Inkve,
η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ έχω παρατηρήσει ποτέ να γράφεται κάτι τέτοιο, γι' αυτό και το έγραψα με έντονα γράμματα.
Ας θυμηθούμε πρώτα από όλα πως είμαστε μουσικοί, και όπως είπες κι εσύ, πολύ σωστά, το πώς ξεκινήσαμε... Η αποστείρωση της μουσικής (και όχι μόνο) παιδείας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που αν θα ήθελα με μια φράση να πω την άποψή μου, θα ήταν ακριβώς αυτή που είπα.... Μας εκπαιδεύουν να είμαστε κομπιούτερ που αποστηθίζουν κομμάτια και τα εκτελούν δίχως λάθη, να παπαγαλίσουμε ένα πρόγραμμα και έπειτα να το εκτελέσουμε, αγοράζοντας ένα βαθμό άνω του 8, όλοι στο ίδιο σακί, καλοί, μέτριοι, κακοί... αλίμονο αν ανθίσει κάτι στο χώρο της μουσικής παιδείας... θα βρεθεί ένα σχέδιο Αθηνά να το κόψει από τη ρίζα... όταν ο μόνος τρόπος να μάθεις ένα όργανο είναι σε ένα ωδείο και με τον αποστειρωμένο τρόπο που είθισται να γίνεται, όταν κλείνει το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα, όταν κλείνουν τα μουσικά σχολεία και το Μουσικό Θερίσου π.χ. δεν έχει Λυράρη (!!!), πες μου εσύ πώς είναι δυνατόν για κάποιον που αγαπά τη μουσική να βρει εν τέλει το δρόμο του και να θυμηθεί πώς άρχισε; Πολλοί χάνονται στην πορεία, όπως η bluetone και πνίγονται σε μια κουταλιά νερό... άγχος, απογοήτευση και αποστροφή, ιδού τα αποτελέσματα.... Γι' αυτό κι εγώ, όπως κι εσύ, με όποιον τρόπο έχουμε, ακόμα και από αυτό το μικρό post, ας ρίξουμε ένα βότσαλο στη λίμνη, ας ταρακουνήσουμε λίγο τα νερά και ας απλώσουμε το χέρι σε αυτούς που το χρειάζονται...έχοντας πέσει η ίδια θύμα μιας νοσηρής κατάστασης που μου κόστισε χρόνο, χρήμα αλλά με έκανε να μάθω ακριβώς τι πρέπει να κάνω και να είμαι σε εγρήγορση, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην πάθουν και άλλοι τα ίδια...
Bluetone
από ότι καταλαβαίνω από αυτά που μου γράφεις, έχεις σιχαθεί την όλη διαδικασία και ανυπομονείς να ξεμπερδέψεις... ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. Πάρε το χρόνο σου. Αν το πρόβλημά σου είναι να τελειώνεις για να διδάξεις, μπορείς ήδη με το πτυχίο, άρα δεν σε βιάζει κάτι. Σου είπα, απόλαυσέ το! Άλλαξε δάσκαλο, περιιβάλλον, ωδείο ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ αν χρειαστεί! Είμαι σίγουρη πως με τόση κούραση και επανάληψη, τα κομμάτια θα τα έχεις σιχαθεί πια... Στο λέω προκαταβολικά, εγώ το έκανα, έμαθα νέο πρόγραμμα από την αρχή για να απαλλαγώ από το βάρος της πολύχρονης μονότονης μελέτης. Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερί και όλα σου φαίνονται βουνό. ΠΑΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
Καλή επιτυχία, περιμένω να δω σε απάντησή σου πως πήρες τη σωστή απόφαση.
[ τροποποιήθηκε από τον/την elafi, 28-03-2013 09:46 ]
[ τροποποιήθηκε από τον/την elafi, 22-04-2013 09:19 ]