ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    Φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντες: έρχονται εκλογές....

    optiras
    09.03.2014, 21:48

    Πλησιάζει η αποφράδα ημέρα των εκλογών...Ελιές, ποτάμια, κλπ:τι κάνει ο κόσμος για τον τενεκέ με το μέλι-φαίνεται δεν άδειασε ακόμα...

    Θα συμμετέχουμε στις εκλογές ή πάλι από τον δερμάτινο καναπέ και τα πληκτρολόγια θα κάνουμε την επανάστασή μας;

    Έχουμε ξεκάθαρες ιδέες; Τι θα ψηφίσουμε; Τι δεν θα ψηφίσουμε; Πως; Πού; Με τι κριτίριο; Διαφορετικά θα ψηφίσουμε στις ευρωπαϊκές εκλογές; Είδαμε κάτι καινούριο;


    optiras
    10.03.2014, 08:52

    Διαβάζει κανείς τα-ο θεός να τα κάνει- προγράμματα των κομμάτων ή τζάμπα τα γράφουν αυτοί που μας δουλεύουν;

    Γιατί σε εμένα η φάση με το ποτάμι που οι δημοσκοπήσεις του έδιναν 5 με 6% χωρίς καν να ξέρουν τι είναι ούτε αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν-στα χαρτιά τουλάχιστον, στην πράξη ξέρουμε όλοι...-με έκανε να γελάω...Μιλάμε για τόσο στημένο παιγνίδι...


    Hastaroth
    10.03.2014, 12:52

    Παράθεση:

    Το μέλος JeffersonT στις 09.03.2014, 22:10 έγραψε...

    Εκείνον ή εκείνους που θα είναι εναντίον του κεντρικού σχεδιασμού της Ε.Ε. και του στραγγαλισμού των οικονομιών με σκληρό νόμισμα, αφού είναι μαθηματικώς βέβαιο πως ακόμα και οι δύο μεγάλοι πόλοι της Ε.Ε. έχουν αρχίσει να απομακρύνονται οικονομικώς.

    Αυτομάτως αποκλείονται όλες οι χαζονεοφιλελεύθερες θέσεις που δεν έχουν τίποτε να πουν, εκ των πραγμάτων και αποδεδειγμένα πλέον. Ποτάμια, βουνά, δημιουργίες, ελιές κλπ. δεν έχουν λόγο ύπαρξης, καθώς ούτε και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι πρεσβεύουν. Αποκλείονται επίσης και όσοι μας έφεραν μέχρι εδώ, δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη για το συγκεκριμένο. Και τέλος δεν γίνεται να υπάρχει το παράδοξο της εναντίωσης στον κεντρικό σχεδιασμό της Ε.Ε. από οποιονδήποτε πιστεύει ο ίδιος στον κεντρικό σχεδιασμό, και να διεκδικεί και ψήφο (δηλαδή ΚΚΕ και ΧΑ).

    Από τον δερμάτινο καναπέ δεν ψηφίζουμε ακόμα, από τον δερμάτινο καναπέ μόνο να μην ψηφίσουμε μπορούμε. Κοιτάζουμε το συμφέρον της χώρας και αυτό δεν είναι άλλο από την προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών στην ευρωβουλή, με στόχο όσα αναφέρθηκαν στις πρώτες γραμμές του post μου.

    Για τις δημοτικές, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά, αφού εκεί παίζουν ρόλο τα πρόσωπα, για την κάθε τοπική κοινωνία, και το έργο που έχουν κάνει για αυτές.

    Συνεπώς,δέν θα ψηφίσουμε τίποτε,αφού:

    1.Αποκλείονται –ορθώς βεβαίως-όσοι μάς έφεραν μέχρι εδώ

    2.Αποκλείονται συλλήβδην όλοι οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί,χωρίς κάν να έχουμε διαβάσει τίς θέσεις και τα προγράμματά τους,τους οποίους τσουβαλιάζουμε όλους ώς «χαζονεοφιλελεύθερες θέσεις»,είμαστε δέ εκ τών προτέρων βέβαιοι ότι δέν έχουν τίποτε να πούν καθώς και ότι «ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τί πρεσβεύουν».

