Παράθεση:
Το μέλος comicmaniac στις 08-05-2009 στις 21:46 έγραψε...
ειναι ομως πολυ ομοοοορφο οργανο,νομιζω οτι το ερωτευθηκα,θα παω στομαγαζι να τσεκαρω.οσον αφορα δασκαλο τοτε?υπαρχει δασκαλος ακορντεον ή θα τρεχω σε λαικες να βρω γυφτους?
|
Φίλε μου επιτρεψέ μου να παρέμβω λίγο στο σχόλιό σου .
Σε πληροφορώ πώς οι τσιγγάνοι (γύφτοι ,όπως τους λές)είναι και πολύ καλοί στη μουσική . Εχουν την μελωδία και τον ρυθμό"μέσα" τους . Εγώ μπορώ να πώ ,ότι τους "ζηλεύω ". Γιατί τους χαρακτηρίζεις με αυτόν τόν κάπως υποτιμητικό τρόπο; Η μουσική είναι μία ,απλώς κατηγορία αλλάζει. Δεν ξεχωρίζει άτομα , φυλές , κλπ. Και στο συγκεκριμένο θέμα , γι΄αυτή μιλάμε .
Οσο αναφορά τώρα το ακορντεόν : Είναι ολοκληρωμένο όργανο ( όπως το πιάνο, το αρμόνιο) στο οποίο παίζεις μελωδία , συγχορδία(ακόρντο) και ρυθμό συγχρόνως .
Οπως έχω γράψει πρόσφατα σε συναφές θέμα, προτιμώ τα HOHNER η WELTMEISTER ασυζητητεί . Μια φορά το αγοράζεις το όργανο και ειδικά το ακορντεόν , το οποίο δεν "εξελίσεται" όπως το αρμόνιο . Εγώ έχω WELTMEISTER 80/άρι και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.Κορυφή όμως για μένα είναι το HOHNER. Νομίζω πως ένα 60/άρι είναι υπέραρκετό τουλάχιστον για αρχή .
Η αυτοδιδασκαλία είναι σχετικά δύσκολη , όπως και σε όλα άλλωστε τα μουσικά όργανα , καθόσον πρέπει να αρχίσεις από την αρχή και σε θεωρητικά . Με το δεδομένο ότι στο ακορντεόν έχεις να κάνεις , όπως προείπα , μέ πολλές παραμέτρους (συγχορδία -ρυθμό- μελωδία) τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο . Για μένα καλό είναι να διδαχθείς κάποια "πράγματα". Βέβαια τίποτε δεν είναι δύσκολο αρκεί να το θέλεις και να το αγαπάς .
Σε ότι αφορά τα δάκτυλα -ιδιαίτερα στο ακορντεόν - δεν ισχύει αυτό που λές . Αυτό το όργανο σε αντίθεση, κατά κάποιο τρόπο, με το πιάνο θέλει "χαϊδεμα"
Οι συνομιλητές ,για το που θα το βρείς να το αγοράσες, νομίζω ότι κάλυψαν πλήρως το ερώτημά σου .
Καλή αγορά λοιπόν και καλό μουσικό "ταξίδι".
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : reteos στις 07-05-2010 07:01 ]