Παράθεση:
Το μέλος kamelia8 στις 04-04-2012 στις 13:19 έγραψε...
Λόγω δουλειάς, μιλάω συνεχόμενα πολλές ώρες τη μέρα. Και μετά από 3-4 μέρες η φωνή μου βραχνιάζει.
Από τα λίγα που γνωρίζω σχετικά με τη σωστή αναπνοή, η λύση για να μην κουράζω τις χορδές μου είναι να παίρνω αναπνοή απ'το διάφραγμα. Δεν μπορώ όμως να το καταφέρω! Όταν είμαι χαλαρή στο σπίτι μου, το κάνω και το καταφέρνω, αλλά μόλις έρθει η στιγμή να υψώσω λίγο τον τόνο της φωνής μου, αμέσως επιστρατεύω τα πνευμόνια μου! Και μετά από κάποια στιγμή το ξεχνάω τελείως και μιλάω 5-6 ώρες έτσι.
Μπορείτε να μου δώσετε πρακτικές σουμβουλές; Θα το συνηθίσω γρήγορα; Γιατί δε γίνεται να μιλάω και να σκέφτομαι συνέχεια "πάρε σωστή ανάσα, πάρε σωστή ανάσα" !!
|
Καλησπέρα αγαπητή μου!
Λοιπόν...αυτά που θα κάνεις είναι δύο απλά και πολύ δοκιμασμένα πράγματάκια...1)ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ...αυτό από μόνο του θα σου κάνει την ανάσα πολύ ''σφιγμένη'' και με τη χρήση όλων των λανθασμένων μυικών ομάδων...το γεγονός για πχ πως πονάς στην κλείδα όταν παίρνεις ανάσα οφείλεται στην κατά λάθος ενεργοποίηση των σκαληνών μυών του τραχήλου που ανέλκουν το θωρακικό κλωβό κατά την εισπνοή και προκαλούν γρήγορη κόπωση όχι μόνον των φωνητικών χορδών και του λαιμού αλλά και της ανάσας...
2)Βάλε στ αυτιά σου την αγαπημένη σου μουσική και ΞΑΠΛΩΣΕ σ ένα στρώμα γυμναστικής...μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο...μετά από κανα 20 λεπτο βαλε ένα βιβλίο ικανού βάρους(ούτε υπερβολικά ελαφρύ ώστε να μην το νοιώθεις,ούτε και βαρύ ώστε να σε πιέζει-ίσα ίσα να το ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ)και συνέχισε να ακούς την μουσική σου για κανένα 20 λεπτο ακόμη...
Κάνε το ίδιο κάθε μέρα και θα δεις σιγά σιγά πως θα αρχίσεις να μιλάς όλο και πιο άνετα...
3)Κάνε προθέσμανση της φωνής σου στον τόνο ομιλίας σου,με ένα μμμμ και κλειστό το στόμα,όπως και ένα δδδδ η ζζζζ με ενωμένα τα δόντια μπροστά στους κοπτήρες...
Καλή επιτυχία!