Φιλε αν ειναι να ασχοληθεις με παραγωγη μουσικης θα πας σε επαγγελματικα προγραμματα.Δεν ειναι τιποτα,οσο θα κανεις να μαθεις το guitar pro τοσο θα κανεις να μαθεις τα βασικα στα υπολοιπα,και μετα αν σου αρεσει και θες κατι παραπανω μπορεις να κανεις με αυτα τα επαγγελματικα προγραμματα τα παντα,και αυτα τα προγραμματα ειναι τα εξης:Cubase,nuendo,sonar,logic pro,pro tools,reason,fruity loops,ableton live.Αυτα ειναι τα πιο δημοφηλη με δημοφηλεστερο απο οτι βλεπω ειναι το cubase( το nuendo ειναι παρομοιο της ιδιας εταιριας επεκταση του cubase και δεν υπαρχει λογος χρησιμοποιησης γιατι και το cubase κανει παπαδες,απλα αν πεσει στα χερια σου χρησιμοποιησε αυτο.).Το guitar pro ισως στην αρχη να σου φανει πιο οικιο ,οχι πιο ευκολο,γιατι χρησιμοποιει παρτιτουρες ως εισαγωγη των νοτων,ενω ολα τα υπολοιπα χρησιμοποιουν sequencer κατι το οποιο αν το δεις θα σου φανει πολυ πιο απλο απο τις παρτιτουρες.Δοκιμασε ενα απο αυτα και θα εχεις μετα την επιλογη να κανεις ο,τι θες λογω των απεριοριστων δυνατοτητων που θα σου δινουν.Πολλοι εχουν ξεκινησει απο το fruity loops και δεν ξερω τον λογο.Δεν το εχω σε καμια εκτιμηση.Προσωπικη μου αποψη ειναι να αρχισεις με cubase(ξαναλεω αν πεσει nuendo δε λες οχι) γιατι για τα βασικα δεν ειναι δυσκολο.Το Ableton Live ειναι παρομοιας φιλοσοφιας με το cubase απλα ο,τι εχεις δημιουργησει εκει,μπορεις να το μιξαρεις αργοτερα και live και να προσθεσεις και effects σε realtime,μπορεις ακομα και να φορτωσεις audio κομματια και να τα μιξαρεις και γενικοτερα να κανεις ενα ωραιο live ,εξου και ableton "Live",ετσι για την ιστορια ολα αυτα...Επομενως και σε Live αν πηγαινες δεν θα ηταν ασχημα.Υποψιν,σε οποιο προγραμμα και να κινηθεις θα θελεις καποιον να σου δειξει την αρχη γιατι μονος σου ισως τρελαθεις.Εγω αρχισα μονος με το reason και μετα μου ηταν ευκολο να μεταβω σε αλλα προγραμματα γιατι ο,τι εμαθα σχετικα με τον τροπο που λειτουργουν πανω κατω τα προγραμματα και με την ορολογια που χρησημοποιουν τα εμαθα απο εκει.Και επειδη το προγραμμα ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας απο τα αλλα,πιστευω οτι ισως σε κανει να το μαθεις πιο ευκολα απο οτι τα αλλα.Εγω που ξεκινησα με αυτο και αργοτερα επιασα το cubase,τοτε το προγραμμα το εμαθα σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα απο οτι το reason,ενω αν επιανα το cubase ως πρωτο προγραμμα (παντα χωρις το ατου καθοδηγησης) τοτε ισως να αγανακτουσα και να τα παρατουσα ευκολα.Γι αυτο προτεινω να σου δειξει καποιος το cubase?ableton live γιατι η φιλοσοφια τους δε διαφερει τοσο οσο του reason με τα αλλα.Γι αυτο βρες καποιον να σου δειξει ενα απο τα επαγγελματικα προγραμματα γιατι αξιζει...μην μαθεις guitar pro δεν ειναι για παραγωγη μουσικης.Ελπιζω να μη ζαλισα κοσμο...
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : iStathis στις 13-01-2011 22:27 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : iStathis στις 13-01-2011 22:47 ]