ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    Έρωτας ...θανατηφόρος

    jorge
    07.02.2005, 13:12
    Αν ανήκετε σε αυτούς, που πιστεύουν, ότι κανείς δε μπορεί να πεθάνει από έρωτα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Βρετανοί επιστήμονες καλούν τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη σημασία για την τελική διάγνωση των ασθενών τους, το αν οι τελευταίοι είναι ερωτευμένοι ή όχι. Ο Βρετανός κλινικός ψυχολόγος Frank Tallis και ο συνάδελφός του Alex Gardner από τη Γλασκόβη τονίζουν, ότι … τα "τραύματα" από τα βέλη του φτερωτού θεού επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να μας οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση ή η έλλειψη του ερωτικού μας συντρόφου πιθανόν να έχουν εξαιρετικά βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία μας.


    Όπως εξηγεί ο Gardner μια ερωτική απόρριψη επιφέρει δραματικές και επικίνδυνες μεταβολές όχι στην ψυχολογία κάποιου, αλλά και τον οργανισμό του.

    Ο ίδιος επισημαίνει, ότι οι άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με μια ερωτική απογοήτευση περνούν σε μια φάση απαισιοδοξίας και απόγνωσης, στοιχεία, που μπορεί να τους οδηγήσουν σε μια κατάσταση οξείας υπερκόπωσης.

    Την κατάσταση αυτή ακολουθούν συχνά: η μανιοκατάθλιψη, η έντονη κυκλοθυμία, η εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση, που εκδηλώνονται με συχνά ξεσπάσματα σε κλάματα και αϋπνίες.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε ακραίες αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις.

    Οι Tallis και ο Gardner τονίζουν, ότι στη σύγχρονη εποχή οι περιπτώσεις αυτές όλο και πληθαίνουν και γι' αυτό οι γιατροί θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια περιστατικά ασθενών, ώστε να προλαμβάνουν τα χειρότερα.


    (πηγή: ΕΡΤ)
    Haroulinda
    07.02.2005, 13:24
    Αααααντίο λοιπον αντίο το χάνω κι αυτό το πλοίο...
    elenigeladari
    07.02.2005, 13:45
    αχου τι έπαθα η γυναίκα στα καλά καθούμενα..

    αντίδοτο υπάρχει;;
    santourman
    07.02.2005, 14:18
    Quote:

    Το μέλος elenigeladari στις 07-02-2005 στις 13:45 έγραψε:

    αντίδοτο υπάρχει;;





    Πώς δεν υπάρχει.... Τρέξιμο!!! Κάνει πολύ καλό στην υγεία, και σε βοηθάει να ξεχάσεις τον πόνο σου...
    yiannisyiannis
    07.02.2005, 14:19
    Επειδή οι Βρετανοί ενοχοποιούνται για τους τρόπους και την προκλητικότητα με την οποία εκφράζουν τις ερωτικές τους διαθέσεις και όχι μόνο –θυμηθείτε τα έκτροπα στη Ρόδο– δεν θεωρώ τόσο σοβαρά τα συμπεράσματα αυτών των επιστημόνων. Θα έλεγα μάλιστα, ότι τα συμπτώματα που περιγράφουν, μου θυμίζουν περισσότερο ψυχολογικές μεταπτώσεις που οφείλονται σε πάθος, στεγνό όμως από έρωτα κι όχι σε έρωτα ο οποίος βέβαια μπολιάζεται με πάθος.
    KIT_KAT
    07.02.2005, 14:22
    "I went to the doctor
    guess what he told me
    guess what he told me
    he said girl you'd better have fun
    no matter what you do
    but he's a fool"




    Haroulinda
    07.02.2005, 14:27
    Nothing Compares to you???????????

    Δηλαδή θα ζήσουμε? Σ/μαν εσύ τρέχε!
    GL
    07.02.2005, 14:40
    ω ρε γλεντια λοιπον...αυτο μας ελειπε τωρα να παιρνουμε στα σοβαρα & τους αγγλους ψυχιατρους!ενα γιατρο για το γιατρο... & γρηγορα...
    elenigeladari
    07.02.2005, 14:49
    σιγά βρε παιδιά, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα... δεν ξέρετε την παροιμία που λέει "μια κατάθλιψη την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα; "..



    α, και για όσους ενδιαφέρονται, έχω μέσον στο ΔΑΦΝΙ..
    MariannaP
    07.02.2005, 15:25
    Και το ηθικό δίδαγμα λοιπόν ποιό είναι;;;
    Εγώ πάντως βλέπω τρία, αν και δεν βλέπω πουθενά το ήθος...