     Οπότε τί μένει;

    Μήπως,να αναστήσουμε εκ τού τάφου τον Δελαπατρίδη ή τον Γαρουφαλιά (που έταζε να φέρη τραίνο στα νησιά και τζατζίκι χωρίς σκόρδο);Η τον Καραμουρτζούνη,που μοίραζε αβέρτα-κουβέρτα λεφτά που παρήγε η χρηματομηχανή τής φαντασίας του;

    Μάλλον,λέω εγώ,να ψηφίσουμε τον στρατηγό ε.α. Λάμπρο Δεκαβάλα.Υπάρχει και προτομή του μάλιστα,στην πλατεία τής γειτονιάς μου....


    Konstantinosoa
    10.03.2014, 18:14

    Ο Έλληνας όπως του κάψαν τον εγκέφαλό του και μιλάω τουλάχιστον για την γενιά πριν τα 40 ηλικιακά έτη ειδικά δε πριν τα 30, έχει πάψει να επεξεργάζεται πληροφορίες και επιλέγει με πολύ απλές φόρμες. 

    Στις προηγούμενες εκλογές έφτανε κάποιος να μην έχει τυπικά ένα χρίσμα, για να εκλεγεί σε σχέση με έναν άλλο υποψήφιο απο το ίδιο κόμμα που είχε το μειονέκτημα να έχει το χρίσμα.

    Σε αυτές τις εκλογές τα κριτήρια των Ελλήνων απο πλευράς ποιότητος λίγο έχουν αλλάξει αλλά φέρουν μια πιο σαφή ανάλυση.

    1) Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσουν αυτοί που είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της, ευνοούμενοί της ή όσοι και είναι πολλοί που θεωρούν πως είναι μονόδρομος ως αναγκαίο κακό προκειμένου να μην έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν εθνική καταστροφή.

    2) ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν μεγάλο ποσοστό των ανένταχτων αριστερών που βέβαια ούτε να ακούσουν θέλουν για ΚΚΕ, ψηφοφόροι που ψηφίζουν μια το ένα και μια το άλλο και πάντως όχι το κυβερνόν κόμμα, άνθρωποι που λειτουργούν απο αντίδραση, άνθρωποι που θεωρούν χαμένη την ψήφο όταν δεν πάει σε κόμμα εξουσίας, οι πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, αρκετοί άνθρωποι που σημαία τους είναι το αντιμνημόνιο αν και δεν είναι βέβαιο ότι πείθονται απο τις εναλλακτικές.

    3) Στην Χ. Α. τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Την ψηφίζουν 4 κατηγορίες ανθρώπων:

    α) Αυτοί που θέλουν ένα σχήμα να τους μπινελικώνει και με πρώτη αφορμή να τους δείρει στην Βουλή. Και είναι πολλοί που μέσα στην απόγνωσή τους, στην ανεργία τους, στο λένε κατάμουτρα αυτό.

    β) Αυτοί που βλέπουν το θέμα εθνικιστικά και τους προτιμά σαν μοναδική εθνικιστική εναλλακτική άσχετα αν ικανοποιείται απο τις επιλογές των βουλευτών της.

    γ) Αυτοί που είναι υποχρεωμένοι σε αυτήν λόγω ρουσφετιού: προστασία, "τακτοποίηση" καταληφθέντος ενοικιοστασίου, εκδίωξη παραβατικότητας απο την γειτονία κ.α. Και είναι επίσης πολλοί αυτοί ειδικά σε Αθήνα και Πάτρα.

    δ) Νεοδημοκράτες που δεν θέλουν να ψηφίσουν Ν. Δ.

