Πρώτα απ'όλα δεν θα παίζεις ποτέ με παλιές χορδές. Και για τον ήχο της κιθάρας και για τα χέρια σου. Οι φρέσκες χορδές είναι πάντα πιο ευκολόπαιχτες.
Απ'τη στιγμή που η κιθάρα τρίζει σε ανοιχτές χορδές, πιο πιθανό μου κάνει να θέλει ρύθμιση το μπράτσο, κάτι το οποίο θα κάνει μόνο ένας τεχνικός. Κοινώς, όχι κάποιος φίλος ''που ξέρει γιατί το έχει κάνει και στη δικιά του''. Βέβαια, αν οι χορδές ειναι 2 χρόνια πάνω στο όργανο, πολύ πιθανό να φταίνε μόνο αυτές.
Επίσης, για τι όργανο μιλάμε? Αφού έχεις ιστορικό με τενοντίτιδες, είσαι ''υποχρεωμένος'' να έχεις ευκολόπαιχτο και καλοστημένο όργανο. Και βέβαια να μην παίζεις ποτέ χωρίς καλό ζέσταμα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάς σε ένα τεχνικό και να της κάνεις ένα σετάρισμα.
Τα δάχτυλα σου θέλουν λίγο χρόνο πάλι να συνηθίσουν. Μην τα πιέσεις να το κάνουν πιο γρήγορα, δεν υπάρχει λόγος. Αν μελετάς συχνά πιστεύω 2-3 μήνες. Για κάθε άτομο βέβαια ο χρόνος διαφέρει.
Το συνηθισμένο πάχος χορδών είναι 9 ή 10. Το οποίο αναφέρεται στο πάχος της 1ης χορδής, και αναλογικά πάνε οι υπόλοιπες. Υπάρχουν και πιο λεπτές και πιο παχιές, αλλά οι περισσότεροι παίζουν με αυτές. Καλύτερα πήγαινε σε 9άρι σετ, θα σου φανεί ευκολότερο, ειδικά τώρα στην αρχή. Οι μάρκες δεν παίζουν νομίζω τόσο ρόλο στην αρχή. Καλύτερα δοκίμασε διάφορες μέχρι να καταλήξεις ποια βολεύει εσένα περισσότερο.
Αυτά, και ελπίζω να σε κάλυψα...