ελληνική μουσική
    410 online   ·  211.148 μέλη
    makri81
    Προχθές, 18:53

    Καλησπέρα σε όλους. Είμαι παιδαγωγός και εργάζομαι σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης. Πάντα είχα αγάπη για τη μουσική και τα όργανα αλλά δεν έτυχε ποτέ να μάθω κάποιο. Σκέφτομαι το εξής. Θα ήθελα στα πλαίσια της δουλειάς μου να μάθω πιάνο ώστε να μπορώ να παίζω στα παιδιά κάποια τραγούδια παιδικά και να κάνω το μάθημα πιο διασκεδαστικό. Σε πόσο διάστημα θεωρείτε ότι είναι εφικτό αυτό, δηλαδή να παίζω λίγα τραγούδια με κάποια άνεση στο πιάνο;


    freddieKrueger
    Εχθές, 08:03

    Σε ενα χρονο θα μπορεις να παιζεις απλα κομματια.

    Αρκει να ακολουθησεις το προγραμμα μελετης ενος καλου δασκαλου πιανου.

    Αυτος θα διαγνωσει τις δεξιοτητες σου,θα επιλεξει εκπαιδευτικο ρεπερτοριο ασκησεων για σενα μεσα απο το οποιο θα αντλεις εκπαιδευση και απολαυση.

    Ετσι θα εξοικειωθεις με τη συνεργασια των δυο χεριων σου για να παραγεις μουσικη.

    Ωφελιμο ειναι να μαθεις να αναγνωριζεις τις νοτες στα κλειδια του Σολ και του Φα τοσο ονομαστικα οσο και τη θεση τους πανω στο κλαβιε του πιανου.

    Με μερακι και αγαπη θα γινεις καλη.Χρειαζεσαι ομως ενα καλο δασκαλο.

    Οχι αυστηρο.Οχι με απαρχαιωμενες αντιληψεις.

    Αλλα ευελικτο και να ξερει να σου προτεινει κομματια ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ μεσα απο το κλασσικο ρεπερτοριο(Beyer,Czerny,Dyvernoi,Lemoin)και απλουστερα κομματια ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ.

    Μαζί με την εκμάθηση του πιανου σου χρειάζεται να κατανοείς και να απαγγέλεις απλά κείμενα σολφεζ(ear training) και να αναγνωρίζει το αυτί σου την εντελώς απλή ρυθμική δομή μιας παιδικής μελωδίας.

    Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να παίξεις στα παιδιά ήδη γνωστες παιδικες μελωδιες αλλα να φτιαξεις και δικιες σου 


    makri81
    Εχθές, 09:55

    Τα δίδακτρα σε ένα ωδείο γνωρίζετε πού κυμαίνονται;