ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    μαγειρικη μετα μουσικης

    GL
    07.04.2005, 23:16
    Αγαπητη μου φιλοι και φιλες λεω σημερα να εγκαινιασω ενα νεο topic που θα εχει σχεση με το στομαχι μας...
    Θελω να μοιραστω τις γνωσεις μου στη μαγειρικη και να προτεινω σε ολους σας συνταγες μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης μετα μουσικης,αν θελετε προτεινετε και εσεις συνταγες ωστε να εχουμε προτασεις για το καθημερινο τραπεζι μας τις συνταγες αυτες τις εχω εκτελεσει και τις εχω γευτει....
    Επισης jorge θελω και αναλογες φατσουλες...!!!!!!
    Οι συνταγες θα ειναι απλες ευκολες και οικονομικες...

    Ξεκιναμε:
    Μακαρονια με τονο!!

    Συστατικα:
    Μακαρονια της αρεσκιας μας,ελαιολαδο ,τονος ,κρεμυδι,σκορδο,αλατι,πιπερι,μαιντανο,μαγιονεζα,μουσταρδα,τυρι τριμενο για μακαρονια

    Εκτελεση (στα 11 βηματα...)
    Βραζουμε τα μακαρονια σε δυνατη φωτια και για τους πολυ αρχαριους αυτο σημαινει:αφου βαλουμε μεχρι τη μεση στο τσουκαλι νερο το αφηνουμε να βρασει αλλα οχι να καψει..ριχνουμε στο νερο λιγο αλατι και μετα τα μακαρονια...
    Στη συνεχεια ανακατευουμε ανα τακτα διαστηματα(1 φορα καθε λεπτο)
    ωσπου τα μακαρονια να ψηθουν,για να διαπιστωσετε οτι τα μακαρονια σας ειναι ετοιμα αρκει να εκτοξευσετε μερικα στον τοιχο!!!!αν κολανε σημαινει οτι ειναι ετοιμα...!!!δοκιμαστε τα κιολας στο στωμα σας και οταν τα νιωσετε μαλακα τοτε ειναι οκ!!
    Στην συνεχεια τα σουρωνετε και ριχνετε λιγο κρυο νερο και επειτα βουτυρο η λαδι για να μην κολλανε, Ετοιμα!!!

    Στη συνεχεια αφου εχουμε βαλει τον αγαπημενο μας σταθμο στο ραδιοφωνο φτιαχνουμε διαθεση και ξεκιναμε για την σαλτσα μας...

    Σαλτσα τονου:
    Βαζουμε στο τηγανι μας το ελαιολαδο να ζεσταθει(σε μετρια θερμοκρασια) μετα ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και το σκορδο και τα ριχνουμε μεσα στο ζεστο και οχι καυτο λαδι για να τσιγαριστουν και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα μεχρι να παρουν ενα χρωματακι σαν τη κιθαρα του ορφεα!!!...αλλα προς θεου να μην καουν...
    κατα τη διαρκεια που θα τσιγαριζονται αυτα ανοιγουμε τον τονο μας τον στραγγιζουμε λιωνοντας τον σε ενα πιατο με ενα απλο πιρουνι.
    Επειτα τον ριχνουμε στο τηγανι και ανακατευουμε με την κουταλα την ξυλινη
    προσθετοντας αλατι,πιπερι, τον ψιλοκομενο μαιντανο μας και μια κουταλια της σουπας μουσταρδα...τα ανακατευουμε καλα και στη συνεχεια κλεινουμε τη φωτια και ριχνουμε τρεις(3) κουταλιες της σουπας μαγιονεζα,ανακατευοντας πολυ καλα για 2 λεπτα....ριχνοντας και το τυρακι μας το τριμενο μεσα παραλληλα!!
    Η σαλτσα μας ειναι ετοιμη!!!
    Το ραδιοφωνο εξακολουθει να παιζει την αγαπημενη μας μουσικη και εμεις ετοιμαζομαστε να γευτουμε τους καρπους της προσπαθειας μας!!!
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΡΕΞΗ!!!