    4) Στην ΑΝΕΛ πηγαίνουν βασικά Νεοδημοκράτες που δεν θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, γιατί κάτι πρέπει να ψηφίσουν.

    5) Η Δημοκρατική Αριστερά, που μάλλον αν δεν γίνει ένωση με το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι στο επόμενο Κοινοβούλιο πηγαίνουν ψηφοφόροι που θέλουν να είναι και αστοί και δυτικοί και αριστεροί, άτομα που φύγαν απο το ΠΑΣΟΚ και τους κάνει πιο light η αριστερή αυτή εκδοχή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το μη ευρωπαϊκό όραμα τους πέφτει βαρύ.

    6) Το ΚΚΕ πάλι έχει παραδοσιακούς ψηφοφόρους και περιοδικά καρπώνεται και μια σειρά αριστερών ανένταχτων κυρίως νέων η οποία δεν ξέρουν ποιά αριστερά να ψηφίσουν και ποιός φορέας μπορεί να τους εκπροσωπήσει καλύτερα.

    Είδατε πουθενά παραπάνω ουσιαστικό λόγο επιλογής; Ψηφίζουμε απο συνήθεια, χωρίς λογική, χωρίς συνείδηση και στο τέλος δεν θα ψηφίζαμε καθόλου αν δεν ήταν υποχρεωτική η ψηφοφορία. Το σύστημα πέτυχε να μας μετατρέψει σε παθητικούς, σε ιδιώτες. Ήμασταν κάποτε πολίτες....

    Εν τέλει η νέα γενιά δεν θέλει καν να εργαστεί στην Ελλάδα γιατί θεωρεί πλήρως διεφθαρμένη την αγορά εργασίας, πολύ περισσότερο δεν θέλει να αγωνιστεί και να δημιουργήσει έναν νέο κομματικό φορέα. Γιατί και σαν οντότητα η νεολαία μεγάλωσε με το όνειρο του υπαλλήλου και όχι του δημιουργού, που κάποια στιγμή θα τρουπώσει κάπου και αφού τρουπώσει θα ανελιχθεί. Έτσι προτιμάει τα ήδη υπάρχοντα σχήματα με έναν ψήφο όμως που δεν έχει συνείδηση.

    Το χειρότερο όμως είναι τα εν λόγω κόμματα είναι ανεπαρκή και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν κανένα. Απο αυτά όμως όσο υπάρχει αυτό το πολίτευμα θα πρέπει να επιλέγονται οι κυβερνήτες που θα καθορίζουν την ζωή μας.

    Αυτά υπάρχουν και εκεί υπάρχουν πολλά αδιέξοδα.

    1) Αδιέξοδο Παιδείας. Δεν λογαριάζουμε νόμους, δεν λογαριάζουμε λογική, δεν λογαριάζουμε την πνευματική μας ιθαγένεια. Ξεχνάμε......

    2) Αδιέξοδο Επιλογών: Τα υφιστάμενα οχήματα δεν μπορούν να μας μεταφέρουν στον αναγκαίο προορισμό. Το κομματικό πολίτευμα φιμώνει την Δημοκρατία, ενώ τα ΜΜΕ έχουν πετάξει προ πολλού την μάσκα προβάλοντας απροκάλυπτα την καθοδηγούμενη προπαγάνδα και τα συμφέροντα που τους καθοδηγούν. Ένα πλάνο απο την κηδεία της γυναίκας του Μπόμπολα και το πόσοι πολιτικοί ήταν παρόντες φτάνει για να εξαχθούν τα σχετικά συμπεράσματα. Ούτε είναι τυχαίο πως ο μεγάλος παράγοντας πριν απο αυτόν ήταν ο Χρήστος Λαμπράκης ένα άλλο μεγαθήριο του τύπου που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις

    3) Οικονομικά γιατί η οικονομία μας έχει ένα μοντέλο παράλογο και τα πτυχία μας δεν αγγίζουν συνήθως καν τις ανάγκες τις αγοράς, δεν υπάρχει δημιουργία αλλά προσμονή κάποιος άλλος να μας αναλάβει να μας πληρώνει. Το μοντέλο αυτό μας τελείωσε.

    Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτικά των ασθενουσών κοινωνιών μας και των λογικών με τις οποίες ψηφίζουν.

    Στην Αθήνα έχουμε:

    1) Έναν αποτυχημένο δήμαρχο εκλεκτό όμως των ΜΜΕ.

    2) Έναν πρώην αποτυχημένο δήμαρχο που επι δημαρχίας του π.χ. για να γίνει ιστοσελίδα του 9.84 δόθηκαν απίθανα μαύρα τιμολογια, ανάλογα της εγκληματικής ιστοσελίδας της Βουλής.

    3) Έναν εξαρχιώτη της μαγκιάς του "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι".

    4) Τον Άρη, τον οποίο βαραίνουν αποκαλύψεις τουρκικών εφημερίδων, καρατομήσεις στελεχών της Ν. Δ. για πάρτι του, ο Νικολετάτος και τα φθηνά διαμερίσματα με χορηγίες του παππού του για να μην ξεχνιώμαστε.

    5) Έναν φιλελεύθερο γενικώς, ο οποίος η βασική του πολιτική ιδιότητα είναι να δηλώνει gay, οροθετικός και συνοδός κυρίων για 500 την βραδιά και να "δίνει" ως gay τους άλλους υποψηφίους ειδικά τους προσκείμενους στη Ν.Δ.

    6) Και τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι μια κατηγορία μόνος του.

    Στην Θεσσαλονίκη έχουμε:

    1) Τον Τζιτζικώστα ο οποίος είναι κλασσικό παράδειγμα νεποτισμού, αναντάμ - παπαντάμ, ο οποίος όμως θα πάρει τον α΄ γύρο γιατί απλά δεν θα έχει το χρίσμα και γιατί εφαρμόζοντας το νόμιμο κάλεσε μεν το βουλευτή της Χ.Α., εξασφάλισε δε με αυτήν την απλή κίνηση την ταμπέλα του αντισυστημικού και τις πατριωτικές - εθνικιστικές ψήφους. Πλούτος κριτηρίων.

    2) Ο Ιωαννίδης υπάρχει απλώς γιατί ήταν πετυχημένος προπονητής, ωστόσο απο πλευράς αριθμού ψήφων είναι σε λάθος ομάδα (ΑΡΗΣ) και φυσικά ως έχων το χρίσμα αλλ΄ουχι το τάλαντον θα καταποντιστεί.

    3) Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει μια τελειωμένη υπόθεση όπως και το ΚΚΕ (παλαιά λόγω β΄ γύρου και συμφωνιών κάτω απο το τραπέζι διορίζονταν κατα κανόνα αριστεροί όχι τόσο του ΚΚΕ σε κρατικούς φορείς με πρώτα τα κρατικά ΜΜΕ αλλά κ.α. Τώρα με απαγόρευση διορισμών ούτε αυτό υπάρχει άρα και ούτε σασπένς).

    4) Η Χ. Α. κατεβάζει τον δεσμό της κόρης του Μιχαλολιάκου ο οποίος δεν ήταν καν πρώτος σε ψήφους στο κόμμα του στην επικράτειά του. Καταποντίζεται ήδη στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με τα συνολικά ποσοστά του φορέα του. Τώρα θα μου πεις αν κατέβαζε σημαίνον στέλεχος θα άλλαζε τίποτα; Σαν ταβέρνα στα βλάχικα μου ακούγεται με τσολιά χωρίς μάγειρα. Καλός για κράχτης(βασικά ούτε γι΄αυτό είναι ο εν λόγω) αλλά χωρίς μάγειρα(ούτως ή άλλως αυτοί δεν υπάρχουν για να έχουν προτάσεις), τα προβλήματα της Ελλάδος δεν λύνονται. Μια ματιά στην Ουκρανία θα κάμψει πολλές αντιδράσεις. Ο Ναζιστής που ηγείται αυτήν τη στιγμή, συνεργάστηκε μια χαρά με την συστημική Η.Π.Α. έγινε το ντεμέκ πραξικόπημα - λαϊκή επανάσταση με τους πληρωμένους snipers και το αποτέλεσμα είναι πως η Ουκρανία έχει χάσει ήδη ένα μέγα μέρος της προς Ρωσσία. 