    Μπορείτε λοιπόν να ερωτευτείτε άφοβα και μετά να πάτε στον γιατρό για να σας περάσει (να μη βγάλουν κι αυτοί κανένα φράγκο;;;)

    Μην ερωτεύεστε γιατί μπορεί να πεθάνετε. Γι αυτό καλύτερα να "ζείτε" και να συμπεριφέρεστε σαν ρομποτάκια για να γλυτώσετε. Α! και όταν κοιμάστε μην ονειρεύεστε γιατί μπορεί να δείτε εφιάλτες!!!

    Αν δεν έχετε κανέναν άλλο λόγο για να πεθάνετε, μπορείτε να πεθάνετε από έρωτα. Είναι και ρομαντικό!!!
    Για να το λένε και οι γιατροί, είναι απολύτως φυσιολογικό!!!

    Οι Tallis και ο Gardner ας πάνε να πουν τις θεωρίες τους στα παιδάκια που πεθαίνουν από την πείνα στην Αιθιοπία ή σε κάποιον που έχει όλη την όρεξη να ζήσει, αλλά μετράει μέρες εξ αιτίας κάποιας ανίατης ασθένειας...
    Καλά θα κάνει η ιατρική να μην δημιουργεί προβλήματα, αντί να επιλύει.
    falimento
    07.02.2005, 15:30
    Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν να έρθει η έρευνα να επιβεβαιώσει τη σπουδαιότητα του έρωτα όσον αφορά τη ψυχική μας υγεία...
    Ο έρωτας, η αγάπη αποτελούν αναμφίβολα τα πιο σημαντικά αγαθά στη ζωή μας. Η ύπαρξη τους μας ολοκληρώνει, η έλλειψη τους μας καταστρέφει...

    Η προτροπή μου έχει ως εξής:
    Μακάρι να υπάρχει ο έρωτας πάντα στη ζωή μας..

    Αλλά όταν δεν θα υπάρχει θα πρέπει να βρίσκουμε τους κατάλληλους εσωτερικούς μηχανισμούς ώστε να το αντιμετωπίζουμε και να μην πέφτουμε σε βλαβερά ψυχικά τέλματα.

    Χόμπυ, μουσική, γενικά ασχολίες που μας ευχαριστούν και γεμίζουν τον ελεύθερο μας χρόνο αποτελούν ένα πολύτιμο γιατρικό..

    Διότι η πολλή σκέψη και εμβάθυνση κάνει τα πράγματα χειρότερα
    Sofia
    07.02.2005, 15:35
    ''..My therapist said not to see you no more
    She said you're like a disease without any cure
    She said I'm so obsessed that I'm becoming a bore, oh no..''


    Kati ixere o Booth otan ta egrafe!!


    Every answer found begs another question,
    The further you go, the less you know,
    The less I know...



    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Sofia on 07-02-2005 15:36 ]
    AlienP
    07.02.2005, 16:34
    και οι Άγγλοι και οι άλλοι γιατροί κάτι ξέρουν και προσπαθούν να μάθουν για να μας βοηθούν, όχι για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη καλέ!

    Ναι λοιπόν, στην παθολογική του μορφή ο έρωτας μπορεί να γίνει θανατηφόρος. Μα θα ήταν θετικό να μην τον ενοχοποιούμε, γιατί μιλάμε για τις ακραίες καταστάσεις και όχι για το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτευμένων. Κανονικά, ο έρωτας, ακόμα κι αν έχει ημερομηνία λήξης, για όσο διαρκεί είναι πηγή ζωής, απελευθέρωσης και ευτυχίας. Και πιστεύω πως σε αυτό που θα πρέπει να εκπαιδευτούμε είναι να μπορούμε να κρατάμε τις καλές στιγμές και αυτές να χρησιμοποιούμε σαν ασπίδα προστασίας, όταν πάει να μας πάρει από κάτω.

    Αφού γράφω σε μουσικό site θα κάνω ένα παραλληλισμό των διάφορων μουσικών ιδιοσυγκρασιών, με τις κατηγορίες των ερωτικών ιδιοσυγκρασιών. Μια στοιχειώδεις ταξινόμηση καθορίζει τις παρακάτω κατηγορίες μουσικόφιλων:
    Τους αισθητικούς, που είναι ευαίσθητοι στις συνθέσεις που αποβλέπουν να θέλξουν την αίσθηση της ακοής.
    Τους συναισθηματικούς, που αισθάνονται καθαρά τους διάφορους βαθμούς της μουσικής συγκίνησης και τους εγκεφαλικούς, που διαθέτουν την ικανότητα να συλλάβουν την ιδέα των μεγάλων μουσικών συνθέσεων.

