Stella δεν ξερω το κατα ποσο το διαφορετικο στυλ μπορει να ταξινομησει τα stage και τα επιπλα ηλ.πιανα σε κατηγοριες.
Αντιθετως, μου κανει εντυπωση πως κανεις δεν προτεινε στο μελος stavroul να αγορασει ενα πραγματικο πιανο.
Stavroul, το κακο με τα ηλεκτρικα πιανα ( ειτε ειναι επιπλα, ειτε ειναι stage ) ειναι πως πρεπει να ανεβεις σε ακριβα μοντελα για να αποκτησεις κατι το οποιο θα ειναι "σαν" πιανο. Και εαν δεις τις τιμες των μεγαλων ηλεκτρικων πιανων, θα παρατηρησεις πως ειναι περιπου ιδιες με τις τιμες μεταχειρισμενων και καλοδιατηρημενων κλασσικων ξυλινων πιανων.
Κι εγω για ενα διαστημα μεγαλωσα μελετωντας σε αρμονιο, ομως η αισθηση του πραγματικου πιανου ειναι τελειως διαφορετικη και πιο ωφελιμη για εναν μαθητη.
Αναγωνριζω βεβαια πως πολλες φορες οι γονεις το σκεπτονται, γιατι μπορει να ειναι μια επενδυση χωρις "αντικρυσμα". Παιδια σταματανε τις μουσικες τους σπουδες και το πιανο αποτελει ενα επιπλο που πιανει χωρο στο σαλονι.
Εγω θα προτεινα να κοιταξεις και για stage, αλλα και για επιπλα πιανα. Μπορεις επισης να βρεις καλα μοντελα ηλ.πιανου μεταχειρισμενα.
Επαναφερω ενα link προς μια αγγελια ενος πιανου που θεωρεται η ναυαρχιδα της Kawai:
Kawhttp://www.noiz.gr/index.php?topic=10912.msg143708#msg143708" TARGET="_blank">Kawai Stage Piano
Στελλα, ιδιαιτερα τα Yamaha stage pianos, παρεχουν ενα extra αξεσουαρ που δινει τα 3 πεταλια του κλασσικου πιανου. Παρολαυτα, σιγουρα η μιμηση δεν ειναι ιδια με το πραγματικο φαινομενο του κρατηματος μια νοτας ή του sostenuto.