Θα ¨Ηθελα εδω μεσα να γραψω πως θα επρεπε να ξεκιναει ενα μαθημα κιθαρας μιας κ αυτο ειναι το αντικειμενο μου...αλλα γενικοτερα σε καθε οργανο πρεπει να εφαρμοστει
1η επαφη με το οργανο: ειναι ισως το πιο σημαντικο κομματι για να απο φασισεις εαν οντως το οργανο αυτο σου ταιριαζει και εαν θες να συνεχισεις...ποτε ομως δεν μου ειπε κανεις πως πρεπει να καθομαι και πως θα στηθω μπροστα απο το κοινο..διοτι η σκηνικη παρουσια κατ εμε μπορει να σε σωσει απο τυχον λαθη επανω στην σκηνη...
εχει ακουσει κανεις για την μεθοδο αλεξαντερ????εγω παλι απο σποντα κ λιγα πραγματα...μεσες ακρες ειναι το πως να στηνεσαι Γενικα στη ζωη σου σταση σωματος πως πρεπει να καθισεις πως να κοιμηθεις πως τρως κ οτι αλλο φανταστεις που κανουμε λαθος...καθημερινα
ετυχε λοιπον να κανω μαθημα εστω κ για μια ωρα κ οσα πηρα ηταν παρα μα παρα πολυ ξεκουραστα για την συνεχεια μου ως μουσικος...
Το οτι ολοι πρεπει να ειμαστε χαλαροι οταν παιζουμε το γνωριζουμε????ξερουμε οτι με την ελαχιστη δυμανη που θα βαλουμε στα δαχτυλα μας θα βγαλουμε υπεροχες κ ξεκουραστες νοτες???λοιποοοοον
1ας καθησουμε σε μια καρεκλα καθομαστε σχεδον εξω χωρις να ακουμπαμε πλατη κτλ καθομαστε σχεδον ισια(ωμους με λεκανη) χωρις να βαζουμε δυναμη για να το πετυχουμε...
2πιανουμε το οργανο κ απλα αφηνουμε τ χερια μας επανω του οπως οταν θα θελαμε να παιξουμε... αυτη που βλεπουμε η θεση στην οποια περιπου ειμαστε τωρα ειναι σχεδον σωστη ...
3χαλαροι ωμοι καρποι δακτυλα κ ολα θα ξεκινησουν...
συντομα θα ανεβασω Φωτο πως θα πρεπει να γινει σωστα...ωστε να ειναι ακομη πιο κατανοητο και θα συνεχισω την περιγραφη