Νομίζω ότι αυτό το κατάφερε ο Jefferson μόνος του... Και μάλιστα σε ένα πολύ ανεκτικό φόρουμ! Παρά τις διαμαρτυρίες, παράπονα, προειδοποιήσεις των άλλων συμφορουμιτών, τα αλλεπάλληλα περιστατικά και τις συστάσεις των συντονιστών δεν έλεγε να αλλάξει τακτική...
Άρα οι συντονιστές/ διαχειριστές δεν είχαν και πολλές επιλογές, και άρα έπραξαν σωστά! Η προσωπική μου άποψη είναι πως άργησαν κιόλας...
Δεν θα διαβάσουμε την άποψη του jefferson για το πρόγραμμα του συριζα, αλλά υπήρχε καιρός να το κάνει και δεν το έκανε, η συμφορουμίτισα είχε τοποθετηθεί, το θέμα το είχα ανεβάσει... Άσε που μάλλον θα πήγαινε και εκείνο για κλείδωμα....
Από την τακτική του jefferson τι θα σου λείψει; Οι προσωπικές κόντρες και επιθέσεις στους άλλους συμφορουμίτες; Το τράβηγμα του σχοινιού; Το αντι-νετικέτ; Ή μήπως οι διαστρεβλώσεις των απόψεων των άλλων; Γιατί από επιχειρήματα δεν είδα πολλά....Και από ποιότητα συζήτησης άσε καλύτερα: κλειδώνονταν τα θέματα το ένα μετά το άλλο, από συζήτηση γυρνούσαν σε "πολιτισμένο" ή και ενίοτε soft flame war... Σκέτη κατάντια δηλαδή....
Κάτι άλλο που αφορά εμάς, τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ: όταν βλέπουμε ότι κάποιο μέλος γίνεται στόχος επίθεσης από κάποιο άλλο μέλος -η γνώμη μου είναι- να μην μένουμε αμέτοχοι: προς θεού, όχι να κάνουμε επίθεση στον "επιτιθέμενο", αλλά λίγη κριτική δεν βλάπτει... Και αυτό ίσως αποθαρρύνει τέτοιου είδους συμπεριφορές... Κανένας μόνος, στο φόρουμ, στην κοινωνία, στην ζωή!
Το να είναι κάποιος απολίτιστος είναι δικαίωμά του. Το να το ανέχομαι δεν είναι υποχρέωσή μου!
[ τροποποιήθηκε από τον/την optiras, 30-05-2014 18:04 ]