Παράθεση:
Το μέλος aggelosnegas στις 20.06.2015, 15:08 έγραψε...
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις πρώτα από όλα,
Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα για το 40-60 %. Αλλά εφόσον μιλάμε για ωδείο μιλάμε και για πλήθος μαθητών, άρα δεν θα ζήσει μόνο από ένα άτομο. Έτσι κι ο καθηγητής θεωρητικά θα πάει μια φορά στο ωδείο και θα έχει παραπάνω από ένα μαθημα οπότε τα μεταφορικά διαιρούνται. Επίσης για κάτω από 12000€ υπάρχει και το αφορολόγητο σωστά (τώρα προσπαθώ να καταλάβω και αυτα με τις φορολογικές δηλώσεις οποτε συγχωρέστε με αμα κάνω λάθος).
Όσο για την προετοιμασία δεν νομίζω ότι είναι και πάρα πολύ. Εννοώ ούτε να διορθώσει γραπτά έχει ουτε να κάνει κάποια έρευνα πριν το μάθημα. Το πως θα κάνει το μάθημα ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο αλλά μονο τον πρώτο καιρο σαν δάσκαλος και εφόσον για να παρει πτυχιο έχει κάνει καιπρακτική διδασκαλίας. Συμφωνώ ωστόσο ότι δεν πρέπει να δουλεύει για λίγα λεφτά.
Για τις εξετάσεις ναι οκ να πληρωθούν οι άνθρωποι (4-5 ατομα έτσι;) αλλά 100 ευρώ ο καθένας για 1-2 ώρες; Δεν το θεωρείς υπερβολικό; Ναι δεν λέω εξετάσεις γίνονται 2 φορές το χρόνο αλλά φαντάζομαι κάνουν και καποια άλλη δουλειά αυτοί οι άνθρωποι.
Προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί το πράμα. Σε καμία περίπτωση δεν κάνω κάποια επίθεση! Για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ μουσικός είμαι και θα μου άρεσε πολύ να βγάζω παραπάνω λεφτά από αυτό.
|
Φιλε αγγελε σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι κανεις επιθεση.
Πιθανον η εγω δεν το εξηγω σωστα η εσυ οπως λες προσπαθεις να καταλαβαεις,κουβεντα κανουμε.......
προσεξε λοιπον,το ωδειο σαν ωδειο ετσι η αλλιως κοβει αποδειξη σε καθε μαθητη,αυτο που λες για το αφορολογητο δεν ειναι επιχειρημα,ενα ωδειο περα απο την ασφαλεια του καθηγητη την δικια του και τα εξοδα που σου ειπα πιο πανω σου δινει την δυνατοτητα οργανων που και αυτα θελουν καποια λεφτα για συντηρηση,επισης μπορει να εχει καποιο ενοικιο το κτισμα,επισης σου παρεχει το χωρο,ολα αυτα ειναι εξοδα,δεν ξερω αν σου φαινονται λιγα,αλλα ειναι πολλα!
Το 60-40 που λεω δεν ειναι ευαγγελιο,πολλες φορες μπορει να ειναι και αντιστροφα τα πραγματα,παιζουν πολλα πραγματα ρολο.
Ομως θα σου κανω μια παραπανω αναλυση ισως για να καταλαβεις......ενας μαθητης λοιπον δινει 100 ευρω για ενα οργανο το μηνα,απο τα 100 ευρω τα 23 ευρω πανε στο κρατος,μα μενουν λοιπον 77 ευρω για ωδειο και καθηγητη.
Στο 60-40 που σου ειπα, βγαινει απο το ποσο των 77 ευρω και ειναι περιπου 45 για δασκαλο και 32 για το ωδειο.
Και σου εξηγω απλα.αυτα τα 45 ευρω που παιρνει ο δασκαλος ειναι δια 4 φορες το μηνα και οχι την φορα
Αρα για καθε 40λεπτο ειναι 11 ευρω περιπου,απο αυτα τα 11 ευρω εχει να δωσει στην καλυτερη περιπτωση με μεσα μεταφορας 3 ευρω,αρα μενουν 8 ευρω,απο αυτα τα 8 ευρω πολλες φορες δινει για να συμπληρωσει την ασφαλεια του κανει δηλαδη κατα ενα μερος αυτασφαλισει,αυτα μπορει να ειναι απο αλλα 3 ευρω μεχρι και 5.
Αρα τι μενει μενει στο τελος;;περα απο το πως θα ερθει και το πως θα φυγει που πιθανον δεν θα ερθει με μεσα μεταφορας και θα δωσει λεφτα σε βενζινες φθορα αυτοκινητου κ.λ.π,ναι γιατι ολα εχουν κοστος, ολα τα αλλα πανε αναλογικα για καθε μαθητη.
Μπορεις λοιπον να καταλαβεις οτι οχι 10 με 15 ευρω δεν βαζει καθαρα στην τσεπη αλλα μπορει και να βγαινει μια η αλλη.
Ναι εσενα ως μαθητη σου φαινονται πολλα τα 100 ευρω το μηνα ειδικα αν κανεις μια δουλεια και παιρνεις 500-600 ευρω,αλλα υπαρχει και η αλλη μερια,που αυτα που σου λεω ισχυουν.
Οσο αναφορα τους πολλους μαθητες,ειδικα σημερα δεν ειναι οπως παλια,αλλα και για παλια να μιλησουμε,εγω δεν θυμαμαι κανενα δασκαλο μου να εχει για παραδειγμα 40 μαθητες.
Τωρα για τα εξεταστρα που λες θα σου κανω την ιδια αναλυση,απο τα 500 ευρω π.χ που δινεις τα 115 τα παιρνει παλι το κρατος,το ωδειο που σου δινει το πτυχιο για να βγεις αυριο στην αγορα εργασιας πρεπει να παρει ενα σεβαστο ποσο,αλλιως γιατι να σου δωσει ενα πτυχιο τσαμπα;; επειδη προσφερει τεχνη;; αρα τουλαχιστον θα παρει 150 ευρω.
150 ευρω το ωδειο και 115 το κρατος μας κανει 265 ευρω και μας μενουν 235 ευρω που πρεπει να παρουν 5 ανθρωποι,αυτοι λοιπον θα παρουν 45 ευρω περιπου,που και εκεινοι θα δωσουν ενα μερος στο κρατος συν τα μεταφορικα τους συν οτι ειναι εκει για ωρες,συν οτι εχει καποια βαρυτητα η υπογραφη τους για το πτυχιο σου,που αυριο θα σε βοηθησει να βρεις μια δουλεια.
Σε ενα πτυχιο για παραδειγμα φουγκας που γραφεις 12 ωρες την μερα και οι εξετασεις ειναι 4 μερες,αυτα τα 45 ευρω διαιρουνται δια 48 ωρες,και συν καποιες ωρες να διορθωσουν τα γραπτα,κανε λοιπον την πραξη 48 +++ δια 45 ευρω συν ολα αυτα που ειπα και δες τι μενει.
Το κακο τωρα ξερεις ποιο ειναι;;; για σενα ειναι πολλα και για μενα π.χ ειναι τιποτα!μην βλεπεις μονο την μια μερια να βλεπεις και την αλλη!
Ολοι σχεδον που διδασκουν σε αυτη την χωρα κανουν ακριβως αυτο........Τεχνη!!
Ελπιζω τωρα να εχεις μια εικονα........