    Iphigenia
    08.04.2005, 01:00
    Το πες και το κανες! Μπράβο!!! Καλοφάγωτα τα μακαρόνια. Ε, στην κατηγορία μακαρονάδες, θα προσθέσω και γω (αργότερα όμως γιατί τώρα είμαι κουρασμένη και ελαφρώς πιωμένη) μία κόκκινη σάλτσα ότι πρέπει για μπεκρίδες (μιας και συμπεριλαμβάνει Vodka!

    Καλή αρχή στη ΜουσικοΓευστική Πανδεσία μας λοιπόν...

    Ciao
    Iφιγένεια
    lamkar
    08.04.2005, 06:11
    Πάντα το'λεγα εγώ οτι οι άντρες είναι οι καλύτεροι στο μαγείρεμα!!
    Γεια στα χέρια σου Γιώργο!
    Έτσι..να μαθαίνουμε τίποτα κι εμείς οι ανεπρόκοπες νεαρές(ατάκα της γιαγιάς μου...κάτι θα ξέρει αυτή!!)
    Πολύ θα ήθελα να συμμετέχω στις γαστρονομικές αναζητήσεις σας,αλλά δυστυχώς το μόνο σκεύος που ξέρω να χρησιμοποιώ για φαγητό είναι το τηγάνι και......το τηλέφωνο!ΝΑΙ ΝΑΙ το τηλέφωνο!!!!Ξέρω να παραγγέλνω το καλύτερο φαγητό
    (νομίζεις πως αυτό δεν θέλει ταλέντο;;)
    Γι'αυτό λοιπόν,παίρνω στυλό και μπλοκάκι και κρατάω σημειώσεις...
    Μήπως ξέρεις να φτιάχνεςι τούρτα σοκολατίνα;;;
    andri14
    08.04.2005, 09:37
    Παλιότερα ένα μέλος του site είχε γράψει ένα βιβλιο με συνταγές με τα μουσικής. Αν θέλετε δειτε το εδώ

    Πάντως αυτό που λες Γιώργο για μένα είναι τρόπος ζωής, πάντα μαγειρεύω με μουσική!!
    ¶ντε από εδω θα ανταλλάξουμε τις συνταγες που λέγαμε!χαχαχχα!!!

    Καλά μουσικομαγειρέματα!

    Σ'ευχαριστώ ζωή μου διψασμένη κι ακριβή
    που με έμαθες πως μόνο ο εαυτός μου δε μου αρκεί.


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: andri14 on 08-04-2005 10:00 ]
    Soiram
    08.04.2005, 09:39
    Πολύ καλή ιδέα! Ειδικά για μερικούς σαν και εμένα που εκτός από μουσικό αυτί, έχουμε και gourmet ανησυχιές!

    Πρέπει να πώ ότι αυτή τη στιγμή δεν μου έρχεται μια συγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη συνταγή στο μυαλό αλλά θα ήθελα να παραθέσω μια παραλλαγή της συνταγής με τον τόνο

    Κατ'αρχάς να πώ ότι στο νερό που θα βράσετε τα μακαρόνια είναι χρήσιμο πριν το βράσιμο να ρίξετε λίγη ποσότητα λαδιού (1 κουταλάκι του γλυκού ελαιολαδό π.χ.). Αυτό βοηθάει ώστε να μην κολλήσουν τα μακαρόνια!

    Τώρα έχω να συνεισφέρω μια διαφορετική σάλτσα τόνου και νομίζω λίγο πιο διαιτιτική εφόσον δεν θα μας χρειαστεί ούτε μουστάρδα ούτε μαγιονέζα ενώ το τριμμένο τυρί είναι καθαρά προαιρετικό. Λοιπόν ιδού :

