δυο διαφορετικα οργανα δεν μπορουν να συγκριθουν...
ειναι αλλο πραγμα...
εγω ειμαι ηλ.κιθαριστας..
πως μπορεις να συγκρινεις κλασσικη με ηλεκτρικη κιθαρα?
ετσι δεν μπορεις να συγκρινεις αρμονιο με πιανο..
ο τροπος σκεψης ο τροπος παιξιματος τα μουσικα ειδη που ερχεσαι σε επαφη η διδακτεα υλη ειναι τοσο διαφορετικα απο ενα σημειο και μετα...
αυτο δεν σημαινει ομως οτι οι<ηλεκτρικοι παιχτες> δεν μπορουν η δεν αξιζουν(δυστηχως για καποιους) να εχουν ενα αναγνωρισμενο πτυχιο στο οργανο τους...το εχω ξανασχολιασει σε αλλο τοπικ και ειναι ευχαριστο που βλεπω και αλλους να το θιγουν και εδω
ειναι λαθος ομως να κοιταμε πιο ειναι ανωτερο η οχι.....αγωνας δρομου ειναι?
σημασια εχει ολοι να καταλαβουν οτι οπως ειναι διαφορετικο το οργανο ετσι διαφορετικο θα ειναι και το πτυχιο....
με αλλα κρητηρια θα εξεταζεται ο παιχτης στο ηλεκτρικο οργανο...με αλλα ο κλασσικος...
η θεωρια ετσι κι αλλιως ειναι για ολους η ιδια...
το πιανο για μενα ειναι ο βασιλιας των οργανων...αλλα πραγματα ομως θα προσεξεις στον πιανιστα και αλλα στον πληκτρα...ετσι δεν ειναι??
και εγω παιζω ενα κομματι του bach στην ηλεκτρικη κιθαρα...αλλα ακουγεται σαν φτωχος συγγενης γιατι εξαρχης δεν ηταν γραμμενο για ηλεκτρικη κιθαρα!!
εχτε ακουσει κανεναν να παιζει hendrix στην κλασσικη??και αν ναι ακουγεται καλα??
καθε μουσικο ιδιωμα προυποθετει τους <ηχους του>τα <οργανα του>το <παιξιμο του>
ετσι και καθε πτυχιο θα επρεπε να κρινεται αναλογα με τις ιδιοτροπιες του καθε οργανου ξεχωριστα...