Καλημέρα
Από την εμπειρία μου (δεν είμαι ειδικός, απλά από χόμπι) θα σου πω πως τα περισσότερα προβλήματα συνήθως, είναι θέμα σκόνης, ιδρώτα, τρίχες από κατοικίδια κτλ. Είναι πολύ πιθανό (έως βέβαιο) στον καιρό που καθότανε να μάζεψε σκόνη.
Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο πρόβλημα που να προκύπτει από το καθισιό.
Θα μπορούσες με προσοχή να το ανοίξεις μ ένα κατσαβίδι και μ ένα βουρτσάκι και μια σκούπα να ρουφάει να το καθαρίσεις. Επίσης με μια μπατονέτα και λίγο οινόπνευμα να τρίψεις τον γραφίτη που έχουν οι επαφές.
Εννοείτε πως θα βγάλεις πρώτα το πιάνο από την πρίζα. Στην συνέχεια θα κάνεις πως το ανοίγεις για να αποφορτιστεί το πηνίο του μετασχηματιστή. Το ξανακλείνεις κ είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις.
Σημαντικά!
1) Κουτάκι που να κλείνει για τις βίδες για να μην χαθούν. Στην ανάγκη και πλαστικό μπουκάλι που θα του βιδώσεις το καπάκι κάνει μια χαρά. Έχω δει πλαστικά αρμόνια μονταρισμένα με ξυλόβιδες (είχαν χάσει τις κανονικές) και η μύτη της βίδας είχε σκάσει από την άλλη μεριά του πλαστικού.
(αντιπροσωπεία casio Θεσσαλονίκη)
2) Δεν χρησιμοποιείς κατσαβίδι που δεν ταιριάζει κανονικά με τις βίδες, αλλιώς θα τις πετσικάρεις.
3) Αν κάτι δεν βγαίνει εύκολα σχετικά, τότε σίγουρά κάπου έχει μια βίδα ακόμα που δεν έχεις δει, η επιπλέον μπορεί να κουμπώνει και στην θέση που είναι. Οπότε προχώρας προσεκτικά και αργά.
4) Αν κάτι σου φαίνεται περίπλοκο και πιστεύεις ότι δεν θα θυμάσαι πως είναι, τράβα το φωτογραφία.
5) Κατά το βίδωμα προσέχουμε η βίδα να μην μπει στραβά και μασήσει τα πάσα.
Δεν την βιδώνουμε λες κ είμαστε ο Ραμπο. Απλά μόλις πιάσει η βίδα σφίγγουμε μίση γυρίσου ακόμα έτσι για το μάτι κ όλα οκ.
Θα χρειαστεί να ξεβιδώσεις αρκετό πράμα πάντως. Και ειδικά στα πλήκτρα. Έχει αρκετή δουλειά το πράμα. Δεν είναι κάτι δύσκολο πάντως. Ούτε κάτι που θα πρέπει να σε φοβίζει.
Αν σου πιάνει το μάτι και το έχεις μεράκι. Στρώσου!
Εμένα μου έθιγε τον εγωισμό να ξέρω πως δείνω λεφτά σε κάποιον για να κάνει άτι που μπορώ να το κάνω από μόνος μου και μάλιστα καλύτερα κ από αυτόν.
Θα μπορούσες να ανεβάσεις κ εδώ φωτογραφίες αν κάτι σε προβληματίσει σε μια προσπάθεια τηλε-ιατρικής μέσο MH.