    Συστατικά :
    Για 4 άτομα :
    1 κονσέρβα τόνος σε νερό,
    1 ποτήρι του κρασιού κρασί (εγώ προτιμώ το κόκκινο αλλά έχω ακούσει τη συνταγή και με άσπρο)
    3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    Ελαιόλαδο (όσο του αρέσει του καθένα)
    Χυμός ντομάτας (4 κουταλιές σούπας προαιρετικά)
    Μυρωδικά (εγώ χρησιμοποιώ εστραγκόν, θυμάρι, ενίοτε κανέλλα ξύλο και γενικά ότι βρώ μπροστά μου...σκεφτήτε οτί παίζετε ένα κομμάτι jazz, it's all about improvisation!)
    Μαιντανός

    Λοιπόν παίρνετε ένα ευρύχωρο τηγάνι και ρίχνετε μέσα το λάδι. Το αφήνετε να ζεσταθεί (μην κάψει γιατί ειδικά το ελαιόλαδο χάνει τις ευεργητικές του ιδιότητες). Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίζεται μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο και τον τριγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα (σύνηθες ατόπημα είναι να βάζουμε το σκόρδο πρώτο πρώτο. Καθώς αυτό είναι κομμένο σε μικρά κομματάκια τσιγαρίζετε πολύ γρήγορα και τελικά μαυρίζει δίνοντας μια γεύση καμμένου στο φαγητό ). Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα (ειδικά αν το σκεύος είναι ανοξείδωτό η κουτάλα πρέπει να είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ξύλινη). Όταν θα δούμε ότι ο τόνος έχει μαραθεί, δηλαδή έχει χάσει το νερό του και έχει πλεόν διαλυθεί εντελώς σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Και εδώ είναι η στιγμή της κρίσης Πρέπει να διαλέξετε αν θα βάλετε χυμό τομάτας ή όχι. Είτε βάλετε είτε όχι προσθέστε αλάτι, πιπέρι και όποιο από τα μυρωδικά που γράφω πιο πάνω εκτός της κανέλας. Ξύλο κανέλας προσθέστε στη περίπτωση που χρησιμοποιήσετε τον χυμό ντομάτας καθώς η γεύση της κανέλας δένει καλά με τη ντομάτα. Πάντως προσοχή όχι πολύ χυμό ντομάτας γιατί μετά θα έχει γεύση ντοματίλας...

    Αφήστε το μίγμα να πάρει μια-δυο βράσεις και δοκιμάστε το. Μη φοβάστε, εξάλου αν δεν ακούσετε ένα κομμάτι πως θα ξέρετε ότι σας αρέσει ή όχι;

    Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτία και σε ένα μπολάκι βάζουμε φρεσκοπλυμμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια μαιντανό. Σερβίσουμε τα μακαρόνια που έχουμε ήδη βράσει προφανώς μαζί με τη σάλτσα μας. Αντί για τριμμένο τυρί προτείνω να πασπαλίσουμε το πιάτο μας με το ψιλοκομμένο μαιντανό! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Μαζί με το φαγητό πιείτε και ένα ποτηράκι από το κρασί που χρησιμοποιήσατε στη σάλτσα (ή τουλάχιστον ίδιου χρώματος) και...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

    Το μυστικό της ημέρας:Αν χρησιμοποιήσετε τελικά το ξύλο κανέλας (1 ξυλάκι αρκεί) θυμηθήτε! Αφού βγάλετε τη σάλτσα από τη φωτιά και πριν την σερβίρετε αφαιρέστε το και πετάξτε το! Μπορεί να σας εκπλήξει αυτό που θα πώ αλλά γενικά οι καλεσμένοι δυασαρεστούνται όταν τους βάζεις να μασήσουν ξύλινα αντικείμενα (βλ. ξύλο κανέλας, ξύλο καρυδιάς... )

    Πωπω σαν τον Μαμαλάκη ακούγομαι!
    andri14
    08.04.2005, 10:04
    Quote:

    Το μέλος lamkar στις 08-04-2005 στις 06:11 έγραψε:

