error 991b
ελληνική μουσική
Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

Το Ζεϊμπέκικο της Αλφαβήτας -Λήδα Χαλκιαδάκη, συμμετέχει ο Γιάννης Λεκόπουλος

krios80
09.04.2025, 23:18

« Το Ζεϊμπέκικο της Αλφαβήτας »
 Λήδα Χαλκιαδάκη
Συμμετέχει ο Γιάννης Λεκόπουλος

Μουσική – Στίχοι : Λήδα Χαλκιαδάκη

 

                                                                     Λήδα Χαλκιαδάκη, Το Ζεϊμπέκικο της Αλφαβήτας (HQ Official Audio Video) -  YouTube

Το “Ζεϊμπέκικο της Αλφαβήτας” σε στίχους και μουσική της τραγουδοποιού Λήδας Χαλκιαδάκη, είναι μια απόπειρα οδοιπορικού μέσα στο Χρόνο. Μια απόπειρα συνομιλίας με την Ελλάδα, σαν ευλογία και σαν αγωνία, σαν παράπονο και σαν αιώνιο φως. Εικόνες, στιγμές, πινελιές της Ιστορίας και του Μύθου, όσες μπορούν να χωρέσουν σε ένα άσμα διαρκείας  5μιση λεπτών, γεννάνε μια μπαλάντα που δείχνει την αγάπη και τον σεβασμό της δημιουργού για τον τόπο της.

Η Λήδα, γνώριμή μας και από το ντουέτο “Λήδα - Σπύρος”, έκανε μια “χειροποίητη” δουλειά, παρέα με εκλεκτούς και ταλαντούχους συνεργάτες. Αποδίδει τους ενδιαφέροντες στίχους της με μια μελωδική θεατρικότητα, οδηγώντας μας σ’ ένα διαχρονικό γοητευτικό ταξίδι και με την φλογέρα της  μας φέρνει στο νου τις επιτυχίες του διάσημου ντουέτου, στην κοσμογονική 10ετία των 70ς.
Ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Λεκόπουλος, άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς τραγουδιστών, μοιράζεται την ερμηνεία με τη Λήδα στα δυναμικά σημεία, με δωρικότητα και μουσικό ήθος.

 

Info:

Κοσμάς Κοκόλης : 12χορδη κιθάρα, μπουζούκι

Μιχαηλάγγελος Νιάρχος : Κλασσική κιθάρα

Μιχάλης Καλκάνης : Κλασικό μπάσο με δοξάρι

Κώστας Λασκαράκης : Τύμπανα

Martha Moreleon : Φωνητικά

Λήδα Χαλκιαδάκη : Φλογέρα, φωνητικά

Νίκος Πιτλόγλου : Πιάνο

Ενορχήστρωση : Νίκος Πιτλόγλου
Ηχογράφηση,μίξη,mastering: Studio Αρίων

Φωτογραφία : Ηρώ Νικοπούλου

Μακέτα: Ευδοκία Λασκαράκη

Παραγωγή : Λήδα Χαλκιαδάκη

Κυκλοφορεί από την εταιρεία Καθρέφτης Ήχων Αληθινών / 2025

[ τροποποιήθηκε από τον/την krios80, 09-04-2025 23:26 ]


istoxastis
10.04.2025, 15:25

Αντί σχολίου, καταθέτω τον λόγο της Λήδας,

"Καλησπέρα αγαπημένοι μου, δυό μεγάλα γεγονότα με έκαναν πέρσι να βγάλω την "Αλφαβήτα" μου απ' το συρτάρι και να την ηχογραφήσω. Να προλάβω...Μιά προσωπική ευτυχία, ο ερχομός της εγγόνας μου, της μικρής μας Λήδας... και η ανάγκη της νεολαίας μας για τις μεγάλες Αξίες, εκεί που ξεχείλισε πιά το ποτήρι... στην εγκληματική τραγωδία των Τεμπών και τα φυσικά επακόλουθα του ξεσηκωμού της Κοινωνίας. Για μιά καλύτερη Ελλάδα παλεύουμε, αυτήν που θα ζήσει η μικρή Λήδα και όλα τα παιδιά... για έναν καλύτερο κόσμο"

Υποκλείνομαι

κι εύχομαι, στο Ζεϊμπέκικο της Αλφαβήτας, καλοτάξιδο!


Kristalo
10.04.2025, 18:18

Ένα τραγούδι δύο θέματα. Η εναλλαγή του ελλάσονα με το μείζονα σου χαρίζει την πνοή αισιοδοξίας και της δύναμης...Λυρικότητα που ταιριάζει απόλυτα στους στίχους σε ταξιδεύουν στ΄αληθεια σε από την αρχαιότητα στην νεότερη μας ιστορία...Όμορφο με διαφορά απο σε ότι κυκλοφορεί. Καλοτάξιδο εύχομαι!