Καλησπέρα και χίλια συγγνώμη για την ενόχληση! Δεν έχω σκοπό να ζητήσω κάποιο άλμπουμ απλά ήθελα αν υπάρχει κάποιος γνώστης και αν είναι εφικτό να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για ορισμένα άλμπουμς τα οποία κυκλοφόρησαν σε cd από τη Minos - EMI από το 1987 ως το 1989 περίπου (κάποια σε συμπαραγωγή με Columbia) και 1 από την εταιρεία Polydor
Τα άλμπουμς που από ότι λένε συλλέκτες ήταν και τα πρώτα που έβγαλε η Minos σε cd είναι
Λίτσα Διαμάντη - Πυρετός (1988)
Θέμης Αδαμαντίδης - Ακόμα Σ' Αγαπώ (1987)
Νίκος Νομικός Ξέρω Ν' Αγαπώ (1987)
και πιο μετά του Νίκου Νομικού το Να προσέχεις (1989)
Από Polydor το Στάσου Πλάι Μου της Κατερίνας Στανίση (1988) το οποίο λένε ότι είναι και το πρώτο ολόκληρο άλμπουμ καλλιτέχνη που έβγαλε συγκεκριμένη εταιρεία σε cd (αν και από αυτό υπάρχουν σε συλλογές 8 από τα 13 κομμάτια)
Υπάρχει περίπτωση να βγήκαν όντως ή είναι fanmade? Γιατί κάποιοι συλλέκτες - έμποροι τα πουλάνε σε διάφορες σελίδες ακόμα και μεταξύ κύκλου συλλεκτών πάνω από 150-300 ευρώ.
Εκεί που αμφιβάλλω επίσης είναι που σε κάποια δεν έχουν καταχωρημένο οπισθόφυλλο και το δισκάκι μέσα να φαίνεται σε φωτό, σε γνωστές μουσικές βιβλιοθήκες
Από Νομικό μου λένε ότι αυτό είναι το οπισθόφυλλο του original cd αλλά μου φαίνεται εντελώς fanmade και λόγω του ότι γράφει Πλευρά Α
Και επιπλέον το flac αρχείο που μου έστειλαν όλο το άλμπουμ (ότι είναι original) πιάνει αυτές τις συχνότητες
Συν ότι αν δείτε τον Πυρετό της Διαμάντη, λένε ότι είναι το original εξώφυλλο του cd αλλά δεν υπάρχει περίπτωση και χθες πρόσεξα ότι πήραν τη φωτό από την κασέτα
https://www.discogs.com/release/11296274
Επιπλέον μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το ότι αυτά τα άλμπουμς από Μίνος δεν έχουν ανέβει στο spotify και γενικότερα στις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ οτιδήποτε άλλο έχει κυκλοφορήσει σε cd από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες, στη συγκεκριμένη εταιρεία υπάρχει διαθέσιμο.
Κάποιος γνώστης της μουσικής ας δώσει τα φώτα του!Ρωτάω και μεγαλύτερους και άτομα που είχαν δισκοπωλεία στα 80s αρχές 90s και σε ραδιόφωνα και δεν τα είδαν ποτέ σε cd.
Και πάλι χίλια συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο
[ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 03-05-2023 11:59 ]