Όταν ο ακροατής θυμώσει πραγματικά που ακούει 50 φορές κάποιο καλλιτέχνη από ένα
ραδιόφωνο, 2 κάποιον άλλο και ποτέ των ποτών κάποιους τρίτους, τότε ίσως αποφασίσει να αλλάξει συχνότητα. Αυτό ισχύει τόσο για το εμπορικό (και καλά)
ραδιόφωνο) όσο και για το ποιοτικό (και καλά) της Αθήνας (στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας δεν υπάρχει αυτή η εικόνα). Η ουσία είναι πως και τα δύο "είδη" ραδιοφώνων το ίδιο και το αυτό κάνουν, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.
Ακούει ο κόσμος νέες δουλειές από νέους δημιουργούς? Όχι γιατί πρέπει να φάει στη μάπα (μέχρι να παραμιλάει στον ύπνο του) τους παλαιότερους (και δη αυτούς που θέλουμε να "περάσουν").
Προσωπικά, έχοντας ένα δικό μου δίσκο "εκεί έξω" ξέρω πολύ καλά για ποιό πράγμα μιλάω... Και φυσικά, άσχετα από το (ούτως ή άλλως) υποκειμενικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα...
Το όλο πράγμα επαφίεται σε όσους κόντρα στη λογική κυνηγάνε το όνειρό τους. Είδα και άκουσα πολλά σε αυτούς τους 8 μήνες που είναι έξω το CD...
H μουσική στην Ελλάδα (και παντού) είναι όπως ήταν πάντα, κατά τη γνώμη μου, δεν πάει προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο. Από την άλλη, τουλάχιστον πλέον υπάρχει το διαδίκτυο που μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου αν δεν έβγαζες δίσκο (πολύ πιο δύσκολο από το CD), δεν υπήρχες... Μάλλον ώς ακροατές θα πρέπει, αν μας ενδιαφέρει, να ψάχνουμε στο ημίφως (και όχι στο απόλυτο σκοτάδι όπως παλαιότερα...).
Μέχρι να γίνει αυτό, οι περισσότεροι θα βγάζουμε CDs και θα κάνουμε συναυλίες για φίλους και γνωστούς... Δεν έχει καμία πίκρα αυτό, άλλωστε μπαίνοντας στο χορό, θέλω να ελπίζω πως το έχουμε ήδη υπόψη μας...
Ίσως θα μπορούσαμε να προτείνουμε ο ένας στον άλλο κάποια λιγότερο γνωστά πράγματα στα οποία "πέσαμε πάνω" και τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Τώρα που το σκέφτομαι, λέω να ανοίξω και σχετικό θέμα!!!
www.verionis.gr
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dver17 στις 06-01-2007 20:02 ]