O θόρυβος αυτός (συνήθως βόμβος) δημιουργείται από εξωτερικά φορτία και δεν συμβαίνει μόνο στην ηλεκτρική κιθάρα αλλά σε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές.
Βάζοντας τα χέρια μας στις χορδές γινόμαστε εμείς γείωση και γειώνουμε το σύστημα από αυτά τα φορτία και γι αυτό εξαλείφεται ο θόρυβος.
Βέβαια δεν μπορώ να στο λύσω το πρόβλημα με ένα κείμενο (υπάρχουν πολλές αιτίες και να μη φταίει το καλώδιο ακόμα και να το επανατοποθετήσεις στη σωστή του θέση) αλλά θα προσπαθήσω να σου δώσω μερικές οδηγίες κι αν ‘’πιάνουν τα χέρια σου ‘’ κάντο αλλιώς μη το επιχειρήσεις και δώσε την για επισκευή σε κάποιο ειδικό .
Το καλωδιάκι του καβαλάρη δεν είναι σπουδαίο , με την έννοια ότι η κιθάρα θα εξακολουθεί να δουλεύει και χωρίς αυτό. Απλά τοποθετείται για να εξαλείψει τα ανωτέρω φορτία ή βόμβο απ’ την ίδια τη κιθάρα (πχ από τους μαγνήτες ).
Σύνδεσε το (αν τελικά είναι το καλώδιο γείωσης) αφού δεν ξέρεις από πού κόπηκε σ’ ένα μεταλλικό μέρος της κιθάρας ξεβιδώνοντας κάποια βίδα του μεταλλικού μέρους.
Σύνδεσε την κιθάρα στον ενισχυτή σου (με ένα ηλεγμένο καλώδιο- γιατί για το θόρυβο μπορεί η αιτία να είναι αυτό το καλώδιο) και με το volume του ενισχυτή στο φούλ άκουσε το θόρυβο χωρίς να παίζεις χορδές και κατόπιν ακούμπησε τις χορδές. Ο θόρυβος τότε θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά.
Η γείωση αυτή σε προστατεύει και από πιθανό ηλεκτρικό σόκ .
Αν ο μαγνήτης σου είναι απλός η γείωση αυτή απαιτείται οπωσδήποτε αν είναι (hum-bucking) τότε αυτοί έχουν το χαρακτηριστικό Noise cancelling και μπορεί πιθανόν και να λείπει.
Αν η κιθάρα είναι αξίας και το πρόβλημα συνεχίζει αγόρασε μια αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου (πολύ φτηνή) και κάλυψε όλο τον εσωτερικό χώρο του σκάφους της κιθάρας .
Αν κάπου την κόψεις την ταινία και συνεχίσεις ένωσε τις ταινίες από κάποιο μεταλλικό μέρος της κιθάρας με μια βίδα για να έχουν συνέχεια.
Η ταινία είναι ένας κλωβός Faraday που έχει πλέον περιλάβει όλα τα εσωτερικά ηλεκτρονικά της κιθάρας.