Αγαπητη μου φιλοι και φιλες λεω σημερα να εγκαινιασω ενα νεο topic που θα εχει σχεση με το στομαχι μας...
Θελω να μοιραστω τις γνωσεις μου στη μαγειρικη και να προτεινω σε ολους σας συνταγες μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης μετα μουσικης,αν θελετε προτεινετε και εσεις συνταγες ωστε να εχουμε προτασεις για το καθημερινο τραπεζι μας τις συνταγες αυτες τις εχω εκτελεσει και τις εχω γευτει....
Επισης jorge θελω και αναλογες φατσουλες...!!!!!!
Οι συνταγες θα ειναι απλες ευκολες και οικονομικες...
Ξεκιναμε:
Μακαρονια με τονο!!
Συστατικα:
Μακαρονια της αρεσκιας μας,ελαιολαδο ,τονος ,κρεμυδι,σκορδο,αλατι,πιπερι,μαιντανο,μαγιονεζα,μουσταρδα,τυρι τριμενο για μακαρονια
Εκτελεση (στα 11 βηματα...)
Βραζουμε τα μακαρονια σε δυνατη φωτια και για τους πολυ αρχαριους αυτο σημαινει:αφου βαλουμε μεχρι τη μεση στο τσουκαλι νερο το αφηνουμε να βρασει αλλα οχι να καψει..ριχνουμε στο νερο λιγο αλατι και μετα τα μακαρονια...
Στη συνεχεια ανακατευουμε ανα τακτα διαστηματα(1 φορα καθε λεπτο)
ωσπου τα μακαρονια να ψηθουν,για να διαπιστωσετε οτι τα μακαρονια σας ειναι ετοιμα αρκει να εκτοξευσετε μερικα στον τοιχο!!!!αν κολανε σημαινει οτι ειναι ετοιμα...!!!δοκιμαστε τα κιολας στο στωμα σας και οταν τα νιωσετε μαλακα τοτε ειναι οκ!!
Στην συνεχεια τα σουρωνετε και ριχνετε λιγο κρυο νερο και επειτα βουτυρο η λαδι για να μην κολλανε, Ετοιμα!!!
Στη συνεχεια αφου εχουμε βαλει τον αγαπημενο μας σταθμο στο ραδιοφωνο φτιαχνουμε διαθεση και ξεκιναμε για την σαλτσα μας...
Σαλτσα τονου:
Βαζουμε στο τηγανι μας το ελαιολαδο να ζεσταθει(σε μετρια θερμοκρασια) μετα ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και το σκορδο και τα ριχνουμε μεσα στο ζεστο και οχι καυτο λαδι για να τσιγαριστουν και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα μεχρι να παρουν ενα χρωματακι σαν τη κιθαρα του ορφεα!!!...αλλα προς θεου να μην καουν...
κατα τη διαρκεια που θα τσιγαριζονται αυτα ανοιγουμε τον τονο μας τον στραγγιζουμε λιωνοντας τον σε ενα πιατο με ενα απλο πιρουνι.
Επειτα τον ριχνουμε στο τηγανι και ανακατευουμε με την κουταλα την ξυλινη
προσθετοντας αλατι,πιπερι, τον ψιλοκομενο μαιντανο μας και μια κουταλια της σουπας μουσταρδα...τα ανακατευουμε καλα και στη συνεχεια κλεινουμε τη φωτια και ριχνουμε τρεις(3) κουταλιες της σουπας μαγιονεζα,ανακατευοντας πολυ καλα για 2 λεπτα....ριχνοντας και το τυρακι μας το τριμενο μεσα παραλληλα!!
Η σαλτσα μας ειναι ετοιμη!!!
Το ραδιοφωνο εξακολουθει να παιζει την αγαπημενη μας μουσικη και εμεις ετοιμαζομαστε να γευτουμε τους καρπους της προσπαθειας μας!!!
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΡΕΞΗ!!!