Παράθεση:
Το μέλος Panagiotisded στις 11.12.2012, 02:07 έγραψε... ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ όταν είδα ότι στους εργοστασιακούς ήχους η διαφορά με το pa50 είναι απίστευτα μικρή. Συγκεκριμένα. Κλαρίνο folk, accordeon όχι ελληνικό, και γενικά όλα τα όργανα εκτός της κιθαρας, ούτι, μπουζουκι, σαντουρι, μπαγλαμα τα οποία είναι και αυτά που μας ενδιαφέρουν στο ελληνικο πενταγραμμο ήταν ΊΔΙΑ. ΙΔΙΑ ΌΜΩΣ πάθαμε πλάκα. Βέβαια στο 50 έχω πακέτα δικά μου και όργανα πιο φυσικά. Τα drum kits ήταν περίπου ίδια με κάποια αναβαθμισμένα που έχω. Η τεράστεια διαφορά ήταν στην κθάρα, στο μπουζούκι και στα υπολοιπα που είπα.
|
Αγαπητέ Παναγιώτη τα όργανα από Tyros - Pa3X πρώτα απ' όλα δεν διαθέτουν Βαλακνικούς ήχους , και οι ήχοι που αναφέρεις που πράγματι όχι είναι κοντά αλλά είναι ακριβώς οι ίδιοι ήχοι , και θα μου επιτρέψεις να σου πώ ότι πρόκειται γιά "ανέκδοτα" και όχι για ήχους , που πράγματι είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι με το Folk clarinet - OUD κλπ θα βγάλει δουλειά , άμα πρίν δεν το πετάξει και το Pα800 ή το Ρα3Χ στα σκουπίδια !
Άμα πράγματι θέλεις να ακούσεις διαφορές , βάλε τα DNC πνευστά πιάνα , Studio DK , και μην κρίνεις το Ρα3Χ με ένα Style ερασιτεχνικό που θα βάλεις και θα παίζει με την Legancy Library με ήχους & ΚΙΤ του i30 Με την νέα Factory Bank , παίζουν μόνο τα καινούργια που διαθέτουν DNC STS , Guitar mode2 και γενικά τα πράγματα δεν είναι τόσο επιδερμικά και εύκολα όσο πιθανόν να φαίνονται !
Η σειρά Ρα800 και πέρα έχει δυνατότητες γιά να κατασκευάσεις αξιοπρεπή πράγματα , το εργοστάσιο όμως κατηγορηματικά τό ξεχνάμε τελείως ακόμα και οι κιθάρες που σ' αρέσουν παίρνουν 4 με άριστα το 10 !
Στις Συλλογές που κατασκευάζω είναι "άλλο όργανο" με όλλους ήχους (400 custom STS στο Ρα3Χ) από εξωτερικά δείγματα Στουντίου σαν VSTi άς πούμε με τεχνικές sample modeling & articulations αφού το όργανο διαθέτει features που δεν έχει ούτε το Kronos , πέραν του ότι παίζει με 32-40 εξωτερικά Drumkits , μπάσσα , κιθάρες , κρουστά κλπ , τίποτα από μυρωδιά εργοστασίου , αλλιώς σοβαρή δουλειά δεν γίνεται !
Φίλτατε άν τα όργανα αυτά δεν διέθεταν 96-512 Mb Ram , δεν θα τολμούσα να φτιάξω ποτέ τίποτα και θα ήμουν στη σειρά Tyros και ας είναι πίσω , όλη η δουλειά είναι η μονάδα sampler ... !
Παράθεση:
Προσωπική μου άποψη. Korg pa50 ... σεταρισμένα σωστά δεν έχουν να ζηλέψουν τπτ απο τα θηρία pa3x. |
Όχι απλά έχει να ζηλέψει μόνο αλλά είναι η νύχτα με την ημέρα για αυτό που πραγματεύονται , διαφορά Fiat - Porche θάλεγα σε απλές γραμμές , γιά ψάχτο λίγο παραπέρα και θα με θυμηθείς !
Τώρα όσον αφορά την δημιουργία Συλλογής γιά κάποιο άλλο όργανο σειρά έχει το Ρα600 που και φθηνό είναι και 96 Mb δείγματα παίρνει οπότε φτιάχνεται αξιοπρεπώς , και τα Sample features του Pa3X διαθέτει ( με εξαίρεση το afterttouch) , οπότε ο λίγος χρόνος που μου απομένει θα επενδυθεί πρός αυτή την κατεύθυνση.
Χαιρετισμούς
[ τροποποιήθηκε από τον/την Sharmman, 07-12-2014 03:30 ]