    Αντίστοιχα, στα ερωτικά, θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε:
    Εκείνους που υπερισχύει το ένστικτο και συγκινούνται μόνο από την έλξη για την ικανοποίηση του ζωικού πόθου. Εκείνους που υπερισχύει το συναίσθημα. Σε αυτούς, η αισθητική ποιότητα της φόρμας, η χάρη των κινήσεων, η εκφραστικότητα και η διάκριση στη συμπεριφορά επενεργούν κάπως περισσότερο. Και τέλος σε εκείνους που υπερισχύει η νόηση, που η διάνοια κυβερνά το σύνολο του ψυχισμού τους και η προτίμηση στρέφεται κυρίως προς τα ψυχικά και πνευματικά χαρίσματα.

    Έτσι μπορούμε να πούμε πως το ερωτικό σύμπλεγμα κάθε ανθρώπου, καθορίζεται από παράγοντες που είναι άλλη φορά φυσιολογικοί, άλλη καθαρά συναισθηματικοί και τέλος εντελώς διανοητικοί. Ο έρωτας στην υγιή μορφή του φέρει την αρμονία στα κέντρα της ανθρώπινης προσωπικότητας όταν όμως υπάρχουν κενά και ψυχικές διαταραχές, τότε μπορεί να έχουμε καταστροφικά επακόλουθα παρόμοιας επικινδυνότητας με εκείνα του εθισμού. Συμβαίνει δυστυχώς η επιθυμία μας να ερωτευτούμε, και κυρίως η ανάγκη να μας αγαπήσουνε, να μας αρρωστήσει.

    Δεν είναι τόσο η ερωτική απόρριψη που θα οδηγήσει στην κατάθλιψη, μα περισσότερο ο φόβος της έλλειψης και της εγκατάλειψης. Κι αυτός ο φόβος γεννά την εμμονή στη σχέση, άρνηση εκτίμησης της κατάστασής μας, κυκλοθυμία, οργή, ενοχές, δυσφορία, παράλογες ενέργειες, μη ψύχραιμη αυτοκριτική και άλλες παθολογικές συνέπειες που οφείλονται στην ψυχολογική μας ένταση.

    Κατά τον Erich Fromm, μπορεί κάποιος να αγαπά δημιουργικά, αγαπά και τον εαυτό του, αν αγαπά μόνο τους άλλους τότε δεν μπορεί να αγαπήσει καθόλου. Γι’ αυτό όταν βρεθείτε στις δύσκολες στιγμές μιας ερωτικής απογοήτευσης, μην αφεθείτε στη δίνη της στέρησης. Φέρτε στο νου σας τις θετικές στιγμές του έρωτα κι αν δεν σας είναι εύκολο να συνεχίσετε τη ζωή σας δυναμικά, προετοιμαστείτε για να υποδεχτείτε νέους έρωτες κάνοντας βήματα που θα σας ωφελήσουν θετικά.

    Αποδεχτείτε την αδυναμία σας. Σταματήστε να ρίχνετε αλλού τις ευθύνες. Αντιμετωπίστε συναισθήματα που μέχρι τώρα αφήνατε στην άκρη, κοιτάξτε το πρόβλημα κατάματα ώσπου να αρχίζει να φανερώνει τη λύση του. Γυρίστε την πλάτη στις ουσίες, που υποθετικά θα σας βοηθούσαν να αντέξετε το συναισθηματικό πόνο. (Καλά λίγη σοκολατίτσα ή ένα ποτηράκι κρασί, δεν έβλαψε κανένα, αλλά με μέτρο). Στραφείτε σε πιο αρμονικό από εσάς περιβάλλον ατόμων με ενδιαφέροντα και κάντε παρέα με ανθρώπους που θαυμάζετε μα και που τονώνουν την αυτοπεποίθησή σας. Μην ξεχνάτε είστε ένα από αυτά. Δείτε την ομορφιά γύρω σας, ένα λουλούδι, ένα χαμόγελο… Υιοθετείστε την ομορφιά μέσα σας. Επιλέξτε για τον εαυτό σας αυτό που του αξίζει. Και κυρίως αυτή τη φορά στη ζωή σας επιλέξτε εσείς για σας.