    Πάντα το'λεγα εγώ οτι οι άντρες είναι οι καλύτεροι στο μαγείρεμα!!
    Γεια στα χέρια σου Γιώργο!
    Έτσι..να μαθαίνουμε τίποτα κι εμείς οι ανεπρόκοπες νεαρές(ατάκα της γιαγιάς μου...κάτι θα ξέρει αυτή!!)
    Πολύ θα ήθελα να συμμετέχω στις γαστρονομικές αναζητήσεις σας,αλλά δυστυχώς το μόνο σκεύος που ξέρω να χρησιμοποιώ για φαγητό είναι το τηγάνι και......το τηλέφωνο!ΝΑΙ ΝΑΙ το τηλέφωνο!!!!Ξέρω να παραγγέλνω το καλύτερο φαγητό
    (νομίζεις πως αυτό δεν θέλει ταλέντο;;)
    Γι'αυτό λοιπόν,παίρνω στυλό και μπλοκάκι και κρατάω σημειώσεις...
    Μήπως ξέρεις να φτιάχνεςι τούρτα σοκολατίνα;;;





    Δοκιμασμένο!!Μιαμ!!Σοκολατίνα
    XeniaRodo
    08.04.2005, 10:24
    Πολύ ωραίο και χρήσιμο topic!
    Mπράβο παιδιά!

    Eγώ τώρα θα σας πω τι μπορείτε να κάνετε με τη μακαρονάδα που σας περίσσεψε από τα μαγειρέματα τα χθεσινά....

    Διασκευή δηλαδή, ενός... χτεσινού σουξε...!

    Aν λοιπόν σας έχουν περισσέψει μακαρόνια -και σάλτσα- μπορείτε να τα μεταμορφώσετε και να τα φχαριστηθείτε με τον ακόλουθο τρόπο:
    (θα χρειααστείτε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και τυρί κίτρινο-μπόλικο)

    Aνακατέυουμε λοιπόν τα μακαρόνια με τη σάλτσα έτσι ώστε να πάει παντού. Mετά τα ρίχουμε στο κατσαρολάκι (καλυτερα μία μία μερίδα αν θέλουμε πάνω από ένα πιάτο) και προσθέτουμε το κίτρινο τυρι. Tο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Eννοειτεια βέβαια ότι αν έχουμε και τίποτα μανιτάρια, πιπεριές κτλ μπορούμε να τα προσθέσουμε.

    Έτσι έχουμε ενα ειδός μακαρονάδας φούρνου που όμως έγινε σε κατσαρολάκι...

    Mην ξεχνάτε το κατσαρολάκι να ειναι ANTIKOΛΛHTIKO, γιατί αλλιώς θα έχετε πρόβλημα μετα....

    καλή επιτυχία

    carpe diem


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: XeniaRodo on 08-04-2005 12:04 ]
    MariannaP
    08.04.2005, 11:23
    Μιαμ μιαμ μιαμ
    Θα ξεσκονίσω τα τεφτέρια μου και το μυαλό μου και θα στείλω κι εγώ μερικές συνταγούλες, παραλλαγούλες και κολπάκια

    Μπράβο GL, nice topic
    Haroulinda
    08.04.2005, 13:33
    G L ???? Ου ου!!!
    ...εγώ θέλω να μας γράψεις την συνταγή σου με το πιλαφογαριδοσπανακόρυζο που μου έλεγες τις προάλλες!!!

    Ευχαριστώ!

    Υ.Γ. Ααααα και να μου πεις και ποιό τραγούδι να ακούω όταν το μαγειρεύω και ποιό όταν το τρώω!



    Γραμμένο και Υπογραμμένο από μένα, την Χαρουλίντα... και για όσους δεν με ξέρετε? TOUGH! Εγώ με ξέρω!