    Με τους τσαμπουκάδες κάνεις πόλεμο ίσως, αλλά όχι διαχείριση και επίλυση.

    Η δημαρχία δε της Θεσσαλονίκης ελλείψει στοιχειώδους αντιπάλου θα πάει πανηγυρικά στον Μπουτάρη. Ο οποίος Μπουτάρης μόλις τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να τοποθετήσει πληροφοριακό μπάνερ σε ένα κτίσμα που πλέον δεν υπάρχει το Βουλγαρικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτούργησε με δεδομένη αντεθνική εξαρχική δράση την ίδια περίοδο που υπο των Βουλγάρων βιάζονταν, εκτελούνταν Έλληνες και δημεύονταν οι περιουσίες τους στην Ανατολική Ρωμυλία και όχι μόνο (απο τη δεκαετία του 1880 έως και τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων) και που φυσικά ανεστάλη η λειτουργία του λίγο μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.

    Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει.

      

     

     


    optiras
    10.03.2014, 18:48

    Κατ' αρχήν το παράξενο είναι πως στην ουσία καινούριο πράγμα ακόμα δεν έχουμε δει παρά την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την αποδεδειγμένη ανεπάρκειά του, και τα έξι χρόνια κρίσης.

    Παρά την πληθώρα νέων κομμάτων που ιδρύονται κάθε μέρα, τα περισσότερα από αυτά είναι τμήματα των άλλων ή παραφυάδες αυτών...

    Τα περισσότερα πρόσωπα είναι ανακυκλωμένα ή βγαλμένα από το χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας...

    Οι καρεκλοκένταυροι, καλά κολλημένοι στην καρέκλα της εξουσίας, δεν φεύγουν με τίποτα...Στις ηγεσίες των κομμάτων οι αρχηγοί είναι ανεπαρκέστατοι...

    Από ιδέες στερέψαμε τελείως, τα βασικότερα κόμματα άγονται και φέρονται με νοοτροπία δεκαετίας '80..., Πολιτική δεν παράγεται...Μόνο σλόγκαν πετιούνται αριστερά δεξιά, χωρίς ακόμα και αυτοί που τα φωνάζουν να τα καταλαβαίνουν...

    Οι όποιες προσπάθειες να πάρουμε κάτι από το εξωτερικό, ή απέτυχαν εκεί πριν 10 χρόνια και βάλε-παραδειγμα η ελιά (αναφορά προφανώς στο πείραμα της ελιάς του πρόντι στην γειτονική ιταλία η οποία κατέληξε στην τραγική επανεκλογή του μπερλουσκόνι μετά από πλήρη κυβερνητική παράλυση και κυβερνητική αποτυχία)...


    Konstantinosoa
    10.03.2014, 19:00
    Συν απο μένα αλλά μια αποτυχία της κοινωνίας αποτελεί αντικατοπτρισμό των πολιτών. Οι ευθύνες μας ως πολίτες, ως παραδείγματα, ως γονείς είναι δεδομένες, έστω και αν σε ένα σπίτι υπάρχουν και άλλοι πλέον παραμετρική παράγοντες, όπως η τεχνολογία, τα ΜΜΕ, η αποτυχία του Σχολείου κ.α.
    Hastaroth
    10.03.2014, 19:00

