Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση και την πρότασή σου , σχετικά με το βιβλίο, θα το τυπώσω ώστε να μπορω να το διαβάζω μακρειά απο τον υπολογιστή. Κακώς που δεν το ανέφερα, αλλά η πρώτη αιτία την τενοντίτιδας/ capral syndrome ήταν ο κακή και πολυ χρήση του υπολογιστή και όχι η κακή τεχνική στο πιάνο. Αυτό δεν σημαίνει
ότι η τεχνική μου είναι πολύ καλή. Στη συγκεκριμένη σπουδή όντως κακομεταχειρίστικα τα χέρια μου, σχεδόν τα κοπανούσα πανω στο πιάνο. Εξού και το αποτέλεσμα. Η σπουδή είναι η 26 και πλεον αποφεύγω να την παίζω πάνω απο 3 φορες την ημέρα. Έχω προσπαθήσει να "ελαφρύνω" τα χέρια μου και ισως καταφέρω να την επιταχύνω και να την πάω εκει που θέλω. Γενικά όμως δεν παίζω βαριά από ότι λεει και η καθηγήτρια μου.
Επανέρχομαι όμως και στο αρχικό μου ερώτημα που είναι, αν κάποιος σε μια ώριμη ηλικία μπορεί να γίνει ένας καλός (γιατι όχι και ενας εξαιρετικός πιανίστας,) να μπορεί να παίζει κομμάτια ρεπερτορίου με αξιώσεις δλδ, υπάρχουν τέτοια παραδείγματα; Γιατί όποιους εγω ξέρω αρχισαν πολύ νωρίς απο τα 7 τους το αργότερο. Είναι ένα γενικότερο ερώτημα που με απασχολεί.