Παράθεση:
Το μέλος GiorgosGuitarcy στις 25-01-2011 στις 14:24 έγραψε...
Κοίταξε.. Δεν λέω ότι μπόρουμε χωρίς δάσκαλο να παίξουμε το ίδιο που κάνει 9 χρόνια ηλεκτρική...Απλά θεωρώ πως σε βοήθαει κάπως. Εννοώ στο ότι είναι ποίό έυκολο όταν ασχοληθείς να μάθεις κάποια πράγματα, που αν δέν έκανες κλασσική θα σου ήταν αρκετά δυσκολο.
Οπως και να έχει είναι άποψη.
|
Καταρχας κανουμε μια πολιτισμενη και φιλικη συζητηση.
Δεν ειναι κακο να διαφωνουμε και να αντιπαραθετουμε επιχειρηματα. Ειναι προς κοινο οφελος.
Η ερωτηση λοιπον υπενθυμιζω ηταν:
"Παιδιά έχω ακούσει πως αν κάποιος ξέρει μόνο κλασσική κιθάρα μπορεί να παίξει ηλεκτρική ενώ αν ξέρει μόνο ηλεκτρική δεν μπορεί να παίξει κλασσική.Ισχύει?"
Αφηνουμε το κοινως αποδεκτο οτι η επαφη καποιου με ενα οποιοδηποτε οργανο, ειναι ετσι κι αλλιως μια βοηθεια για πιο ευκολο ξεκινημα σε ενα νεο οργανο. Δεν βρισκω ομως επιχειρηματα που να με πειθουν για την παρακατω αποψη σου.
Λες : "Κατα την γνώμη μου με το να ξέρεις κλασσική σου είναι πολύ ποιο εύκολο να μάθεις ηλεκτρική καθώσ ανοιγουν τα δάκτυλά σου, αποχτας σοβαρές γνώσεις ..."
(?) Αν καποιος δλδ μαθαινε πρωτα ηλεκτρικη κιθαρα, αποκλειεται το γεγονος οτι δεν θα παιξει πιο ευκολα κλασσικη ή δεν θα "ανοιγαν τα δαχτυλα του"?
Τι εχει η κλασσικη κιθαρα που σου ανοιγει τα δαχτυλα? μεγγενη? Με τις ιδιες ασκησεις μπορει να "ανοιξει" καποιος τα δαχτυλα του και στην ηλεκτρικη.
Επειτα, θεωρια και γνωσεις μουσικης δεν εχει η ηλεκτρικη κιθαρα? Ολα ειναι θεμα μελετης.
Ειναι σαν να μου λες οτι για να μαθει καποιος να οδηγει μοτοσυκλετα, θα ειναι πιο ευκολο να μαθει πρωτα να οδηγει τρακτερ γιατι θα του "δυναμωσουν τα χερια" στο βαρυ τιμονι.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι θα χασει το χρονο του, και το σωστο ειναι να μαθει να οδηγει κατευθειαν μοτοσυκλετα.
Μετα μαθαινει και το τρακτερ και το αεροπλανο αν θελει.
2. Λες: "Ενώ απο άτομα που βλέπω και είναι αρετά καλοι στην ηλεκτρική κιθάρα το βρίσκουν αδύνατο να παίξουν εστω και ένα απλο κλασσικό κομμάτι, το λέω απο εμπηρία καθώς κάνω 9 χρόνια κλασσική κιθάρα αλλα παίζω και σε συγκρότημα lead guitar και παίρνω πολύ καλές κριτικές"
Δεν ειναι επιχειρημα αυτο που αναφερεις. Κατα την ιδια λογικη μπορω να πω και εγω οτι ενω επαιζα πολλα χρονια ηλεκτρικη κιθαρα χωρις ιδιαιτερη επαφη με την κλασσικη, παραυτα επαιξα κλασσικη μεχρι και σε δισκο του Νταλαρα. (και γιαυτο υπαρχουν ακουστικα δειγματα)
Ηταν ομως αυτο που επαιξα κλασσικη κιθαρα? ή "κατι σαν" κλασσικη κιθαρα?
Το ιδιο μπορει να ειναι και το δικο σου παιξιμο.
Γιαυτο ζητησα ακουστικο δειγμα, για να σχηματισουμε ρεαλιστικη αποψη επι του θεματος.
-----------------
................click για να επισκευτείτε την σελίδα μου........... click για Μαθήματα Κιθάρας................
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : delta66 στις 25-01-2011 16:47 ]