Θεωρητικά όσα ωδεία λένε ότι διδάσκουν ηλεκτρικά όργανα, σημαίνει ότι έχουν μέσα ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα. Απο κει και πέρα, πάντα ισχύει το με όποιο δάσκαλο καθήσεις....
Όσον αφορά την ύλη απ'όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν υπάρχει ένα απόλυτο στάνταρ, όπως υπάρχει στα κλασσικά όργανα, αλλά προφανώς υπάρχουν πράγματα που δε γίνεται να μην στα διδάξουν, όπως πχ κλίμακες, τεχνικές, κλπ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, όσο προχωρημένα κι αν είναι κάποια ωδεία,έχεις να κάνεις με τον άνθρωπο που σε διδάσκει. Και στο λέω αυτό, έχοντας δει δασκάλους ηλεκτρικής σε καλό ωδείο, να μην ξέρει να διδάξει βασικές τεχνικές ηλεκτρικής σε μαθητές του.
Η ύλη πάντως μπορεί και διαφοροποιείται λίγο, ανάλογα με τα ακούσματα του μαθητευόμενου.Αν ρωτάς για συγκεκριμένα βιβλία, αυτά νομίζω πως αλλάζουν από ωδείο σε ωδείο, ακόμα και από δάσκαλο σε δάσκαλο.
Όσον αφορά τον φίλο που άνοιξε το θέμα, ΠΑΝΤΑ αξίζει να προσπαθείς να μάθεις. Ειδικά αν έχει να κάνει με μουσικό όργανο. Και όταν έρθει η ώρα που θα παίξεις τα πρώτα σου τραγούδια η ανταμοιβή είναι τεράστια, να το ξέρεις.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : takispag στις 16-10-2009 10:58 ]