    Φαντάζει όμορφο να πεθάνει κανείς με τον έρωτα του, (όχι από αρρωστημένο έρωτα) και αυτό είναι ένα μεγάλο δέλεαρ για να φροντίζει κανείς να ζει καλά. Διώξτε τον πόνο και ζήστε με την απόλαυση πως η θετική σας ψυχολογία είναι προσωπικό σας επίτευγμα. Κάτι που αν δεν μπορεί να εκτιμηθεί από τους άλλους, δεν θα μπορέσει να τσαλακωθεί επίσης. Στις μάχες του έρωτα, πολεμείστε γενναία και τίμια, όσες μάχες κι αν χρειαστούν το αξίζουν. Τα λάφυρα θα είναι ανεκτίμητης αξίας. Καλή επιτυχία!

    composer
    07.02.2005, 16:35
    Έρωτα, ανίκητε σε κάθε μάχη, εσύ που κεντάς όποιον κι αν σημαδέψεις με τα βέλη σου. Έρωτα συ, που ξαγρυπνάς στα τρυφερά τα μάγουλα των κοριτσιών που δρασκελάς πάνω απ' τις θάλασσες και χώνεσαι στους κήπους των σπιτιών, κανείς δεν γλιτώνει από σένα, ούτε θεός, ούτε κοινός θνητός, μα όποιον τον αγγίξεις, τον τρελαίνεις. Εσύ, τον άνθρωπο το φρόνιμο τον σπρώχνεις στ' άδικο και στο χαμό, εσύ άναψες φιλονικία ανάμεσα σε γιό και σε πατέρα και τους τάραξες. Νικάει ο πόθος κι η λαχτάρα για την ωραία νύφη, σε πείσμα όλων των μεγάλων νόμων, που αμέριμνη η θεά Αφροδίτη τους εμπαίζει.....


    Aπο το γνωστό χορικό στην Αντιγόνη του Σοφοκλή!!
    Orfeus
    07.02.2005, 16:40
    No Guru, No Method, No Teacher. Let it Be.

    Phantasmagoria in Two.

    Let 's Spend the Night Together.

    &

    All Things Must Pass.

    But.....
    She 's All that I Need,
    All that I Am,
    The Voice of Compassion,
    Inside the Man!!!


    AlienP
    07.02.2005, 16:48
    Quote:

    Το μέλος composer στις 07-02-2005 στις 16:35 έγραψε:

    Έρωτα, ανίκητε σε κάθε μάχη, εσύ που κεντάς όποιον κι αν σημαδέψεις με τα βέλη σου. Έρωτα συ, που ξαγρυπνάς στα τρυφερά τα μάγουλα των κοριτσιών που δρασκελάς πάνω απ' τις θάλασσες και χώνεσαι στους κήπους των σπιτιών, κανείς δεν γλιτώνει από σένα, ούτε θεός, ούτε κοινός θνητός, μα όποιον τον αγγίξεις, τον τρελαίνεις. Εσύ, τον άνθρωπο το φρόνιμο τον σπρώχνεις στ' άδικο και στο χαμό, εσύ άναψες φιλονικία ανάμεσα σε γιό και σε πατέρα και τους τάραξες. Νικάει ο πόθος κι η λαχτάρα για την ωραία νύφη, σε πείσμα όλων των μεγάλων νόμων, που αμέριμνη η θεά Αφροδίτη τους εμπαίζει.....


    Aπο το γνωστό χορικό στην Αντιγόνη του Σοφοκλή!!





    Εύγε dear composer το έψαχνα αυτό για να το γράψω κάπου και μου το έφερες στα χέρια σαν μαγικό! Thank's!
    marlene
    07.02.2005, 16:49
    Λοιπόν παιδία θα ήθελα να σας απαντήσω σε αυτό το θέμα από κάτι που διάβασα στο βιβλίο του Ambrose Bierce "Το Αλφαβητάρι του Διαβόλου".

    Δεν το ασπάζομαι πλήρως αλλά μοιαζει να είναι παρηγορητικά κυνικό ή αν θέλετε κυνικά παρηγορητικό!!!

