Παράθεση:
Το μέλος Natalia-Nefeli στις 12-07-2012 στις 00:29 έγραψε...
Από την άλλη σε λίγο κλείνω ραντεβού για να δω ένα westmeister consonna μεταχειρισμένο και δεν ξέρω τι ακριβώς να προσέξω βλέποντας το. Έχω ψιλοπελαγώσει. Τι έχετε να μου προτείνετε;
|
Nαταλία το westmeister consonna δεν το ξέρω .Εγώ έχω ένα WELTMEISTER (80/άρι) .Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο καθότι υπάρχει μια διαφορά «s” se “L” we(s)tmeister - we(L)tmeister . Aν όμως μιλάμε για το ίδιο μπορώ να πώ ότι είμαι ικανοποιημένος από αυτό. Αυτό που πρέπει να προσέξεις ,σε ένα μεταχειρισμένο ακορντεόν είναι :
1)Η φυσούνα σε τι κατάσταση είναι . (Μήπως είναι «σάπια»)
2) Αν «δουλεύουν» όλα τα πλήκτρα (τόσο στα πρίμα όσο και στα μπάσσα). Τόσο στο «πάτημα» όσο και στην επαναφορά τους.
3) Να μην χάνει αέρα πιεζοντάς το ,ενώ δεν να πατάς κανένα πλήκτρο; Αν χάνει αέρα σημαίνει πώς ή η φυσούνα είναι κάπου τρύπια ή τα πλήκτρα έχουν φθορά και δεν κλείνουν καλά τις οπές .
4) Ο ήχος του πώς είναι ,αν σ΄αρέσει .( Καλό είναι βέβαια να έχεις και κάποιον έμπειρο μαζί σου όταν πάς να το δείς).
5) Η τιμή του σε συνδυασμό με το μοντέλο και την παλαιότητά του ( σύγκριση δηλ με τιμή καινούργιου) .
Αυτά έχω να προτείνω εγώ ίσως κάποιος ειδικός προτείνει περισσότερα .
Καλορύζικο και πάντα για χαρές .