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Haroulinda on 08-04-2005 13:35 ]
    zaxos
    08.04.2005, 16:03
    Λοιπόν και έως σαν καλός μάγειρας που είμαι θα δώσω καμιά συνταγη …
    Αλλα δεν περνω ευθύνη για το τι μπορει να πάθετε , τελος παντον παμε να φτιαξουμαι τυγανια πικατικη….
    Υλικα
    Χιρινο μεζε κομενο σε ζαρακια
    Λιγο λαδακι σκορδακι
    Ένα πορτοκαλι
    Κρασι
    Κείμενο
    …λοιπον τσιγαριζουμαι το σκορδο με το κρεας μεχρει να παρει χρωμα ….το ζβινουμαι με κρασι προσθετουμαι και φετες πορτοκαλιου και το κείμενο και τα αλλατοπιπερα….. το αφινουμαι για 5 λεπτακια σε δυνατη φωτια και είναι ετιμο….
    Να πουμε και για ένα ευκολο γλικο που δεν χριαζετε και πολλα υλικα
    ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    Υλικα
    10 αυγα
    ½ κιλο σοκολατας
    ..λοιπον κσεχοριζουμαι την μαρεγγα από τους κροκους προσεχτικα…
    χτιπαμε την μαρεγγα για 5 λεπτα πολύ καλα μεχρει να πιξει..
    λοιονουμαι την σικολατα με τους κροκους προσθετουμαι την μαρεγγα και τα ανακατεβουμε πολύ καλα …
    μπενει μετα στο φουρνο για 9 λεπτα στους 200 να εχει φτασει τους 200 πρωτα …
    αμα φουσκοσει αρκετα παει να πει πως τα καταφερατε …
    ααα και βεβεος θα ακουτε τα αγαπημενα σας τραγουδια ..και ο θεος βωοιθος

    andri14
    08.04.2005, 16:10
    Quote:

    Το μέλος zaxos στις 08-04-2005 στις 16:03 έγραψε:

    Λοιπόν και έως σαν καλός μάγειρας που είμαι θα δώσω καμιά συνταγη …
    Αλλα δεν περνω ευθύνη για το τι μπορει να πάθετε , τελος παντον παμε να φτιαξουμαι τυγανια πικατικη….
    Υλικα
    Χιρινο μεζε κομενο σε ζαρακια
    Λιγο λαδακι σκορδακι
    Ένα πορτοκαλι
    Κρασι
    Κείμενο
    …λοιπον τσιγαριζουμαι το σκορδο με το κρεας μεχρει να παρει χρωμα ….το ζβινουμαι με κρασι προσθετουμαι και φετες πορτοκαλιου και το κείμενο και τα αλλατοπιπερα….. το αφινουμαι για 5 λεπτακια σε δυνατη φωτια και είναι ετιμο….
    Να πουμε και για ένα ευκολο γλικο που δεν χριαζετε και πολλα υλικα
    ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    Υλικα
    10 αυγα
    ½ κιλο σοκολατας
    ..λοιπον κσεχοριζουμαι την μαρεγγα από τους κροκους προσεχτικα…
    χτιπαμε την μαρεγγα για 5 λεπτα πολύ καλα μεχρει να πιξει..
    λοιονουμαι την σικολατα με τους κροκους προσθετουμαι την μαρεγγα και τα ανακατεβουμε πολύ καλα …
    μπενει μετα στο φουρνο για 9 λεπτα στους 200 να εχει φτασει τους 200 πρωτα …
    αμα φουσκοσει αρκετα παει να πει πως τα καταφερατε …
    ααα και βεβεος θα ακουτε τα αγαπημενα σας τραγουδια ..και ο θεος βωοιθος






    Απορία: Τί είναι το κείμενο;;;;;οπως λέμε ένα λογοτεχνικό κείμενο??
    (αυτά είναι για την ορθογραφία)χεχε!
    lamkar
    08.04.2005, 16:36
    ¶ψογη η σοκολατίνα Andri!Τρελαίνομαι για σοκολατίνες
    Μια φορά έιχα προσπαθήσει να φτιάξω κι εγώ(από βιβλίο ζαχαροπλαστικής φυσικά),αλλά το παράτησα,γιατί ανάμεσα στα υλικά είχε....άκουσον άκουσον......ζελατίνα!!!!
    Τί είνα η ζελατίνα βρε παιδιά;;;;;;;;;;;;;
    andri14
    08.04.2005, 16:51
    Quote:

    Το μέλος lamkar στις 08-04-2005 στις 16:36 έγραψε:

    ¶ψογη η σοκολατίνα Andri!Τρελαίνομαι για σοκολατίνες
    Μια φορά έιχα προσπαθήσει να φτιάξω κι εγώ(από βιβλίο ζαχαροπλαστικής φυσικά),αλλά το παράτησα,γιατί ανάμεσα στα υλικά είχε....άκουσον άκουσον......ζελατίνα!!!!
    Τί είνα η ζελατίνα βρε παιδιά;;;;;;;;;;;;;





    Ζελατίνα είναι κάτι που έχει μέσα στα Τζελς που κάνουμε το καλοκαίρι επίσης. Βαικά είναι πηκτικό και χρησιμοποιείτε πολύ στη ζαχαροπλαστική.Ως συνήθως υπάρχει σε σκόνη (σε φακελάκια σαν οι βανίλιες) και την διαλύεις σε νερό ή άλλο υγρο, πριν την προσθέσεις.

    Σ'ευχαριστώ ζωή μου διψασμένη κι ακριβή
    που με έμαθες πως μόνο ο εαυτός μου δε μου αρκεί.


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: andri14 on 08-04-2005 17:11 ]
    lamkar
    08.04.2005, 17:08
    Χα! Για σκέψου!!!
    Καλά κάνω εγώ και δεν ανακατεύομαι.Σκέψου να έβαζα μέσα πραγματική ζελατίνα
    Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ζαχαροπλαστεία
    Nadinoula
    08.04.2005, 19:57
    Πω,πω κορίτσια οι άντρες μας έχουν βάλει τα γυαλιά βλέπω στη μαγειρική...Λοιπόν αν και δε φημίζομαι ιδιαίτερα για τις μαγειρικές μου ικανότητες,μιας και πιάσαμε τα μακαρονοειδή ας δώσω κι εγώ μια πολύ ωραία (δικής μου έμπνευσης) συνταγή.Μοναδικό μειονέκτημα ότι είναι αρκετά παχυντική(δείτε συστατικά και θα με καταλάβετε...)

    Μακαρονοσαλάτα

    Λοιπόν,έχουμε και λέμε :
    -ένα πακέτο (μισό κιλό δηλαδή) μακαρόνια "βίδες"
    -λουκάνικα φρανκφούρτης (κατά προτίμηση γαλοπούλα)
    -άφθονο τριμμένο τυρί
    -κίτρινο τυρί
    -λίγο μπέικον
    -δυόσμο,ρίγανη
    -μαγιονέζα,λίγη κέτσαπ

    Εκτέλεση (πανεύκολη )
    Βάζουμε να παίζει το αγαπημένο μας CD και πάαααμε!
    Κατά τα γνωστά,βράζουμε τα μακαρόνια και τα λουκάνικα.Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδελίτσες και το κίτρινο τυρί σε κυβάκια.Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το τσιγαρίζουμε ελαφρά (μετάφραση :το βάζουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο βιτάμ και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα) Βάζουμε όλα αυτά τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με τα μακαρόνια και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε δυόσμο και λίγη ρίγανη.Τέλος φτιάχνουμε τη σως ανακατεύοντας τρεις περίπου κουταλιές μαγιονέζα με λίγη κέτσαπ (τόση ώστε το μίγμα να έχει ελαφρώς ροζέ χρωματάκι) και την προσθέτουμε στο μπολ.Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σως και voila!
    Καλή σας όρεξη!

    Υ.Γ.Ωραίο θέμα
    GL
    08.04.2005, 19:58
    Quote:

    Το μέλος Haroulinda στις 08-04-2005 στις 13:33 έγραψε:

    G L ???? Ου ου!!!
    ...εγώ θέλω να μας γράψεις την συνταγή σου με το πιλαφογαριδοσπανακόρυζο που μου έλεγες τις προάλλες!!!

    Ευχαριστώ!

    Υ.Γ. Ααααα και να μου πεις και ποιό τραγούδι να ακούω όταν το μαγειρεύω και ποιό όταν το τρώω!



