Μερικά σημεία εφ' όλης της ύλης:
- Χωρίς να γνωρίζω προσωπικά κανένα από τα παιδιά που διαχειρίζονται το site, τόσο από τα έργα τους (διαδικασίες διαγωνισμού), όσο και από τα λόγια τους (posts), λίγο μυαλό νά 'χει κανείς, μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για άτομα με ΗΘΟΣ, που αγαπούν πραγματικά τη μουσική. Respect, τιμή μας όσοι από εμάς συμμετέχουμε και μην ακούτε κανέναν από τους κατά καιρούς εξυπνάκηδες και επί παντός επιστητού κριτές κι επικριτές, άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε...
- Το επίπεδο των τραγουδιών προς μεγάλη μου (ευχάριστη) έκπληξη είναι κατά μέσο όρο πολύ καλό. Για παράδειγμα, άνετα βρίσκεις από τα 133 κομμάτια μια 12άδα που είναι σίγουρα ανώτερη από τη 12άδα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, που είχε περίπου 2000 συμμετοχές! Δεν είναι και λίγο αυτό...
- Κάποιο μπερδεματάκι υπάρχει με την κατηγοριοποίηση, αλλά σε αυτό μάλλον φταίνε και οι διαγωνιζόμενοι. Τι να πεις αν κάποιος αυτοπροσδιορίζει π.χ. ροκ το τραγούδι του και το δηλώνει έτσι, ενώ στην πραγματικότητα και pop να το πεις, το ...βαραίνεις!!! (τυχαίο το παράδειγμα). Ή ας πούμε, όταν ένα (καλό ομολογουμένως και "πιασάρικο") τραγούδι, έξυπνα αυτοχαρακτηρίζεται ως "εναλλακτικό" και κάνει μια κατηγορία μόνο του... Είναι που είναι πασίγνωστο και το ξέρουμε ήδη από τα ραδιόφωνα, έχει και έξυπνο & προκλητικό (με την καλή έννοια) τίτλο, ήδη αρχίσανε τα στοιχήματα για την πρωτιά του... Δεν ξέρω βέβαια γιατί και ποιος παράγοντας επέβαλλε (;) να υπάρχουν και τραγούδια ήδη δισκογραφημένα στο διαγωνισμό, καθώς η λογική του ίσως θα ταίριαζε περισσότερο στο να δώσει βήμα έκφρασης σε ανθρώπους που δεν έχουν βρει ακόμη το δρόμο τους στη δισκογραφία... Όμως αφού έτσι είναι οι όροι, δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα και βγάζω και το καπέλο στο γνωστό συνάδελφο, γιατί όπως ήδη είπα, είναι πολύ καλό το τραγουδάκι και αν μη τη άλλο, ανεβάζει τη διάθεση.
- Τέλος, μια θερμή παράκληση στους φίλους που ψηφίζουν: παιδιά, δε σας βιάζει τίποτα να ψηφίσετε, ακούστε τις οδηγίες των διαχειριστών, υπάρχει τόσος χρόνος ως την 3η Μαΐου... Εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα που μας δίνει το διαδίκτυο να ακούμε όσο συχνά και ό,τι ώρα θέλουμε τόσα όμορφα τραγούδια... Δεν είναι υπέροχο να ακούμε φρέσκια μουσική, έξω από κυκλώματα, από ταλαντούχους (κατά πλειοψηφία) ανθρώπους που βγάζουν τα εσώψυχά τους και μας προσφέρουν το όνειρό τους για να το κρίνουμε; Ποιος ο λόγος της "ξεπέτας"; Και το λέω αυτό, γιατί από τα πρώτα σχόλια εδώ, βλέπω σίγουρα να προτιμούνται και πολύ αξιόλογα κομμάτια, βλέπω και ορισμένα όμως που ότι και να μου πείτε περί γούστων, ορέξεων και ...κολοκυθόπιτας, δεν στέκονται σε σοβαρή κριτική ρε παιδιά, μόνο με ...ενέσεις μπορείς να κάτσεις να τα ακούσεις ολόκληρα! Χώρια που στις 35 αναφορές τίτλων μέχρι τώρα από 29 τραγούδια (ναι, τα κρατάω σε Excel!!!), δεν έχουν αναφερθεί καθόλου 2-3 τραγουδάρες, από Καλλιτέχνες (με το Κ κεφαλαίο), πραγματικά ΣΠΟΥΔΑΙΑ τραγούδια... Και για να προλάβω κανέναν "πονηρό", φυσικά και ΔΕΝ συμπεριλαμβάνω σ' αυτά το δικό μου (το οποίο είναι γνωστό πως έχει χάλια μουσική, σκουπίδια στίχους, είναι γαϊδουροφαλτσοτραγουδισμένο και ηχογραφημένο σ' έναν καμπινέ με δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι, χαχαχαχα!!!)
Αυτά τα λίγα για τώρα! Θα επανέλθω, προς το παρόν απολαμβάνω τη διαδικασία και δε χορταίνω ν' ακούω νότες, χρώματα και όνειρα από τόσους φίλους που όχι μόνο ανταγωνιστές δεν τους βλέπω, αλλά αδέλφια μου και συνταξιδευτές μου! Καλά νά 'μαστε και καλές μουσικές στο δρόμο μας, να φουσκώνουν τα πανιά μας και να μας ταξιδεύουν!
...quot homines, tot sententiae!
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 16-04-2008 08:00 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 16-04-2008 08:03 ]