Κατά αρχή θέλω να ξέρετε για εμένα τα εξής :
Ξεκίνησα μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας σε ωδείο .Τώρα σε λίγο θα κλείσω τον δεύτερο χρόνο. Αν περάσω τις εξετάσεις με το καλό .Στη θεωρία είμαι δευτέρα κατωτέρα, με τα μικρά αλλά δεν με πειράζει !!! Πηγαίνω δευτέρα λυκείου
και έτσι του χρόνου έχω πανελλήνιες (Αχ βαχ!! ).
Το θέμα τώρα ποιο είναι ότι εγώ για να περάσω καλών τεχνών στο τμήμα μουσικών σπουδών χρειάζομαι και το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο (αρμονία …κτλ. κτλ...) Μου κάνε την καρδιά περιβόλι η καθηγήτρια της θεωρίας (καλά έκανε μου άνοιξε τα μάτια !!!!). Μία και λοιπόν που αποφάσισα να ασχοληθώ με την μουσική τόσο αργά καλά να πάθω. Μια και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά δύσκολα τα πράγματα . Η πρόταση της καθηγήτριας μου ήταν να βρω έναν καθηγητή και να κάνω εντατικά μαθήματα θεωρίας αυτό το καλοκαίρι για να είμαι τζιτζί του χρόνου για τις εξετάσεις εισαγωγής στη σχολή. Αυτό όμως απαιτεί χρήματα και δεν θα έχω και τον απαραίτητο χρόνο για να περάσω την θεωρία πάνω στο όργανο.
Τα σκεφτικά όλα αυτά και πιάνω συζήτηση με τον πατέρα μου ………και μου λέει ο δικός μου μια φανταστική ιδέα ……….. χμ επαρχεί μια σχολή κινηματογράφου στο Α.Π.Θ. (με ενδιαφέρει και η σκηνοθεσία !!). Λοιπόν κοίτα τι μπορείς να κάνεις. Θα δόσεις εξετάσεις και θα περάσεις στη σχολή κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Από την άλλη εσύ θα πηγαίνεις κανονικά στο ωδείο. Στα πέντε έτη που είναι εκεί για το πτυχίο εσύ δεν θα παρατήσεις την κιθάρα ίσα ίσα .(Εγώ θα την ψάχνω και με γκρουπάκια εκείνο τον καιρό και ποιος ξέρει!!!) Ε και όταν με το καλό πάρεις το πτυχίο μπορείς να δώσεις κατατακτήριες για το τμήμα μουσικών σπουδών !!! Κάλο εεε!!! Αλλά πρέπει να στρώσω πολύ κώλο !!! Πιστεύω ότι και Heavy Metal να θες παίζεις αν πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι αξιόλογο στο χώρο της μουσικής πρέπει να έχεις σπουδάσει θεωρεία κλασικής μουσικής γιατί διαφορετικά τον κόσμο θα κοροϊδεύεις. Με λίγα λόγια δεν αποκλείω της κλασικές σπουδές ίσα ίσα .Αν και η καρδιά μου είναι βαθιά ριζωμένη στο Heavy Metal στα Blues και στην Rock. Μου τρέχουν τα σάλια και για την σύνθεση !!!
.Και αν τα καταφέρω όλα αυτά να τα βάλω πάνω στα τάστα μια ηλεκτρικής κιθάρας θα είμαι ο ποιο ευτυχισμένος άνθρωπος του γαλαξία !!!!! Να βγάλω τον ήχο που φαντάζομαι .Τον ήχο που βλέπει με χρώματα η καρδιά μου από τα αστέρια !!!
Και η ερώτηση μετά από όλα αυτά είναι η εξής :
Μια και κάποιοι από εσάς έχουν αρκετή πείρα μήπως έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο πέρα από τo Brokencord αγόρι μου προσγειώσου και συγκεντρώσου αυτά δεν γίνονται !!!! Μην ξεχνάτε τον Καβάφη που έλεγε : Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος γεμάτος γνώσεις……….
Παρακαλώ τους κυρίους/ες διαχειριστάς αν αυτό το topic είναι σε λάθος κατηγορία να μετακινηθεί (Πάντος δεν βρήκα καταλληλότερη... τώρα αν υπάρχει
)
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Brokenchord στις 18-05-2006 23:44 ]