Πρώτο θέμα στο Φόρουμ για εμένα ως νέο μέλος, και ελπίζω να το ανέβασα στο σωστό section!!!! Όπως και ελίζω να σας φανεί τόσο ενδιαφέρον όσο φάνικε και σε εμένα!!!
Σήμερα έκανα μία βόλτα στο Γιού Τιούμπ, και έπεσα σε ένα άκρως εντυποσιακό, κατά την γνώμη μου, βίντεο.
Κάποτε ο Headfield, αν δεν κάνω λάθος, είχε πεί ότι έχουν παιχτεί όλα στο μουσικό στερέωμα και ότι δεν υπάρχει πολύ μουσική ακόμα για να δημιουργιθεί. Σκέφτικε ποτέ κανείς αν αυτό πραγματικά ισχύει???
Ο φίλτατος Γιουτιούμερ(!?) και δημιουργός του βίντεο, προβληματίζεται πάνω σε αυτό το ερώτημα με επιστιμονικό πάντα ενδιαφέρον!!! Απολάυστε το, και θα ήθελα πραγματικά να μοιραστούμε τις "ανυσηχίες" μας επι του θέματος!!!!
Here you go:
-----------------
Η Άνοιξη έργεται γι'αυτούς που ξέρουν να περιμένουν...
[ τροποποιήθηκε από τον/την GiannisPaok4, 18-09-2013 22:54 ]
Πιστεύω πως η μουσική δεν μπορεί να μετρηθεί με...Bits!
Σίγουρα μπορούμε να φανταστούμε τους άπειρους συνδυασμούς ήχων και ηχοχρωμάτων,μα έτσι χάνεται η ουσία...
Το ερώτημα θα πρεπε να είναι:Πότε θα στερέψει η συγκίνηση για τη μουσική...
Όσο υπάρχει έμπνευση και συγκίνηση τόσο θα γεννιέται και νέα μουσική...πολλές φόρές κοινά βιώματα θα συνδέουν διαφορετικές μελωδίες με μια μικρη ή μεγαλυτερη ταύτιση σε κάποια σημεία τους...
Πότε θα στερέψουν τα ποτάμια???
Αυτές οι πρώτες μου σκέψεις πάνω στο πολύ όμορφο και πολύπλευρο θεματάκι που έθεσε ο φίλος μας!
Το βιντεο χωριζεται σε 3 βασικους τομεις, απο τους οποιος ο ενας δεν μπορει να ειναι στοιχειο για το εαν θα τελειωσει ποτε η πρωτοτυπη μουσικη.
Τα bits και η αποθηκευση δεδομενων δεν αφορουν το υλικο ως "μοναδικοτητα", αλλα ως ενα πληθος στοιχειων που εκφραζονται με bits. Εξαλλου ακομα και οι επανεκδοσεις εχουν διαφορετικη αλληλουχια bits, ενδεχομενως γιατι ειναι πιο "δυνατα" ή διαφορετικα μιξαρισμενα! Αρα αυτο το μερος δεν μπορει να νοηθει ως σοβαρη μελετη για το εαν θα ληξει η μουσικη συνθεση :D.
Το δευτερο κομματι ειναι το πως θελουμε να δουμε μια μελωδια και την αντιδραση του εγκεφαλου σε αυτη. Οι "υποθεσεις" που γινονται ειναι αρκετα αυθαιρετες, ιδιαιτερα οταν εξ'αρχης μας λεει ενα απιστευτο αριθμο κομματιων και τελικα περιοριζει το αριθμο σε συγκεκριμενες μελωδιες που ταιριαζουν.
Ναι, παρθενογεννεση δεν μπορει να υπαρξει με τη μορφη που θα μπορουσε πριν 100-200 χρονια, ομως δεν μπορουμε να κατηγορησουμε απολυτα τον ογκο των συνθεσεων που ειχαμε απο τοτε εως τωρα. Οχι τουλαχιστον εαν δεν βαλουμε στην εξισωση τις διαφορες στον τροπο παραγωγης και σκεψης των συνθετων και τις κοινωνικες συνθηκες που επικρατουν.
Μην ξεχναμε πως απο τα μεσα του 20ου αιωνα, η μουσικη δημιουργια περασε κατεξοχην στα χερια των εταιριων, οποτε ενω καποτε ειχαμε ενα πληθος συνθεσεων που απλως εκδιδονταν σε παρτιτουρα ( κι ετσι κινουταν στην ουσια η αγορα ), τωρα εχουμε εταιριες που πουλανε ετοιμο το ακουστικο υλικο και με το σταγονομετρο εξεταζουν τιθ α γινει hit και τι οχι.
Οποτε κι εδω δεν μπορει καποιος με ασφαλεια να βγαλει το συμπερασμα πως η μουσικη τελειωνει. Οι πιθανοι συνδυασμοι δεν εχει τοσο σημασια εαν ειναι πεπερασμενοι, αλλα κυριως στο πως θα "κολλησουν" σε ενα κομματι αναλογα με το ρυθμο, το τεμπο, τις αξιες, κλπ εχει αυτο.
Τελος, το τριτο μερος στο οποιο περιγραφει το loudness war ( υπερ - compress - αρισμενα κομματια ) ειναι μεν ενα trademark του ηχου που ξερουμε σημερα ως "promotional trick", ομως δεν ειναι κατι νεο. Και ο Spector με το Wall of Sound που εκανε στην ηχογραφηση δημιουργουσε υπερ-κομπρεσαρισμενους δισκους, ομως δεν ηταν ο μονος παραγωγος που εκανε τρελες πωλησεις...
Βεβαια κι αυτο ειναι ασχετο με το εαν η μουσικη θα στερεψει.
Προσωπικη αποψη; Η μουσικη δεν στερευει οσο υπαρχουν συνθετες που βιωνουν τη συνθεση ως μεσο εκφρασης. Δεν μπορεις να περιμενεις απο εναν εμπορο συνθεσεων ( βλεπε Φοιβος ) να γραφει πρωτοτυπες συνθεσεις για 40 χρονια, ομως παντα θα υπαρχει ενας νεος συνθετης που θα βγαλει τη μελωδια που θα μας κολλησει...
Την καλυτερη απαντηση ομως θα μας τη δωσει ο Tim Roth στο Legend of 1900:
"You take a piano Keys begin The keys end You know there are 88 of them Nobody can tell you any different They are not infinite You are infinite"
Πρότων βλέπω ότι ο φίλτατος δημιουργός του video βλέπει το θέμα μουσική "μαθηματικά" και όχι συναισθηματικά. Μάλιστα πολύ νωρίς πετάει την ατάκα με τα bits και τα bites κτλ. πράγμα που σημένει ότι θέλει να κατευθυνθεί όχι στην μουσική ως έκφραση αλλά ως εξήσωση. Ως εξήσωση προφανός και έχει περατότητα άσχετα το πόσο πολλά είναι τα ψηφία. Ίσος το λάθος που κάνει είναι ότι αναφέρεται στην μουσική σαν δεδομένα.
Η μουσική παρόλα αυτά δεν είναι μόνο μαθηματικά. Ο άνθρωπος έχει το έμφυτο να συνδιάζει τα ακούσματά του ανάλογα με τα βιόματα που έχει, και έτσι αντιλαμβάνεται την μουσικη, και όχι σαν 5Mb στον σκληρό δίσκο.
Επομένος εγώ πιστεύω ότι όσο έχουμε βιόματα και και εκφραζόμαστε μέσω της μουσικής δεν θα τελειώσει ποτέ. Ντάξ noiz το βίντεο που ανέβασες τα λέει ΟΛΑ!!! All the money!