Παράθεση:
Το μέλος johnfrusciante στις 23-01-2009 στις 20:04 έγραψε...
α κ κατι αλλο....δε καταλαβαινω το αγχος μερικων να μ κλεισουν το στομα...
αυτος που ειναι νομιμος δεν εχει να φοβηθει κατι απο αυτα που λεω...οχι πως τωρα φοβαται..αλλα συζητηση κανουμε...η μαλλον κανω...γιατι ακομα απαντηση δεν πηρα..ειμαι χαζος..παρακαλω εξηγηστε μου...
|
Χααα χα χαα! Δεν σου απάντησε κανείς; Τώρα το είδα. Προφανώς δεν ξέρει κανείς να σου πει κάτι. Κι εγώ δηλαδή, αυτό που θα σου πω, βασίζεται στη δική μου εμπειρία.
Όταν έχεις πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος, μπορείς βεβαίως να γίνεις δάσκαλος στην κλασική παιδεία που έχεις πάρει. Το θέμα είναι ότι δάσκαλος δεν είναι αυτός που έχει τις γνώσεις απλώς, αλλά αυτός που μπορεί κι όλας να τις μεταφέρει.
Στο σύγχρονο δεν υπάρχει κάποια βεβαίωση από το υπουργείο οπότε τα πράγματα γίνονται κάπως πιο περίπλοκα. Όταν φτάνεις σε ένα υψηλό επίπεδο στην τέχνη σου, νομίζω ότι είσαι έτοιμος να διδάξεις.
Στο σύγχρονο τραγούδι για παράδειγμα - κατά τη δική μου ταπεινή άποψη - εκτός από τα χρόνια που διδάσκεσαι τραγούδι, θα πρέπει να έχεις βγει να τραγουδήσεις και με σχήματα, να έχεις κάνει κάποιες παραστάσεις για κανένα τρίχρονο τουλάχιστο και επίσης ο καθηγητής σου να σου έχει διδάξει τα "γιατί" της κάθε άσκησης για να μην κάνεις καμιά ζημιά σε κανέναν αθώο μαθητή.
Τώρα στην κιθάρα, εάν έχεις πάρει δυνατή εκπαίδευση και νιώθεις ικανός, γιατί να μη διδάξεις;
Ο λόγος που δύσκολα κάποιος θα σου απαντήσει σε αυτό που ρωτάς είναι αυτός ακριβώς:κι εγώ σου απαντάω με πολλή περίσκεψη αυτή τη στιγμή γιατί δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις και όπως πολύ σωστά λες, εδώ στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι. Οπότε πως να σε παροτρίνει κάποιος να κάνεις μαθήματα χωρίς να ξέρει σε τι επίπεδο είσαι;
Μια ιδέα είναι να ρωτήσεις κάποιον που διδάσκει και έχει περάσει από εκεί που είσαι εσύ τώρα.