ποσα θες να διαθέσεις? με 6000-8000 βρισκεις πολυ ωραια καινουρια,ενω με 2000-4000 μπορεις να βρεις πολυ καλα μεταχειρησμενα (πολλες φορες αψογα).
αν θελεις να παιξεις κλασσική μουσική,θα σου προτεινα να αποφύγεις τα yamaha. τα φθηνα τουλαχιστον μου φαινονται απαίσια,ειναι βεβαια και θεμα γουστου...
εχω ενα γερμανικό W. Hoffman,εδω και 3 χρονια,και το βρισκω πολύ καλο.το πηρα 6.200 μετριτής απο το Διαμαντόπουλο. Τα petrof τα χα κοιταξει και γω,αλλα κατεληξα στο Hoffman μου. Προτίμησε γερμανικό,εχουν πιο ωραιο ήχο,των κινεζικων-κορεατικωνκλπ κλπ ειναι τσιγκινος,σα να βαρας τιγάνια. Μπορεις να ρίξεις και μια ματια στα γαλλικα,εχουν βεβαια πολυ απαλο ηχο, αλλα ισως σαρέσει (εγω δε τα μπορουσα). οσο για μεταχειρισμένο,ειναι μια πολυ καλή λύση,αλλα εξέτασε το καλα πτιν το παρεις.παιξε αν ειναι δυνατο κατι,δες πως ειναι η αισθηση του,ριξε μια ματια για γρατζουνιες,χαλασμενα πληκτρα πενταλ που τρίζουν,πληκτρα που κάτσανε και αλλα τετοια που θα πρεπει να επισκευασεις (οποτε μη το αγορασεις- βρες αλλο σε καλυτερη κατασταση).
αν εχεις τα χρηματα στο χερι,οπωσδηποτε δωστα μετριτής αν σου κανουν καλυτερη τιμη (γλυτωσα γυρω στα 1000-1500).