    Γραμμένο και Υπογραμμένο από μένα, την Χαρουλίντα... και για όσους δεν με ξέρετε? TOUGH! Εγώ με ξέρω!
    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Haroulinda on 08-04-2005 13:35 ]




    Γεια σου Χαρουλα μην ανησυχεις για τη συνταγη...
    Αυριο θα την μαγειρεψουμε και αυτην...αρκετες ομορφες συνταγουλες ειχε το σημερινο τραπεζι μας.....
    Παντως παιδια ευχαριστω πολυ που ανταποκριθηκατε σε αυτη τη προσπαθεια!!! καλη μας ορεξη με ομορφα μουσικα ταξιδια.......
    Orfeus
    08.04.2005, 20:04
    Τώρα κατάλαβα από που βγαίνει το GL.

    GiamaLakis


    GL
    09.04.2005, 05:00
    Quote:

    Το μέλος Orfeus στις 08-04-2005 στις 20:04 έγραψε:

    Τώρα κατάλαβα από που βγαίνει το GL.

    GiamaLakis






    Χμμμμμμμμ........θα προτιμουσα το ΒΕΦΟΣ!!!!!
    antonys
    09.04.2005, 12:26


    Αρε Γιωργο ........αρε Γιωργο


    Καλο ...μου αρεσε η συνταγη σου.......την εκτελεσα .

    το εκτελεσα το παιρνει καθενας οπως θελει ..........
    GL
    09.04.2005, 15:50
    ΣΥΝΤΑΓΗ Νο2 απο εμενα!"ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ"
    Για 2 ατομα
    ΥΛΙΚΑ:σπανακι(περιπου 3 χουφτες),1 κρεμμυδια μετρια,ρυζι 1 κουπα του καφε(κανονικη!!),ελαιολαδο,ανιθο,αλατι,1 λεμονι,1 κυβος λαχανικων

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Σε μια κατσαρολα μετρια ριχνουμε λιγο λαδι και αναβουμε το ματι σε μετρια φωτια,στη συνεχεια ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι μας και το ριχνουμε στην κατσαρολα,επειτα το αφηνουμε να τσιγαριστει αλλα να μην παρει χρωμα και καει(αυτο για πιο υγειηνο φαγητο)
    Επειτα αφου εχουμε πληνει καλα το σπανακι μας και κοψουμε τα κοτσανια,ριχνουμε το σπανακι μαζι με το ψιλοκομμενο μας ανιθο μεσα στην κατσαρολα και ανακατευουμε καλα με μια ξυλινη κουταλα μεχρι το σπανακι να βγαλει τα νερα του και να ελλατωθει ο ογκος του(δηλαδη για περιπου 4-5 λεπτα),κατωπιν ριχνουμε 1ποτηρι νερο μαζι με τον κυβο των μυρωδικων,το λεμονι μας και πολυ λιγο αλατι,αφου πια εχουμε ριξει το νερο επειτα προσθετουμε το ρυζι και εχωντας χαμηλωσει τη φωτια στο 1,5
    σκεπαζουμε το σκευος μας!!!
    Αφου ανακατευουμε καθε 2 λεπτα καλα το σπανακοριζο μας ειναι ετοιμο μολις γευτουμε το ρυζακι να ειναι μαλακο και καλα ψυμμενο
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

    Στη συνεχεια αφου εχουμε φαει το σπανακοριζο μας νιωθουμε οτι εχουμε αποκτησει τις υπερφυσικες δυναμεις του ΠΟΠΑΥ, ειμαστε ετοιμοι πλεον να κανουμε ντου στο διαμερισμα του διπλανου μας ο οποιος μας εχει σπασει τα αυτια και τα νευρα μας ολη μερα με τον Καρα και τον Πανταζη στο τερμα....οπως καλη ωρα τωρα!!!!!


    Υ.Γ Χαρουλα το σπανακορυζο με τις γαριδες σε επομενη μας συνταγη...οχι αμεσως στα δυσκολα...σιγα σιγα!!!


    shine on you crazy diamond...


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: GL on 09-04-2005 15:51 ]