Καλώς εχόντων των πραγμάτων από Σεπτέμβριο θα είμαι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ, στο οποίο θέλω να ακολουθήσω την κατεύθυνση σύνθεσης. Το δίλημμά μου είναι αν παράλληλα θα συνεχίσω και τις σπουδές μου στο πιάνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο επίπεδο Α Ανωτέρας (δεν έδωσα φέτος εξετάσεις για Β λόγω διαβάσματος για τις πανελλήνιες). Έχω ακούσει ότι για πτυχίο και δίπλωμα πιάνου απαιτούνται άπειρες ώρες μελέτης και ίσως αυτές να αποβούν σε βάρος των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο - η σύνθεση έχει πολλή δουλειά. Επίσης δεν έχω καμία "τρέλα" με το πιάνο, πάντα με τη σύνθεση είχα κόλλημα. Απλώς, αν ήταν να πάρω πτυχίο και δίπλωμα με ένα δίωρο διάβασμα τη μέρα, δε θα με χάλαγε κιόλας. Η δασκάλα μου πάντως λέει να μην το παρατήσω και θα μπορούσα απλώς να βγάζω μόνο τα κομμάτια των εξετάσεων και να πάω κάθε Ιούνιο να δίνω εξετάσεις στο ωδείο (ένα ωδείο της Αθήνας - ούτε πολύ ξακουστό ούτε πολύ χάλια). Εγώ βέβαια αν είναι να συνεχίσω πιάνο θα ήθελα να το κάνω σωστά, γραφόμενος σε κάποιο καλό ωδείο της Θεσσαλονίκης και βγάζοντας κανονικά την ύλη κάθε τάξης και όχι μόνο τα κομμάτια των εξετάσεων. Αλλά μάλλον δε θα μου φτάνουν οι ώρες. Μου φαίνεται δε θα συνεχίσω καθόλου το πιάνο, γιατί αν είναι να πάρω ένα χαρτί αμφίβολης αξίας ξέροντας μόνο τα κομμάτια των εξετάσεων, τζάμπα τα εξέταστρα.