Καλησπέρα παιδιά
Πρώτο μου ποστ σ'αυτήν την ωραία διαδικτυακή κοινότητα κι όπως λέει ο τίτλος του τόπικ, θα ήθελα μερικές συμβουλές για αγορά πλήκτρων.
Καταρχήν, έκανα αρμόνιο σε ωδείο για 5 χρόνια μέχρι που το παράτησα και τον τελευταίο καιρό έχω ενα MIDI keyboard συνδεδεμένο στον υπολογιστή και ηχογραφώ με τη βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων (Reason, FL Studio κ.α.)
Μιας και τελείωσα με πανεπιστήμιο-διαβάσματα κλπ, σκέφτομαι να ξαναρχίσω το ωδείο και μαζεύω λεφτά για την αγορά πλήκτρων. Το πρόβλημα είναι δεν έχω πολλές γνώσεις στο θέμα γι' αυτό ζητάω και τη βοήθειά σας. (δεν ξέρω καν τι ακριβώς χρειάζομαι -synth, workstation, αρμόνιο;)
Για να μην πολυλογώ ψάχνω ένα όργανο με καλό κλαβιέ (κατά προτίμιση 88 πλήκτρα -και 61 μια χαρά είναι) με μεγάλη ποικιλία ήχων (ακούω και ασχολούμαι με πολλά είδη μουσικής -από techno και big beat μέχρι ρεμπέτικα) και καλή ποιότητα ήχων -κυρίως ακουστικών οργάνων- (έχω ακούσει ότι αυτές τις ανάγκες τις ικανοποιούν τα Kurzweil, αλλά, όπως είπα, είμαι άσχετος). Όσο για τιμή, από 500 μέχρι και 2500 ευρώ (όχι ότι τα έχω τα λεφτά αλλά λέμε τωρα).
Ένας φίλος μου είπε να κοιτάξω το Kurzweil PC3X. Μπήκα σ' ένα ηλεκτρονικό μαγαζί και το όργανο είναι στην κατηγορία Stage Pianos (?). Ποιά η διαφορά από synth/workstation; Με βάση αυτά τα λίγα που είπα, εγώ, τελικά, τί χρειάζομαι;
Ελπίζω να έγινα σαφής Ευχαριστώ εκ των προτέρων!