Καλησπέρα αν και το thread είναι παλιό, πλέον έχουν γίνει κάποιες πολύ βασικές επανακυκλοφορίες βινυλίων, επίσης στο discogs υπάρχουν βινύλια σε near mint με 3 - 4 ευρώ τη τιμή τους! Ωστόσο θέλω να σταθώ στις επανακυκλοφορίες βινυλίων ελληνικών και ξένων! Επειδή έχω φίλο συλλέκτη και αγοράζει συνέχεια, με εξαίρεση του Michael Jackson τις επανακυκλοφορίες που έχουν απίστευτο ήχο (καλά το Thriller είναι από άλλο σύμπαν) και έχουν και νορμάλ τιμή γύρω στα 20 ευρώ το βινύλιο... από άλλους καλλιτέχνες είναι απογοήτευση ο ήχος. Έχουν βγει το Αντίδοτο της Βίσση και οι Ευαισθησίες της Γαρμπή για πρώτη φορά σε βινύλιο και ο ήχος είναι πολύ χειρότερος από τα cd που κυκλοφόρησαν το 1997-98. Έχει πολύ κλειστό ψυχρό ήχο, τέρμα ένταση και παραμόρφωση και επισκιάζονται τα μουσικά όργανα και η φωνή του καλλιτέχνη. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τις επανακυκλοφορίες της Μίνος σε δίσκους του Μάνου Λοΐζου που έχει βγάλει. Από τη Μίνος δεν το περίμενα που είναι ιστορική εταιρεία, άκουσα το δίσκο "Τα τραγούδια της Χαρούλας" και είχε φουλ παραμόρφωση ενώ δεν ξεχωρίζεις τα όργανα και η φωνή από το βάθος βγαίνει. Καλά ότι αυτά της Μίνος έχουν 50 ευρώ σχεδόν, και της Panik της Γαρμπή επίσης 50 ευρώ ενώ της Βίσση 30. Για να μην πω για τα ξένα που επίσης πάνε στα 50 ευρώ τα απλά βινύλια που είναι μισάωρα σε διάρκεια, ενώ τα διπλά βινύλια 70-80 ευρώ, είναι lofi τα περισσότερα και δεν έχουν διαφορά από το να ακούς ένα mp3 128άρι.
Η άποψή μου είναι, όσοι είναι φαν βινυλίων ας ψάξουν για παλιές εκδόσεις που είναι φθηνά αυτά και ας είναι μεταχειρισμένα.
[ τροποποιήθηκε από τον/την thebest20, 11-10-2023 14:20 ]