάνδα του κράτους.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : grammophone στις 24-01-2007 14:18 ]