Πέραν του ότι είμαι, από θέση, παντελώς αντίθετος με κάθε είδους γενικευμένη απαγόρευση και λογοκρισία, τέτοιου είδους συζητήσεις -ακόμα και όταν γίνονται σε μια διαφορετικού περιεχομένου ιστοσελίδα- θεωρώ πως μπορούν να προσδώσουν -όχι, βεβαίως, απαραίτητα- μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα πινελιά/νότα στο συγκεκριμένο χώρο.
Μοναδική προϋπόθεση -κατά την άποψή μου και αφού πρόκειται για διαφορετικού περιεχομένου ιστοχώρο- θα μπορούσε να είναι οι συζητήσεις αυτές να γίνονται εκ περιτροπής ή/και όταν υπάρχει ιδιαίτερο διακύβευμα, όπως π.χ. το προσφυγικό, η είσοδος των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής στη βουλή, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία κ.τ.λ. Είναι τουλάχιστον γελοίο να γράφει κάποιος -συστηματικά ή αποκλειστικά- πολιτικού, εθνικιστικού, θρησκευτικού και άλλα ανάλογου περιεχομένου άρθρα/ποστς, σε μια ιστοσελίδα μουσικού, κατά βάση, περιεχομένου. Κάτι τέτοιο θυμίζει απολωλός πρόβατο που έχασε το μαντρί του...
Τέλος, όσον αφορά στο είδος των αντιπαραθέσεων που μπορεί να προκύψουν με αφορμή τέτοιου είδους αναρτήσεις, δεν νομίζω πως αυτό μπορεί να είναι κριτήριο αποκλεισμού. Έχουμε γίνει μάρτυρες εμετικών συμπεριφορών, σχολίων και ενεργειών "εμπνευσμένων καλλιτεχνών" ή απλών μελών, όταν υπάρχει διακύβευμα που έχει να κάνει με προσωπικό όφελος, προβολή και άλλα παρόμοια...