    Λέει λοιπόν ο κύριος Bierce για τον έρωτα:

    Είναι μία παροδική φρενοβλάβεια, η οποία θεραπευεται με γάμο η απομάκρυνση του ασθενούς από τους παθογόνους παράγοντες. Η πάθηση αυτή, όπως και η τερηδόνα και πολλές άλλες είναι διαδεδομένη μόνο στους πολιτισμένους λαούς που ζουν σε τεχνητό περιβάλλον ενώ οι βάρβαροι που αναπνέουν καθαρό αέρα και τρέφονταί λιτά, παρουσιάζουν ιδιαίτερη ανοσία. Μερικές φορές ο έρωτας επιφέρει το θάνατο, κυρίως στους γιατρούς και λιγότερο συχνά στους ίδιους τους ασθενείς.

    Αυτά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπερασματά του!!!
    marcosornot
    07.02.2005, 17:07
    Quote:

    Το μέλος AlienP στις 07-02-2005 στις 16:34 έγραψε:

    και οι Άγγλοι και οι άλλοι γιατροί κάτι ξέρουν και προσπαθούν να μάθουν για να μας βοηθούν, όχι για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη καλέ!

    Ναι λοιπόν, στην παθολογική του μορφή ο έρωτας μπορεί να γίνει θανατηφόρος. Μα θα ήταν θετικό να μην τον ενοχοποιούμε, γιατί μιλάμε για τις ακραίες καταστάσεις και όχι για το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτευμένων. Κανονικά, ο έρωτας, ακόμα κι αν έχει ημερομηνία λήξης, για όσο διαρκεί είναι πηγή ζωής, απελευθέρωσης και ευτυχίας. Και πιστεύω πως σε αυτό που θα πρέπει να εκπαιδευτούμε είναι να μπορούμε να κρατάμε τις καλές στιγμές και αυτές να χρησιμοποιούμε σαν ασπίδα προστασίας, όταν πάει να μας πάρει από κάτω.

    Αφού γράφω σε μουσικό site θα κάνω ένα παραλληλισμό των διάφορων μουσικών ιδιοσυγκρασιών, με τις κατηγορίες των ερωτικών ιδιοσυγκρασιών. Μια στοιχειώδεις ταξινόμηση καθορίζει τις παρακάτω κατηγορίες μουσικόφιλων:
    Τους αισθητικούς, που είναι ευαίσθητοι στις συνθέσεις που αποβλέπουν να θέλξουν την αίσθηση της ακοής.
    Τους συναισθηματικούς, που αισθάνονται καθαρά τους διάφορους βαθμούς της μουσικής συγκίνησης και τους εγκεφαλικούς, που διαθέτουν την ικανότητα να συλλάβουν την ιδέα των μεγάλων μουσικών συνθέσεων.

    Αντίστοιχα, στα ερωτικά, θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε:
    Εκείνους που υπερισχύει το ένστικτο και συγκινούνται μόνο από την έλξη για την ικανοποίηση του ζωικού πόθου. Εκείνους που υπερισχύει το συναίσθημα. Σε αυτούς, η αισθητική ποιότητα της φόρμας, η χάρη των κινήσεων, η εκφραστικότητα και η διάκριση στη συμπεριφορά επενεργούν κάπως περισσότερο. Και τέλος σε εκείνους που υπερισχύει η νόηση, που η διάνοια κυβερνά το σύνολο του ψυχισμού τους και η προτίμηση στρέφεται κυρίως προς τα ψυχικά και πνευματικά χαρίσματα.

    Έτσι μπορούμε να πούμε πως το ερωτικό σύμπλεγμα κάθε ανθρώπου, καθορίζεται από παράγοντες που είναι άλλη φορά φυσιολογικοί, άλλη καθαρά συναισθηματικοί και τέλος εντελώς διανοητικοί. Ο έρωτας στην υγιή μορφή του φέρει την αρμονία στα κέντρα της ανθρώπινης προσωπικότητας όταν όμως υπάρχουν κενά και ψυχικές διαταραχές, τότε μπορεί να έχουμε καταστροφικά επακόλουθα παρόμοιας επικινδυνότητας με εκείνα του εθισμού. Συμβαίνει δυστυχώς η επιθυμία μας να ερωτευτούμε, και κυρίως η ανάγκη να μας αγαπήσουνε, να μας αρρωστήσει.

    Δεν είναι τόσο η ερωτική απόρριψη που θα οδηγήσει στην κατάθλιψη, μα περισσότερο ο φόβος της έλλειψης και της εγκατάλειψης. Κι αυτός ο φόβος γεννά την εμμονή στη σχέση, άρνηση εκτίμησης της κατάστασής μας, κυκλοθυμία, οργή, ενοχές, δυσφορία, παράλογες ενέργειες, μη ψύχραιμη αυτοκριτική και άλλες παθολογικές συνέπειες που οφείλονται στην ψυχολογική μας ένταση.