    Παράθεση:

    Το μέλος JeffersonT στις 10.03.2014, 15:08 έγραψε...
    Διακρίνω έναν οπαδισμό υπέρ του Χερ ανίδεου προς φράου Μέρκελ ή είναι ιδέα μου Hastaroth;

    Εγώ διακρίνω μιά άγνοια θέσεων και προτάσεων και έναν αρνητισμό πρός όλους και όλα.Επίσης το να συμφωνής με τίς απόψεις κάποιου άλλου-ενσυνειδήτως όμως-δέν είναι οπαδισμός,αλλά υγιής συμπεριφορά.Οσο γιά το ποιός είναι ανίδεος,μπορούμε να το συζητήσουμε,αλλά όχι εδώ.

    Παράθεση:

    Το μέλος JeffersonT στις 10.03.2014, 15:08 έγραψε...

    Δια της αφαιρετικής μεθόδου, μπορεί να βγει συμπέρασμα σε αυτά που είπα. Δεν περιμένεις ασφαλώς να το συγκεκριμενοποιήσω καθώς κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ευγενικό προς τους υπόλοιπους υποψηφίους.

    Δέν σε αντιλαμβάνομαι

    Παράθεση:

    Το μέλος JeffersonT στις 10.03.2014, 15:08 έγραψε...

    Κανέναν δελαπατρίδη και κανένα τζατζίκι. Εκείνο που πρέπει να έχουμε υπ' όψη είναι το συμφέρον της χώρας μας και εμάς των ιδίων κατά προέκταση. Αυτό δεν υπάρχει ούτε στην τυφλή αποδοχή της δήθεν ευρωπαικής προοπτικής, ούτε στον απομονωτισμό. Οι θέσεις όσων υποστηρίζουν όπως είναι την Ε.Ε. παραμένουν χαζονεοφιλελεύθερες και αποτυχημένες όπως αποδείχτηκε, και οι θέσεις εκείνων που πιστεύουν στον απομονωτισμό φυσικά δεν χρειάζονται συζήτηση.

    Αυτό που γράφεις αποδεικνύει πως δέν έχεις διαβάσει τίς θέσεις τού συγκεκριμένου κόμματος-άν τίς είχες διαβάσει,θα έβλεπες πως δέν μιλάει γιά "τυφλή αποδοχή".

    Παράθεση:

    Το μέλος JeffersonT στις 10.03.2014, 15:08 έγραψε...

    Μας μένουν κάτι ποτάμια, λαγκάδια, βουνά, καλαμιές κλπ. που ούτε κι αυτά έχουν να προσφέρουν τίποτε εκτός της όψιμης πρόσκαιρης τηλεθέασης.

    Κι'ετσι λοιπόν έρχεσαι στα λόγια μου,ότι δηλαδή θεωρώ πως προτείνεις να μήν ψηφίσουμε τίποτε,αλλά να πάμε διά βρούβες.Δυστυχώς είναι νωρίς ακόμη γιά τα μπάνια τού λαού.....


    KRISTHESS
    10.03.2014, 19:16

    Της Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό.. απ'το river Θοδωράκη και απ'το MEGA προτιμώ!!!...{#emotions_dlg.blink}

    όσο για Περιφερειάρχη προτιμώ τη ΣΟΣΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ και όχι σκέτο ΙΩΑΝΝΙΔΗ{#emotions_dlg.scared}{#emotions_dlg.tt2} με τις υγείες μας


    -----------------

    Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα..

    [ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 10-03-2014 19:17 ]


    KRISTHESS
    10.03.2014, 23:50
    χαχαχαχα! σωστός!!!!!
    KRISTHESS
    11.03.2014, 21:30

    με σκεπτικισμό μόλις είδα και το παρακάτω... αλήθεια ? ψέμα? εμπάθειες μεταξύ δημοσιογράφων? κάτι περισσότερο ίσως? τι να πω... για δείτε το...