Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη Φρουτοπία ο
Ευγένιος Τριβιζάς επιστρέφει στην τηλεόραση με την ιστορία Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι.
Το ποντικάκι, ο Τρωκτικούλης, είχε βάλει στόχο να αγγίξει τα αστέρια. Σκαρφάλωσε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και άγγιξε το αστέρι που έλαμπε στην κορυφή του. Η προσπάθεια και η επίτευξη του στόχου έκαναν το μικρό ποντίκι να νιώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κι όταν βγήκε έξω και είδε πλήθος αστεριών στον ουρανό σκέφτηκε: «Αφού τα κατάφερα μια φορά, σίγουρα θα τα ξανακαταφέρω...».
«Στη σημερινή εποχή έχουμε, όσο ποτέ, ανάγκη από παιδιά με οράματα και πίστη στην επίτευξή τους» τόνισε ο
Ευγένιος Τριβιζάς με αφορμή την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, από την ΕΡΤ, υπό μορφή ιστορίας κινουμένων σχεδίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στη
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο συγγραφέας και καθηγητής Εγκληματολογίας (στο Ρίντινγκ της Αγγλίας) σημείωσε ότι η τηλεοπτική μεταφορά της ιστορίας του Τρωκτικούλη στοχεύει σε παιδιά διαφόρων ηλικιών, αλλά και σε ενήλικους τηλεθεατές.
Ερωτηθείς γιατί άφησε να περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πριν παρουσιάσει ένα από τα βιβλία του στην τηλεόραση, ο κ. Τριβιζάς παρατήρησε: «Το γεγονός ότι η Φρουτοπία είχε παραμείνει ανολοκλήρωτη, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να βομβαρδίζομαι από επιστολές νοσταλγών που ρωτούν πώς τελειώνει ο τρίτος κύκλος και τι απέγινε η περίφημη ιπτάμενη σβούρα που όποιος την έβλεπε μεταμορφωνόταν σε ό,τι μισούσε περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο, με είχε κάνει κάπως διστακτικό».
Ωστόσο, με αφορμή τη συμμετοχή του στον πρόσφατο τηλεμαραθώνιο, οι άνθρωποι της ΕΡΤ πλησίασαν τον παραμυθά και κατάφεραν να τον πείσουν να ξανασυνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση.
Όσον αφορά στις νέες ιστορίες που ετοιμάζει, ο κ. Τριβιζάς αναφέρει: «Μια σειρά -επίκαιρων δυστυχώς- αντιπολεμικών βιβλίων. Το πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής με τίτλο O πόλεμος των Oύφρων και των Τζούφρων κυκλοφόρησε ήδη από τις Εκδόσεις Μίνωας, ενώ τα δύο επόμενα O πόλεμος της χαμένης παντόφλας και O πόλεμος της Ωμεγαβήτας θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα».
Ερωτηθείς εάν έχει σκεφθεί την κινηματογραφική μεταφορά κάποιου βιβλίου του, λέει: «To αντιρατσιστικό μυθιστόρημα Η τελευταία μαύρη γάτα (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τα Ελληνικά Γράμματα) είναι το επικρατέστερο για μια ελληνο-αγγλική παραγωγή».
Πηγή:news.in.gr