    Κατά τον Erich Fromm, μπορεί κάποιος να αγαπά δημιουργικά, αγαπά και τον εαυτό του, αν αγαπά μόνο τους άλλους τότε δεν μπορεί να αγαπήσει καθόλου. Γι’ αυτό όταν βρεθείτε στις δύσκολες στιγμές μιας ερωτικής απογοήτευσης, μην αφεθείτε στη δίνη της στέρησης. Φέρτε στο νου σας τις θετικές στιγμές του έρωτα κι αν δεν σας είναι εύκολο να συνεχίσετε τη ζωή σας δυναμικά, προετοιμαστείτε για να υποδεχτείτε νέους έρωτες κάνοντας βήματα που θα σας ωφελήσουν θετικά.

    Αποδεχτείτε την αδυναμία σας. Σταματήστε να ρίχνετε αλλού τις ευθύνες. Αντιμετωπίστε συναισθήματα που μέχρι τώρα αφήνατε στην άκρη, κοιτάξτε το πρόβλημα κατάματα ώσπου να αρχίζει να φανερώνει τη λύση του. Γυρίστε την πλάτη στις ουσίες, που υποθετικά θα σας βοηθούσαν να αντέξετε το συναισθηματικό πόνο. (Καλά λίγη σοκολατίτσα ή ένα ποτηράκι κρασί, δεν έβλαψε κανένα, αλλά με μέτρο). Στραφείτε σε πιο αρμονικό από εσάς περιβάλλον ατόμων με ενδιαφέροντα και κάντε παρέα με ανθρώπους που θαυμάζετε μα και που τονώνουν την αυτοπεποίθησή σας. Μην ξεχνάτε είστε ένα από αυτά. Δείτε την ομορφιά γύρω σας, ένα λουλούδι, ένα χαμόγελο… Υιοθετείστε την ομορφιά μέσα σας. Επιλέξτε για τον εαυτό σας αυτό που του αξίζει. Και κυρίως αυτή τη φορά στη ζωή σας επιλέξτε εσείς για σας.

    Φαντάζει όμορφο να πεθάνει κανείς με τον έρωτα του, (όχι από αρρωστημένο έρωτα) και αυτό είναι ένα μεγάλο δέλεαρ για να φροντίζει κανείς να ζει καλά. Διώξτε τον πόνο και ζήστε με την απόλαυση πως η θετική σας ψυχολογία είναι προσωπικό σας επίτευγμα. Κάτι που αν δεν μπορεί να εκτιμηθεί από τους άλλους, δεν θα μπορέσει να τσαλακωθεί επίσης. Στις μάχες του έρωτα, πολεμείστε γενναία και τίμια, όσες μάχες κι αν χρειαστούν το αξίζουν. Τα λάφυρα θα είναι ανεκτίμητης αξίας. Καλή επιτυχία!






    Άκου να σου πω κοριτσάκι μου εσύ με τις ιδέες σου μη μας αφήσεις και χωρίς δουλειά! Άντε μπράβο!

    love is all we need


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: marcosornot on 07-02-2005 17:11 ]
    polydoroslouca
    07.02.2005, 21:15
    Quote:

    Το μέλος elenigeladari στις 07-02-2005 στις 14:49 έγραψε:

    σιγά βρε παιδιά, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα... δεν ξέρετε την παροιμία που λέει "μια κατάθλιψη την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα; "..



    α, και για όσους ενδιαφέρονται, έχω μέσον στο ΔΑΦΝΙ..




    'Καταθλιψη' ειναι το μηλο στα Αγγλικα?
    Orfeus
    07.02.2005, 21:26
    Quote:

    Το μέλος polydoroslouca στις 07-02-2005 στις 21:15 έγραψε:

    Quote:

    Το μέλος elenigeladari στις 07-02-2005 στις 14:49 έγραψε:
    [i]
    σιγά βρε παιδιά, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα... δεν ξέρετε την παροιμία που λέει "μια κατάθλιψη την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα; "..



    α, και για όσους ενδιαφέρονται, έχω μέσον στο ΔΑΦΝΙ..




    'Καταθλιψη' ειναι το μηλο στα Αγγλικα?

    [/I]



    Πολύδωρε, ...........έγραψες!!!!