Μαινόμενος τάυρος; Χου χου. Καλέ εγώ είμαι πολύ πράο άτομο
Κατ'αρχήν ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του για την θρησκεία-κανείς μας δεν ξέρει την απάντηση. Δεν προσπαθώ να προσυλητίσω κανένα αλλά απλούστατα μου αρέσει να λέω τις προσωπικές μου απόψεις επειδή δεν έχω και πολλές ευκαιρίες να το κάνω όσον αφορά αυτό το θέμα.
Τέτοια πράγματα είχα να ακούσω απο τον καιρό που πήγαινα στο κατηχητικό της ενορίας μου όταν ήμουν 8 χρονών.Γι'αυτό μου θύμισε το κατηχητικό. Ο τρόπος που διατυπώθηκε μοιάζει με copy/paste από βιβλίο θρησκευτικών και δεν μου φάνηκε σαν προιόν γνήσιας σκλεψης αλλά σαν απαγγελία. Οπως και να'χει διαφωνώ κάθετα όχι μόνο με σχεδόν όλες τις πτυχές του χριστιανικού δόγματος αλλά και των υπολοίπων μονοθειστικών θρησκειών(Ισλάμ,Εβραική θρησκεία).
Οσο για την "αλήθεια" αυτό αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα το οποίο οι οπαδοί του χριστιανισμού και άλλων δογμάτων το έχουν αναγάγει σε γεγονός. Αυτό είναι που με ενοχλεί- ο δογματισμός και ο αφορισμός της οποιασδήποτε αντίθετης άποψης ΟΧΙ με χρήση επιχειρημάτων ΑΛΛΑ επειδη απλούστατα δεν είναι η "αλήθεια".
Εγώ έχω την άνεση να σκέφτομαι ελεύθερα χωρίς να φοβάμαι την οργή του όποιου θεού.Μπορεί αυτό να μου δημιουργεί πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε πολλά θέματα αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι παρά να βρίσκω την απάντηση στη σελίδα τάδε του τάδε βιβλίου "της αλήθειας".
Επειδή είμαι σίγουρος ότι τα άλλα μέλη δεν έχουν όρεξη για μακρές συζητήσεις επι του θέματος θα βάλω μια τελία εδώ εκτός αν απευθύνει κανένας ερώτηση προς εμένα.
Καλημέρα σας
Love is like Oxygen; you get too much you get too high;not enough and you're gonna die.
[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Sideline on 25-01-2005 14:17 ]