Παράθεση:
Το μέλος marilloumajore στις 20-09-2011 στις 18:03 έγραψε...
καλα, μη το παρακάνουμε. Γυρω στα 200 ευρώ είναι τα δίδακτρα στα "καλα" ωδεία.
Κ αν κανείς συγκρίνει με τι τιμές των οργάνων μια χαρά λογικά είναι.
|
Εγώ είχα κανονίσει με αρκετά λιγότερα από τα παραπάνω δίδακτρα στο Ειδικό Αρμονίας (Αρμονία + λοιπά πλην Αρμονίας μαθήματα του Ειδικού). Πληρώνω όμως και 100 Ευρώ το μήνα σε ιδιαίτερα πιάνου και ακουστικών, στο σπίτι μου.
Ενώ όμως είχα πληρώσει όλα αυτά για το Σεπτέμβριο, δεν άρχισαν μέσα στο Σεπτέμβριο τα "λοιπά πλην Αρμονίας μαθήματα του Ειδικού" επειδή δεν υπήρχαν μαθητές, και δεν θα μου γίνει επιστροφή ή συμψηφισμός για τον επόμενο μήνα τού ποσού για τα μαθήματα αυτά, επειδή θα μου έκανε ένα τέταρτο παραπάνω στο μάθημα, τα ακουστικά και τα δίδακτρα που πληρώνω "είναι πολύ χαμηλά, ειδική τιμή".
Μάλλον λοιπόν προβλέπεται μια δύσκολη χρονιά για τα Ωδεία, επειδή οι άνθρωποι θα πουλάνε το τομάρι τους για να πληρώνουν την Εφορία, από τα πενιχρά εισοδήματά τους (λόγω μειώσεων μισθών, συντάξεων και ανεργίας και ληστρικών φόρων ακινήτων ακόμα και σε άνεργους). Και έχω και αμφιβολίες κατά πόσο θα μαζευτούν μαθητές για τάξεις Ακουστικών, Ιστορίας Μουσικής και Διεύθυνσης Χορωδίας έστω και τον Οκτώβριο.
Άκουσα το δελτίο ειδήσεων του MEGA και τα μέτρα που μας επιβάλλει η κυβέρνηση (με προοπτική ό,τι κόβεται να μένει για πάντα κομμένο).
Επειδή λοιπόν είμαι και εγώ ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες (και δεν ζω σε άλλη χώρα) φεύγω από το Ωδείο της Ειδικής Αρμονίας, για όσο διάστημα η κυβέρνηση θα ληστεύει τους πολίτες με τυφλά επιβαλλόμενους φόρους σε έχοντες, σε μη έχοντες, σε εργαζόμενους, ανέργους ή ανάπηρους. Θα κάνω μόνο τα ιδιαίτερά μου στο πιάνο και στην Αρμονία και σε λίγο στη Μορφολογία όπως μ' αρέσει (με μάξιμουμ διδάκτρων 200 ευρώ για 12 συνολικά ώρες το μήνα ή όταν δεν μου μένουν αρκετά στην τσέπη 100 ευρώ για 6 ώρες συνολικά το μήνα) χωρίς να δίνω ούτε κατακτήριες στο Κεντρικό Εθνικό Ωδείο (που γίνονται για την πλάκα), ούτε εξετάσεις με εξέταστρα τον Ιούνιο και ας μην πάρω ποτέ το δίπλωμα του Ειδικού Αρμονίας, σε 2-3 χρόνια, αφού ούτως ή άλλως δεν θα το χρησιμοποιούσα επαγγελματικά. Όταν στο τέλος του μήνα μου έχουν περισσέψει λεφτά θα κάνω μάθημα. Διαφορετικά δεν θα κάνω.
Τα Ωδεία, δεν φαίνονται διατεθειμένα να κατεβάσουν τα δίδακτρά τους, λόγω της οικονομικής΄κρίσης. Έχουν προφανώς διαβεβαίωση από το ... Θεό, ότι πελάτες θα έχουν, έστω και αν στην κοινωνία μας δεν κυκλοφορούν χρήματα. Αυτό θεωρώ και εγώ ότι είναι εθνική περηφάνεια. Ας χορέψουν και τα Ωδεία κάποια μέρα το Χορό του Ζαλόγγου, αρνούμενα να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα και να μειώσουν τα δίδακτρα, ας κάνουν την ηρωϊκή έξοδο του Μεσσολογίου ή, τέλος, ας ανατιναχθούν σαν το Αρκάδι.
Good Buy Ωδεία. See you in Hell !!!
Παράθεση:
Μείωση εγγραφών και διδάκτρων στο Ωδείο Φλώρινας
Σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011, το Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της έναρξης της νέας χρονιάς και λαμβάνοντας υπόψη και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, αποφάσισε:
α) τη μείωση των εγγραφών κατά 10 ευρώ.
β) τη μείωση των διδάκτρων περίπου κατά 10%.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη γραμματεία του Ωδείου, στο τηλέφωνο 2385046542. |
Γνωρίζετε άλλα Ωδεία που να κάνουν μείωση διδάκτρων; Όχι για να πάω. Απλά να ξέρω.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NikosVy στις 21-09-2011 17:09 ]