Χαχα, ασφαλώς
Λοιπόν το live σήμερα υπάρχει στο www.cosmomusica.gr . Ενδεικτικά κάνω copy-paste το βιογραφικό του Μάριου Παπαδέα των Santouristas:
Μάριος Παπαδέας
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΕΑΣ
«Η ανάγκη της εποχής για επικοινωνία και για μια αλήθεια βασισμένη στις παλιές αξίες δημιούργησε αυτή την ορχήστρα. Η διαχρονικότητα και η δυναμική της ελληνικής παράδοσης έλκει τους μουσικούς να ασχοληθούν μαζί της, χαρίζοντάς τους ένα ατελείωτο ταξίδι εξερεύνησης στα καταγάλανα, γεμάτα «πλούτο» νερά της. Έτσι ακριβώς, οι συντελεστές αυτής της ορχήστρας εξερευνούν, πότε μόνοι τους ο καθένας και πότε όλοι μαζί σαν παρέα, αυτά τα μυστικά μουσικά μονοπάτια. Οι Santouristas, στην ουσία, είναι μια ομάδα που προϋπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει· διότι είναι σαν το χώμα που πατάμε, που, όσο τσιμέντο και αν του ρίξουμε, θα συνεχίσει να υπάρχει και ν’ ανθίζει ... Η δύναμη και η γνώση της πηγάζει από την πνοή και την ουσία των παλιών δασκάλων, και ενσαρκώνεται χάρη στην ανάγκη της επιβίωσής της, με απλότητα και σεμνότητα, και όχι προς χάριν του λόγου της ύπαρξής της. Γι’ αυτό το λόγο, ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει σήμερα η ελληνική μουσική είναι η μουσική μας παράδοση.»
Μάριος Παπαδέας, 29/09/2007
Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Μάριος Παπαδέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο. Παράλληλα, συμμετείχε σε συναυλίες, τραγουδώντας μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη, στο παιδικό μουσικό σύνολο του πατέρα τους, Νίκου Παπαδέα, με την επωνυμία Απολλώνιοι και Unipop, όπου συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Μαρίζα Κωχ, Δόμνα Σαμίου Ευγένιος Σπαθάρης, κ.ά.. Στην ηλικία των 7 ετών μελετά το σαντούρι κοντά στον Τάσο Διακογιώργη. Το ίδιο έτος, και για πέντε συνεχόμενα έτη, συμμετέχει στο μουσικοθεατρικό θίασο Παιδικό Πολυθέαμα, ως μουσικός και ηθοποιός. Συνεχίζει τις μουσικές σπουδές του με μαθήματα drums κοντά στον Σπύρο Κασφίκη, και εν συνεχεία κλασσικών κρουστών και θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών με τον κ. Κοραζίνο.
Γράφει τα πρώτα τραγούδια του στην ηλικία των 14 χρόνων, ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία νέων στην ιστιοσανίδα. Από τα 20 χρόνια του δίνει παραστάσεις ως τροβαδούρος, παίζοντας παραδοσιακή μουσική στο «δρόμο» στα ελληνικά νησιά, στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Συνθέτει μουσική για θεατρικά έργα (Αριστοφάνη, Ευρυπίδη, Διονυσίου Σολωμού, Μάνου Βενιέρη, Robin Sort), οργανώνει παραδοσιακές ορχήστρες και πραγματοποιεί σειρές συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δίδαξε σαντούρι στα Τ.Ε.Ι. Άρτας, στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, στο παράρτημα Αμαρουσία του Ελληνικού Ωδείου και στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους καλλιτέχνες, ξένους: Bob Brozman, Mohammad Esmaeli, Madjid Kiani, Gerardo Nunez, Yangqin Zhao, και έλληνες: Ηλίας Ανδριόπουλος, Αλέκος Αραπάκης, Γλυκερία, Νίκος Δημητράτος, Γιώργος Κατσαρός, Λουκιανός Κελαηδόνης, Γιώργος Κόρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, Ζωρζ Πιλαλή, Δόμνα Σαμίου, Νίκος Σαραγούδας.
Κ.α.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την Santouristas Band μια πολυάριθμη ορχήστρα με την οποία λαμβάνει μέρος σε συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις παίζοντας παραδοσιακό ρεπερτόριο από όλη την Ελλάδα αλλά και τις δικές του συνθέσεις.
Συμμετοχές σε φεστιβάλ
2001 φεστιβάλ στον απόδημο ελληνισμό (Μελβούρνη)
2002 φεστιβάλ στη Ρουμανία με Λ. Κελαηδόνη
2002 cite de la mousique (Paris)
2003 WOMAD FESTIVAL (Αδελαϊδα)
2003 International santour festival (Iran)
2003 Παγκόσμιο συνέδριο σαντουριού (Ελβετία)
2003 Κονσέρτα (Τσεχία , Ουγγαρία , Σλοβακία)
2004 φεστιβάλ κρουστών (θέατρο Πέτρας)
2004 φεστιβάλ Σύμης
2005 Hondura y delirio Granada φεστιβάλ ρεμπέτικο και Flamenco Andaluz
2006 φεστιβάλ κρουστών μέγαρο μουσικής
2007 φεστιβάλ φολεγάνδρου
Δισκογραφία:
ένα αμάν κι ένα σαντούρι (2004)
Της αγάπης τα καμώματα (2001)
Μπαμ (Ν. Παπαδέας, 1981)
Ο φεγγαροβιόλης στη γη (Ν. Παπαδέας, 1978)
Ιστοχώρος: www.myspace.com/santourmario